FACEBOOK

Szubjektív szavazás - objektív eredmény

Szubjektív szavazás - objektív eredmény
hozzászólás, 2011.07.12.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott elsöprő fölénnyel nyerte az Index szavazását, minden idők legjobb csapata az olvasóktól egyedül több szavazatot kapott, mint az elmúlt öt évben harmadszor BL-győztes Barcelona és a Jordan-Pippen-Rodman féle Chicago Bulls. Ághassi Attila cikkét ismertetjük.

„Köszönöm, egy szubjektív szavazás objektív eredménnyel zárulhatott” – mondta kis humorral Kemény Dénes kapitány, aki - a júliusi sanghaji világbajnokság után - Londonban célba veszi a negyedik olimpiai aranyérmet.

Egyetértett azzal, hogy korszakos csapat az övé, korszakos játékosok alkották. „A 72-ben született Benedek kezdi és a 77 decemberében született Szécsi Zoltán zárja a háromszoros olimpiai bajnokok sorát, ami egy korszakot felölel. Abban emelkedtek leginkább a koruk fölé, hogy nemcsak egyénileg voltak jó játékosok, hanem ezt alárendelték a rendkívül erős csapatszellemnek. Ezek a kivételes játékosok nem egymással rivalizáltak, hanem az egyik - a kellő pillanatban - alá tudott játszani a másiknak. Nevesíteni nem akarok, mindenkire igaz, nyolc sztárból nyolcra."

A kapitány - a stábjával együtt - egy fontos statiszta, Kemény tudja, szerencséje is volt játékosaival. "A szakmai tulajdonságokon az edző képes javítani, az emberin, a jellemen már sokkal nehezebb. Esetünkben kiemelkedő és példamutató, a feladatukat mindig maximálisan elvégző pólósokról beszélünk, akik nem egyedül, hanem nagy számban voltak a csapatban, lehetett belőlük válogatni. Korszakos csapat építéséhez ez is elengedhetetlen."

Kemény 1997-es kinevezése óta természetesen a három olimpiai siker volt a csúcspont. „Ha egy-egy versenyt fel is áldoztak menet közben az ellenfelek, egy olimpiára mindenki kivont karddal és kihegyezett formában ment.”

Úgy tudja, négy vagy öt éve visszavonult az a spanyol pólós, aki a mieink előtt utolsóként elmondhatta magáról: olimpiát nyert.

2 régi hozzászólás

editsun hozzászólása
editsun33619
2011.07.28. 17:19

Minden idők legprofibb coacha Kemény Dénes. Új és újabb csapatot hoz létre, megújul, kitart, tanul, tanít, szenvedélyes, továbblép. Zsenikből csapatot formálni, ez csak keveseknek megy. Feltétlen tiszteletet érdemlő munka és tudás.

felho2 hozzászólása
felho233354
2011.07.12. 15:10

Kérem, hogy senki ne haragudjon érte, de szvsz minden idők legnagyobb magyar vlv-ja az a csapat, amely 1976-ban Olimpiát nyert Montrealban. Minden idők legjobb játékosa az egész világon nem más, mint Dr. Faragó Tamás.