FACEBOOK

Ráúszás -Török Béla

Ráúszás -Török Béla
hozzászólás, 2011.07.07.

A magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online rovata ("Ráúszás Szabó Zolival") . Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Török Béláról?

- Az, hogy az új szezonban az ő játékára leszek a legkíváncsibb. Nem az idei volt a legjobb szezonja, de a következő az lehet. Valamint az, hogy az édesapjával és a nagybátyjával is játszottam együtt Szegeden. Utóbbi, Török Tibor gyerekkori barátom, így személyes szálak is fűznek a családhoz.

- Melyek az erősségei a Szeged fiataljának?

- Tökéletes fizikum, ideális vízfekvés, tulajdonképpen hibátlan adottságok. Óriási lövőerő. Plusz olyan családi háttér, ami páratlan. A vasárnapi ebédnél többet tanulhat vízilabdából a leves és a rántott hús közt, mint más évek alatt. Láttuk tőle, hogy képes extra teljesítményre. Például a Szeged tavalyelőtti LEN-kupa-sikerében elévülhetetlen érdemei vannak, ott kiugró teljesítményt nyújtott. A válogatottban is játszott már sokszor úgy, hogy látható volt miért van ott. Sok momentumból kiderült, hogy a határ a csillagos ég...

- Miben fejlődhet, hogy tényleg az legyen?

- Állandósítania kell az átlag feletti teljesítményt. Nem elégedhet meg azzal, hogy ha rosszabbul megy, akkor a csapat alá játszik! A legjobbnak kell AKARNI lenni reggel, délben, este. Aki képes megmászni az Everestet, annak nem lehet elég a Kékes... És ha itt tartunk, hogy Még nem elég!... akkor ebben sokat segít minden nap sírásig olvasni Váci Mihály versét. Ha iskolás hasonlatot keresnék, akkor jelenleg a bizonyítvány minden játékelemből 4-es... Ami jó annak, akiben nincs lehetőség vagy igény a javításra vagy egyébként kettes tanuló. Bélának minden adottsága és tehetsége megvan a kitűnőhöz. Csak rajta múlik...

Névjegy

Név: Török Béla
Születési idő: 1990.03.23.
Születési hely: Szeged
Poszt: átlövő
Jelenlegi klubcsapata: Szeged Beton
Hazai eredményei: 2x magyar bajnoki harmadik helyezett (2010, 2011), az Év legjobb utánpótláskorú vízilabdázója (2009)
Nemzetközi sikerei: LEN-kupa-győztes (2009), Európa-bajnoki 4. (2010), ifi Eb-ezüstérmes


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Először is nagyon meglepődtem Zoli szavain, mivel nem gondoltam, hogy ennyi jót össze tud szedni rólam és a rosszakat pedig elfelejti. Mindenféleképpen megfontolom a szavait. Tudom, hogy az olimpiára utazó csapatba csak egyféleképpen lehet bekerülni. Az pedig az egész szezonon át tartó kimagasló játék. Én nem elégszem meg a négyes osztályzattal, mindent megteszek az ötösért.

Utólag pedig még annyit szeretnék mondani, hogy nagyon szurkolok a fiúknak, hogy ha nélkülem is de, nyerjék meg a világbajnokságot!!!! Jó utat srácok! Carle ferines!:)))

2 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret33321
2011.07.07. 23:05

Ha nagy arcút keresel a válogatott kerettagok között, akkor azt nem Török Béla személyében fogod megtalálni. (Nem fogom leírni kire gondolok, nem akarom megbántani, mert még túl fiatal, éretlen, tapasztalatlan, és ha a nagy arcát csibészes pimaszságra váltja, még nagy jövő állhat előtte...)

Krisz hozzászólása
Krisz33319
2011.07.07. 19:55

Már épp mondani akartam, hogy a fizikum, tehetség, lövőerő nem minden, alázat és megfelelő hozzáállás is kell, valamint néhány korábbi nyilatkozatából és megnyilvánulásából sem a szerénység tükröződött vissza,de talán változik végre pozitív irányba és úgy néz ki, hogy a \"KEMÉNY\" közeg jót tesz neki.....( a Magyar vizilabda érdekében is.....)