FACEBOOK

Egy lépés kell a csoportelsőséghez

Egy lépés kell a csoportelsőséghez
hozzászólás, 2011.07.21.

A vb-csoportelsőségért száll vízbe a magyar válogatott pénteken, magyar idő szerint 11 órakor a spanyolokkal szemben. Sanghaji riportunk.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Miközben otthon a szövetség főszponzora, a Vodafone már szervezi a vb második szakaszára a közös szurkolást, a magyar válogatott csütörtök délelőtt a korábban már bemutatott "7. emeleti" uszodában edzett, a közepesnél erősebb igénybe vétel várt a játékosokra. A délután rendelkezésre álló uszodahelyszínt a magyar csapat nem vette igénybe, Kemény Dénes nyilván úgy gondolta, hogy a pénteki frissességet jobban szolgálja, ha az egyébként is legmesszebb lévő uszodahelyszínt ezúttal nem keresik fel.

Ehelyett a szállodában videózott a társaság: a Spanyolország-Montenegró mérkőzés kivágott jeleneteit elemezték, s úgy tudjuk, találtak is több olyan momentumot, amely segítheti a spanyolok elleni győzelem elérését.

Érdeklődtünk Steinmetz Ádám állapota felől, s megnyugtató híreket kaptunk. Centerünket a kazahok elleni meccsen az ellenfél védője nagyon erősen arcba könyökölte, s Ádit a bírónak kellett figyelmeztetnie egy támadással később, hogy vérzik, hagyja el a medencét. Még ott a parton négy öltéssel varrta össze Tóni bácsi Ádi ajkának csúnyán szétnyílt belső részét, s azzal már mehetett is vissza a játékos a vízbe. (Ment is...) Ádi egy nappal később azt mondja, nem érzett fájdalmat a helyszíni "műtét" során, s bár a sérülés kellemetlen, remélhetőleg nem fogja őt zavarni a játékban pénteken.

Mivel a magyar csapatban három olyan játékos is van, aki év közben spanyol válogatottal szerepel együtt hétről hétre klubcsapatában, tőlük érdeklődtünk: mire lehet számítani a legutóbbi vb döntősétől pénteken.

Guillermo Molina, a spanyolok centere és Madaras Norbert

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- A hangulatunk mindenképpen jó, bizakodó. Persze nagyon jól tudjuk hogy nehéz meccs vár ránk. A spanyolok még elsők is lehetnek és nyilván mindent meg is tesznek majd ezért. Jellemző rájuk hogy szervezettek, teszik a dolgukat. Szerintem három-négy igazán jó játékosok van, a többiek "cipelik a zongorát". Az említett három-négy közül kettővel együtt játszom Reccóban, Molinával és Perronéval.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Garciával egyelőre nem csevegtünk, itt Kínában csak köszöntünk egymásnak, Szingapúrban beszélgettünk legutóbb. Semmi újat nem tudok a spanyolokról - Szirányi Balu nincs a csapatukban. Meg akarják nyerni a csoportot, de ha látják, hogy nincs esélyük, akkor inkább rámennek a számukra kedvezőbb harmadik helyre. (A csoportmásodikként továbbjutó a negyeddöntőben minden bizonnyal Horvátországgal kerül szembe, ennél nem csak a csoportelső, hanem a csoportharmadik is valószínűleg jobban jár - a szerk.)

VARGA DÉNES a vlv-nek:



- Dumi, itt az idő, beszéljünk Xavi-ról és a spanyolokról! Mit kell tudni róluk? Milyen játékra lehet számítani tőlük?

- Klasszikus spanyol csapat, gyorsak lefordulásban illetve védekezésben, ha zónáznak gyorsan kiérnek a külső lövő emberekre, hátrányban ugyanez érvényes. Elég kiszámíthatatlanok, most a Montenegró-meccsen láttuk, hogy már-már eldőlt 5:1 volt, aztán a végén mégis tök izgalmasan alakult, végül két úgymond bravúrgóllal nyert Montenegró. Úgyhogy a gyengéiket is megismertük, majd azokat kell meglovagolni. Az egyikük az erősségnek vélt Ivan Perez, aki egyszerűen maximum egy támadást bír. Tényleg nagyon rossz kondiban van, persze nagyon erős és véletlenül sem lehet azt mondani, hogy nem kell rá odafigyelni, de ez mindenképpen lehet egy  taktikai elem. De nem is erőlteti a spanyol edző annyira – tegnap azt hiszem 8 percet játszatta. Van négy játékosuk, akik potenciális veszélyt jelentenek, de meg lehet őket fékezni, illetve őket is inaktívvá lehet tenni.

- Gondolom az egyik  Xavi?

- Xavi, Perrone, Molina és a Minguell nevű srác, aki jobbkezes.

- Ti mit tehettek azért, hogy ez egy sima meccs legyen? Az elejét kell meghajtani vagy várni kell, türelmesen kell játszani? Mi a taktika?

- Nekünk a magunk játékát kell játszani. Tehát a támadásból semmiképpen sem kell visszavennünk. Viszont a védekezést kőkeményen össze kell zárni, mert nem működött olyan jól Montenegró ellen. Kaptunk rengeteg elkerülhető gólt és összességében is sok gólt – tíz gól az sok. Ha a spanyol csapatot meg tudjuk állítani 6-7 gólon, ami szerintem reális, akkor biztos vagyok benne, hogy ezt "túllőjük".

- Most már két fordulón túl vagyunk a csoportkörben, látni a többi csoport eredményeit. Fontos nekünk, létfontosságú az első hely?


- Mindenképpen.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKE
L


TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

3 régi hozzászólás

polobp hozzászólása
polobp33442
2011.07.21. 23:04

Ki tudja, hogy Szirányival mi történt, hogy-hogy nincs a sp. válogatottban??? Tavaly lett sp. válogatott és állampolgár.... Sérült? Vagy kiszorították spanyol \"bennszülött\" centerek?

pif hozzászólása
pif33441
2011.07.21. 22:44

Hajrá magyarok! Szerintem jobb az első hely, így tisztább. Lehet, hogy a szerbek tőlünk való félelmükben B2-ként A3. ESP-t, majd ITA/GER-t, majd CRO-t utat választják a döntő felé - nem nagyon valószínű, rájuk fér a pihenőnap. Így legalább lesz egy HUN-USA, HUN-SRB meccs. Nekem tetszik! Hajrá magyarok!

balzs hozzászólása
balzs33440
2011.07.21. 22:37

Hajrá magyarok a csoportelsőségért! (Nem tudom a kép Madiról és Molináról szponzorált-e, de én a vlv helyében legomboltam volna érte egy kisebb összeget a c. colától ;))