FACEBOOK

A győztesek titka

A győztesek titka
hozzászólás, 2011.07.04.

Különleges meghívót kaptunk egy kötet nyilvános bemutatójára. A két szerző, Bánhidy András és Paján Viktor neve, arca jól ismert a vízilabda világában, meghívójukat ezúton továbbítjuk olvasóinknak.

"Szeretettel meghívunk július 6-án, este 18.30 -tól tartandó Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát című könyvünk nyilvános sajtóbemutatójára, amelyet a Nyugati téri Alexandrában tartunk."

Így szól a meghívó, amelynek azonban videóváltozata is van.



Hogy tovább csigázzuk az érdeklődést, idetesszük a könyv két vízilabdázó szereplőjének vallomását:

Varga Zsolt, olimpiai bajnok vízilabdázó:

„Akarva vagy akaratlanul, akár elfogadjuk, akár nem, úgyis a belső mentális munka az, ami eldönti sikerességünk nagy részét! Ha tényleg fókuszálunk a célra, és arra koncentrálunk, elképzeljük, megvalósítjuk fejben százszor, ezerszer, akkor az a valóságban egyfajta leképeződése lesz a fejedben kialakult víziónak. Minél többet gondolsz valamire, annál inkább megvalósul!”

Benedek Tibor, háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó:

„Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót. Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszom, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek. Akkor miben is voltam jó? …”