FACEBOOK

Ráúszás - Varga Dénes

Ráúszás - Varga Dénes
hozzászólás, 2011.07.21.

A magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online rovata ("Ráúszás Szabó Zolival") . Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Varga Dénesről?

- Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a lábmosótól a gyerekmedencén át végigkísérhettem Dumi pályafutását. A szemem előtt vált az előkészítő korosztályosból olimpiai bajnokká. Jó volt végignézni, hogyan lett zöld alsóból piros ász. Bár volt olyan periódus a pályafutásában, amikor már ász volt, de még tök... Ma már inkább piros.

- Melyek az erősségei, esetleges gyengéi a Rijekában légióskodó olimpiai bajnokunknak?

- Lehet nyilvánvaló, mindenki által jól ismert tulajdonságokat kiemelni, amiben klasszis: helyzetfelismerés, időzítés, lefordulási képesség, lövéspontosság...stb. De ezek csak leképeződései egy olyan lelkivilágnak és életfelfogásnak, amely őt páratlan módon jellemzi. Ő a leginkább spirituális beállítottságú, a sorsát legnagyobb mértékben tudatosan és ösztönösen egyaránt megélő ember a keretben.

KATA TON DAIMONA EAYTOY.

A görög nyelv szépsége, hogy e mondat nem fordítható és értelmezhető szó szerint. De nem is megérteni kell, hanem e szerint élni... Lényegében az egész életútjára vonatkozóan, mélyebb tartalommal ugyanaz, mint hogy "elfogadja az angyal kezét"...

Óriási erősség ez, de egyben ez lehet a gyengeség forrása is, ha bármilyen okból elveszíti szem elől az utat.

És ha kell negatívumot is említeni: Egy tökéletesen kivitelezett fej fölé tekert ejtéssel még adósom! :)

Névjegy

Név: Varga Dénes
Születési idő: 1987. március 29.
Születési hely: Budapest
Poszt: átlövő
Jelenlegi klubcsapata: Primorje Rijeka
Eddigi csapatai: UTE, Vasas, Primorje Rijeka (2010- )
Hazai eredményei: 4x magyar bajnok (2007, 2008, 2009, 2010), 2x OB I ezüstérmes (2005, 2006), 2x Magyar Kupa-győztes (2005, 2009), Szuperkupa-győztes (2006)
Nemzetközi sikerei: olimpiai bajnok (2008), világbajnoki ezüstérmes (2007), Európa-bajnoki ezüstérmes (2006), Világkupa-ezüstérmes (2006), Eb-bronzérmes (2008), Euroliga-bronzérmes (2008), junior világbajnok (2007), az az Adria-liga alapszakaszának legértékesebb játékosa és gólkirálya (2011), a 2007-es junior-vb gólkirálya, junior Eb-2. (2002), ifi Eb-2 (2003)., junior vb-2., junior Eb-3. (2004), junior Eb-2. (2006)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Köszönöm Zolinak a szavait. Valóban közelebb áll hozzám a spirituális világ mint az anyagi, szüntelenül keresem az okokat és irányokat a fejlődés felé, persze ez nem egy rövid kaland, egyáltalán nem biztos, hogy ebben az életemben megtalálom a választ és az utat. Remélem, az idézet, ami Jim Morrison sírján is megtalálható, nem tesz analóggá vele életvitel szempontjából, ugyanakkor kecsegtető, ha arra gondolok, milyen maradandót sikerült alkotnia:)

Mivel a vízipoló nekem a legkézenfekvőbb önkifejezési forma, talán egy-egy jó ütemben kivitelezett, emlékezetes szép megoldással (akár csavart ejtéssel), hasonlóan jó pillanatokat szerezhetek olyanoknak (köztük persze magamnak is), akik fogékonyak rá Zolihoz hasonlóan, hiszen neki is volt egy olyan lövése amit azóta sem tud produkálni senki:)

1 régi hozzászólás

pappgabok hozzászólása
2011.08.04. 21:37

Nagy örömmel és tisztelettel olvasom soraitokat. Boldog vagyok hogy vagytok nekünk mint CSAPAT