FACEBOOK

Jeff Powers Budapestről és a vb-ről

Jeff Powers Budapestről és a vb-ről
hozzászólás, 2011.07.06.

Az elmúlt szezont a Vasas színeiben töltő amerikai olimpiai ezüstérmes centerrel, Jeff Powerssel közölt rövid beszélgetést a napokban a waterpoloworld.com. A Tim Hartog által készített interjú magyar fordítását az alábbiakban közöljük.

Egyre közelebb a shanghaji világbajnokság. A címvédő Szerbia igyekszik megvédeni elsőségét, míg az olimpiai bajnok Magyarország, valamint Horvátország, Spanyolország, Olaszország, Montenegró és az USA megpróbálnak tenni ez ellen. 2008 olimpiai bajnoki döntőse története első világbajnoki érmére hajt. Az amerikai csapat tagja, Jeff Powers, aki az elmúlt szezon során Budapesten, a Vasasban játszott, előre és hátra tekint.

- Jeff, mit vársz az idei világbajnokságtól?

- A célunk az első háromba kerülés, hogy ezzel a világbajnokságok történetében megszerezzük az első érmet az Egyesült Államoknak. Reméljük, hogy ez az érem arany lesz!

- A 2009-es világbajnokságtól kezdve napjainkig számos amerikai válogatott játékos, beleértve téged is, erős európai bajnokságban játszik. Ennek lesz hatása a csapat teljesítményére, mondjuk Shanghajban?

- Minden bizonnyal előnyünk származik abból, hogy több válogatott játékos is erős európai csapatokban és erős európai bajnokságokban játszik. Lehetőségünk van különböző típusú edzők kezei alatt játszani, tanulni tudunk a világ legjobb játékosaitól, így a játékunkat magasabb szintre tudjuk emelni.

- Hogyan tekintesz vissza magyarországi szezonodra?

- Ez a magyar szezon jó tapasztalatokat adott mind a vízilabda, mint az élet szempontjából. A klubom, a Vasas kifejezetten jó volt nekem is és a feleségem számára is. Sok magas színvonalú meccset kellett játszani társaimmal, többek között a magyar válogatott tagjaival, Kiss Gergellyel és Nagy Viktorral. Mindezek hatására új ötleteim támadtak és rengeteg új uszodai dolgot tanultam, ami reményeim szerint segít majd nekem és az USA nemzeti válogatottjának, hogy elérjük a céljainkat. A vízilabdán kívül említést kell tennem Budapestről, amely egy abszolút csodálatos város mind szépségét, mind kultúráját tekintve. Nagyon várom, hogy visszamehessek oda és meglátogathassam azokat a barátaimat, akiket megismertem az ott eltöltött időszak alatt.

- Van-e arra remény, hogy visszatérsz Európába a jövőben?

- Igen, reményeim szerint az olimpiai játékok után ismét lehetőségem lesz Európában játszani.

- Az USA csapata a vb-n a D jelű kvartettben szerepel Olaszországgal, Németországgal és Dél-Afrikával. Hogy vélekedsz a sorsolásról?

- Azt gondolom, hogy ez egy jó sorsolás nekünk. Nem könnyű, de lehetett volna nehezebb is. Ha jól játszunk, esélyünk van megnyerni a csoportot, de mind Németország, mind Olaszország erős csapat, nem vehetjük őket félvállról. Koncentrálnunk kell és meg kell nyernünk a mérkőzéseinket.