FACEBOOK

Csak így. Tovább!

Csak így. Tovább!
hozzászólás, 2011.07.03.

Pontvesztés nélkül nyerte meg a II. Vodafone Kupát a magyar válogatott. A torna legértékesebb játékosa Hárai Balázs, a legjobb kapus Nagy Viktor, a gólkirály a német Moritz Oeler.

Vodafone Kupa, harmadik nap

Görögország-Németország 7:3 (1:0, 1:2, 3:1, 2:0)
Margitsziget, v.: Tulga (török), Simion (román)
Görögország: Karapetsos - Milonakisz 2, Elmisian, Miralisz 1, Delakasz, Theodoropoulosz, Christos Afroudakisz, Ntskoskasz 1, Mourikisz 2, Fountoulisz, Alichandis, Kolomvos 1. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Németország: Tchigir - Naroska, Schroedter, Real, Stamm, Politze, Bukowski, Schüler, Kreuzmann 1, Oeler 2, Schlotterbeck, Eidner, Rohe. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól - emberelőnyből: 1/5, ill. 1/7
Sárga lap: Dragan Andrics (26.p.)

Magyarország-Oroszország 14:6 (3:1, 4:2, 3:1, 4:2)
Margitsziget, v.: Buch (spanyol), Radicsevics (horvát)
Magyarország: Szécsi - Gór-Nagy, Madaras 2, Varga Dénes, Szivós 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs. 2, Varga Dániel 2, Biros, Steinmetz Á. 1, Hárai 4. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Oroszország: Ivanov - Cheshev, Odintsov, Ryzhov-Alenichev 1, Ashaev, Antipov, Khalturin 2, Fatakhutdinov, Novoksenov 1, Vishnyakov 2, Lisunov, Lazarev. Szövetségi kapitány: Vladmir Karabutov
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 4/12, ill. 1/5
Kipontozódott: Lazarev (14.p.)

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A II. Vodafone Kupa végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Görögország 6,
3. Németország 3,
4. Oroszország 0 pont

A torna legjobb játékosa Hárai Balázs, a legjobb kapus Nagy Viktor lett. A gólkirály a német Moritz Oeler 9 találattal.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A TORNÁRÓL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELSŐ NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A MÁSODIK NAPRÓL



Görög-német - vlv-képek



Magyar-orosz - vlv-képek



Eredményhirdetés - vlv-képek


Kovács Attila-képek



Ágnes-képek


VLV VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Varga Dániel első gólja


1:1 - Vishnyakov első gólja


2:1 - Hárai első gólja


3:1 - Hosnyánszky gólja


4:1 - Hárai második gólja


5:1 - Szivós gólja


5:2 - Khalturin első gólja


6:2 - Madaras első gólja


7:2 - Hárai harmadik gólja


7:3 - Novoksenov gólja


8:3 - Kiss Gergely gólja


9:3 - Hárai negyedik gólja


10:3 - Varga II. Zsolt első gólja


10:4 - Vishnyakov második gólja


11:4 - Steinmetz Ádám gólja


11:5 - Ryzhov-Alenichev gólja


12:5 - Varga Dániel második gólja


12:6 - Khalturin második gólja


13:6 - Varga II. Zsolt második gólja


14:6 - Madaras második gólja


Szécsi véd - vlv

Hárai negyedik gólja - vlv


Varga II. Zsolt első gólja - vlv


Vishnyakov második gólja - vlv


Varga Dániel második gólja - vlv


Varga II. Zsolt második gólja - vlv


Madaras második gólja - vlv



Eredményhirdetés


A különdíjak átadása



Kemény Dénes nyilatkozata


- Úgy gondolom, jó hogy van még két hét. Nagyon sok mindent jól csinálunk már, fizikailag nem sokat kell már javuljunk. Koncentrálókészségben, türelemben, figyelemben, elöl is, hátul is, minden játékrészben van előrelépési lehetőség. Szükséges is ráadásul, mert nem lesz a VB-n idő belemelegedni, hanem rögtön kőkeményen kell játszani.

- A VB előtt Szingapúrban játszik a csapat kemény meccseket. Lehet tudni valamit erről a programról?


- Először is ezek nem meccsek, hanem edzőmeccsek. Biztosan játszunk az ausztrálokkal és a szerbekkel és esetleg még a horvátokkal is.

- Az utazásig itthon mi a program?

- Szerdán játszunk Leányfalun este 6-kor a görögökkel egy utolsó meccset. Csütörtökön még edzünk és vasárnap az edzésről megyünk egyenesen a reptérre.

(Lejegyezte: P.K. T.)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Hát Balázs, azt hiszem régóta álmodozol egy ilyen meccsről. Mesélj, milyen érzéseid vannak?

- Köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam, szerencsére jól ment a játék. Az idő ellenére nagyon sok néző volt, és nagyon szépen köszönjük nekik, hogy ilyen sokan kijöttek, szurkoltak nekünk, minden jó.

- Hogy érzed, beérett a játékod, vagy minek köszönhető az, hogy mostanában, az egész szezonban jó voltál?

- Igen, én is úgy érzem, hogy az egész szezonban nagyon jól ment a játék, és ezt szerencsére tovább tudom hozni ide a válogatottba is. Nem tudom - jól érzem magam.

- Milyen a csapat?

- A csapat nagyon jó. Egyre jobb, szerintem nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy száz százalékos állapotban legyen. Vannak játékosok, akikben még mindig nagyon sok van, annak ellenére, hogy most is 14:6-ra nyertünk, még mindig szerintem nagyon sok van a csapatban, és azt ki is fogjuk hozni maximálisan a világbajnokságon.

- Bizakodsz, hogy szép eredmény lesz?

- Igen, nagyon bizakodó vagyok. Nyerünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Gratulálok Szecska, megnyertétek ezt a mérkőzést, ezt is várta a publikum, és gondolom, hogy ti is. Mennyire volt ez más, mint az egy héttel ezelőtti, oroszok elleni találkozó?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Mennyiben volt ez más? Nagyon nagy lelkesedéssel támadtunk talán, én úgy éreztem, hogy ez egy más iramú meccs. A végére talán el is fáradt mind a két csapat, de nagyon nagy lelkesedéssel játszottunk, a közönség vitt előre minket, talán ennek köszönhető az, hogy egy ilyen abszolút stabil teljesítmény, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ezen a meccsen nagyarányú győzelem születik.

- Az előbb hallottam, a kapitány nyilatkozott valamelyik televíziónak, hogy most már arra kell elsősorban figyelni, hogy semelyik játékos ne menjen egy közepes szint alá. Hogyha egy közepes szinten tudják hozni a mérkőzést a fiúk, vagyis ti, akkor az rendben van. Ez rendben volt ez a mai mérkőzés ilyen szempontból?

- Ez abszolút rendben volt, senki nem ment egy adott szint alá. Amit említettél, abból azért az kimaradt, hogy senki ne menjen egy bizonyos szint alá, mert úgyis vannak egy páran, akik jóval felette játszanak, és akkor abszolút pozitívan tudjuk zárni a mérkőzést. Erről szólt Dénes nyilatkozata. Ezt ma is láttuk, ma éppen Hárai Balázs volt az, aki valami extrát tett hozzá, meg az egész tornán jól játszott, de ma különösen.

- Most már nagyon közel van a világbajnokság, a szerdai, görögök elleni meccsetek van, meg egy szingapúri torna néhány nappal a világbajnokság előtt. Hogy áll ez a csapat most? Készen áll a világbajnoki startra?

- Úgy gondolom, hogy már készen áll, még egy kis élesítés várható.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Gratulálok Miki, megnyertétek a Vodafone Kupát, de ez volt az elvárás, ez volt a cél. Ebben semmi meglepő nincs. Hogy értékelnéd a tornát? Hogy értékelnéd a csapat játékát, készen áll-e már a világbajnoki startra?

- Én úgy gondolom, ha nem is feltétlen ma reggel tizenegykor voltunk készen, de abszolút a legjobb úton vagyunk arra, hogy a kilencharmincas kezdésre majd a lehető legjobb formánkat nyújtsuk, úgyhogy nagyon hasznos tornát zártunk úgy gondolom. Három, közel egyforma képességű csapat játszott ellenünk és úgy gondolom, hogy egyre javuló teljesítményt nyújtottunk. Szerintem ez az eredményben is meglátszik. Igazából nem tudok ezzel kapcsolatban sokkal többet mondani. De nagyon hasznos volt. Sok új szituáció jött, amit menet közben kiértékeltünk és abból előreléptünk. Szerintem jó hangulat volt.

- Vannak-e még új dolgok, amiket be kell venni a repertoárba, vagy a mostaniakat kell tökélyre fejleszteni az elkövetkező két hétben?

- A mostaniakat is tökélyre kell fejleszteni. Úgy gondolom, közel vagyunk ahhoz, hogy csúcsformában játsszunk, de mindig vannak új dolgok. Pláne, ha új ellenfelekkel játszunk. Ellenfélspecifikus taktikai elemek is lesznek, úgyhogy ezek a szokásos apróságok, amik még hátra vannak.

- Köszönöm szépen! Szerdán találkozunk.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Gratulálok Ádám, megnyertétek a Vodafone Kupát, habár ezek olyan ellenfelek voltak, akik ellen ez elvárható. Hogy láttad ezt a három napot, a tornát hogyan értékelnéd?

- Maximálisan egyetértek. A célunk az volt, hogy megnyerjük a Vodafone Kupát. Külön köszönetet szeretnék nyilvánítani a szurkolóinknak, akik megtöltötték ezt a nem kis uszodát és fantasztikus hangulatban megkönnyítették a dolgunkat ezeken a mérkőzéseken, a rossz idő dacára. Úgyhogy bízom benne, hogy ebből is erőt merítünk, ebből a szeretetből és úgy megyünk ki a világbajnokságra, hogy nem csak kellő önbizalommal, (úgy mint ezeken a mérkőzéseken, egy remek sorozatban vagyunk most), hanem a szurkolóink szeretetével. Aki látta a mérkőzést, láthattad ezen nincs mit magyarázni, meggyőző fölényel nyertük, mind a korfui tornát, mind pedig a mostani Vodafone Kupát. De a céljaink mások, erősebb csapatokkal találkozunk majd a világbajnokság végjátékában. Jó úton járunk, szerintem ez a két hét arra elegendő lesz, hogy összecsiszolódjunk még jobban, egy két taktikai húzást még hozzávegyünk az eddigi repertoárhoz, és akkor fel tudjuk venni a versenyt a legjobb csapatokkal.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Varga II. Zsolt nyilatkozata


- Mérkőzésről mérkőzésre azt gondolom, hogy egyre összeszokottabbak leszünk, egyre jobban fogunk játszani. Jó lesz majd azért az erősebb csapatok ellen is lemérni a tudásunkat, hogy ott mennyire tudunk muzsikálni védekezésben, támadásban. Én bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban, nagyon kellemes kis csapat jött össze, és ha így lehet előretekinteni a világbajnokságra is: én már várom az éles meccseket.

- Megszűnt a feszültség azokban, akik nem voltak biztosak a helyükben - például benned-, a csapathirdetés után?

- Ez természetes, mert mindenkiben van egy stressz ilyenkor. Én nem tudok mások nevében nyilatkozni, bennem van. Természetesen ilyenkor kell egy kis idő, az ember megnyugszik, és akkor koncentráltabban tud odafigyelni a mérkőzésen is a játékra.

- Végiggondoltad már a következő két-három-négy hetet, hogy mi vár rátok: utazás, először Szingapúr, aztán Sanghaj?

- Nem, nem akarok belegondolni ezekbe a nehézségekbe, azt gondolom, hogy mindig majd egy kicsit nézünk előre csak, legalábbis én.

- Meddig juthat el ez a csapat?

- Az attól függ… Ha azt nézzük, hogy tavaly a gyengébb csapatok ellen hogy játszott az a csapat, most idén hogy játszunk, ha ebből akarnánk következtetéseket levonni, az azt gondolom, hogy butaság lenne. Mindig más mérkőzés egy könnyebb csapat ellen játszani, mint mondjuk egy keményebb ellen. A bíráskodásban sem vagyok biztos, hogy ugyanez lesz, tehát nem fognak ilyen könnyen kiállításokat adni sem mezőnyben, sem centerben. Sokkal brusztosabb mérkőzések lesznek, kevesebb kiállítással, sokkal több test-test elleni harccal, gondolok itt a szerb, a horvát, a montenegrói csapatra, meg akár a spanyolt, az olaszt is ide sorolhatjuk. Teljesen más lesz a játék emiatt, meglátjuk, ehhez le kell tudni magunkat mérni. De én azt gondolom, hogy fizikálisan és tudásban is ott vagyunk, hogy bármilyen eredményt elérhetünk. Én arra számítok, azért megyek ki, hogy elsők legyünk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dénes nyilatkozata

- Először is hogy vagy, mi történt veled, miért nem játszottál az első két meccsen?

- Pár nappal ezelőtt, a Button-os sajtótájékoztatón a székre leülve egy kicsit meghúzódott a hátam. A biztonság kedvéért a tegnapi és a tegnapelőtti meccset kihagytam. Napról napra javul a dolog, most a meccs után egy kicsit rosszabbnak érzem, mint előtte, de én szerettem volna végigjátszani a meccset, ezt jeleztem a kapitánynak és ő engedte, úgyhogy végül is jólesett a mozgás, csak utána egy kicsit visszaestem. De rendben lesz, tehát semmi gond.

- Orvos látta?

- Persze. Tóni bácsi folyamatosan a gondomat viseli.

- Most abban a különleges helyzetben vagy, hogy kívülről is láttad a meccseket meg belülről is. Milyen volt kívülről a csapat és milyen volt belülről a harmadik meccsünk?

- Kívülről úgy láttam, hogy senki nem volt pengeéles, hogy úgy mondjam és hát valójában ezért kaphattunk több gólt a kelleténél. De evvel nincsen semmi gond, mert Korfun például sokkal jobb formát mutattunk, mert ott azért a spanyolok nagyobb játékerőt képviselnek. És hát most az következik, hogy Szingapúrban egy még erősebb tornát nyerünk meg, illetve vívunk és utána vége.

- Milyen formában érzed magad a vb előtt?

- Jó formában vagyok, azért is kértem, hogy játszhassak, mert az elmúlt két napon amiatt, hogy nem játszhattam, egy kis edzéshiányt éreztem és gondoltam, hogy itt visszahozom magam. De holnap is beugrom a vízbe, pedig a csapatnak nincs edzése, mert érzem, hogy szükségem van rá.

-Köszönöm szépen, jó munkát, jó pihenést!

(Lejegyezte: feva)



Kiss Gergely nyilatkozata

- Gratulálok Gergő a tornagyőzelemhez, magabiztos volt mind a három meccs. Nincs-e hiányérzet, nem kellett volna-e erősebb ellenfél esetleg?

- Biztos, hogy jó lett volna, csak a program szerint szerintem nem nagyon jöttek volna el, mivel Világligát játszottak a többiek. Hogy most középcsapatokkal játszottunk, akik azért, főleg a németek, akik a világbajnokságon is azért szeretnének domborítani, az nem annyira rossz, hiszen bármelyik sportágban a felkészülési meccsek azért nem feltétlenül a világbajnoki döntő két résztvevője között zajlanak. Mi szeretnénk az egyik résztvevője lenni a világbajnoki döntőnek, ehhez gyakorolni kell, lépegetni kell előre, ezek a meccsek ezt szolgálták. Kint a világbajnokság előtt Szingapúrban elvileg fogunk tudni játszani a világ legjobb csapatai ellen, úgyhogy nem lesz hiányérzetünk, de az tény, hogy ezek a győzelmek nagyon szépek és jók, de nem a gólarány és nem a győzelem ténye fontos ilyenkor, és nem értékelendő szakmailag, hanem maga a mutatott játék. Mit lehetne jobban csinálni - ebban persze kritikusak vagyunk, és lehetünk is, hiszen sosincs tökéletes játék, meg tökéletes mérkőzés, úgyhogy mindig találunk hibákat.

- Mennyire vagy bizonytalan a csapat teljesítőképességét illetően, el tudod-e képzelni, hogy komoly, nagy tétre menő meccsen komoly ellenféllel szemben mit tudtok nyújtani?


- Teljesen bizonytalan vagyok. A jó és a szuper teljesítmény között ingadozik a bizonytalanságom, mert a csapat egységes szellemű, azt érzem, hogy erős, azt érzem, hogy tudásban a világ legjobbjai között játszhatok, és hogyha a többiek, akik másik csapatokban játszanak, ezt meg fogják érezni, akkor azért tudjuk majd demonstrálni a csapatunk erejét. Úgyhogy ezen leszünk, hogy éreztessük mindenkivel, hogy igenis a magyarok ellen nagyon nehéz, vagy nem is lehet nyerni.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Görög, német, orosz. Arra kérlek Norbi, hogy egy-egy mondattal menjünk végig: hogy alakult ez a három nap?

- Szerintem az első volt a leggyengébb - különösen a védekezés -, ott nagyon nem állt össze, hátrányban nem voltak ott a kezek, ez a legjellemzőbb. Tegnap a német – talán azért is, mert az volt a legnehezebb -, ott összekaptuk magunkat, ma meg úgy lendületből ment. Ennél azért nehezebb meccseink lesznek. Bár mindig ilyeneket mondok, de hát ez az igazság.

- Valahogy elég komoran játszottad végig a három napot…

- Igen, valamiért…

- De nincs semmi baj?


- Nem, semmi bajom nincs.

- Gondolsz-e már a következő két-három hétre, hogy hogyan fognak zajlani a dolgok?

- Hát én már ilyenkor mindig azt várom, hogy legyünk ott. De mondjuk ez már majdnem az elejétől így van, a felkészülés elejétől. Nekem mindig az a lényeg, az van leginkább a fejemben. Mindig a VB, vagyis nem a VB, az aktuális világverseny. Ott azért mindig még eggyel, leginkább motivációban még egyet tudok – vagy nem is egyet – hanem többet is rátenni még!

- Van elképzelésed arról, hogy nagy tétre menő meccsen, komoly ellenféllel szemben mire lehet képes, mennyit fejlődhet még ez a csapat?

- Tegnap pont erről üzengettem valakivel - az egyik játékostársammal, most nincs itt -  és mondtam neki, hogy még nem játszottunk komoly meccset idén. Tehát volt ez a spanyol, de hát tudom milyenek a spanyolok, tehát amikor az emberelőnyben a legjobb játékosukat beteszik a hosszú fához, az azt jelenti, hogy ők még ügyeskednek. Úgyhogy az volt a legnehezebb ellenfelünk, az első pedig sajnos Montenegró lesz a VB-n, de hát ez van.

- És akkor a kérdést megismétlem: el tudod-e képzelni, hogy nagy tétnél mire…

- Nem tudom elképzelni, mert nem játszottunk. Nagyon bizakodó vagyok egyébként, azt mondom, hogy bizakodó is lehetek, de nyilván könnyebb lenne elképzelni, ha játszottunk volna folyamatosan ilyen csapatokkal. Most még nem játszottunk, ezért majd meglátjuk. Ez nem feltétlenül negatív dolog egyébként, de pontosan nem tudom. Ilyen összetételben sem játszottunk még tétmeccset, meglátjuk. Más nehézsége is lesz annak a meccsnek, mert hát fél tízkor játszunk, egy első VB-meccs, nagyon sok múlik rajta, én ettől függetlenül nagyon várom, mondom, az nekem biztos adni fog egy pluszt.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Várható: a nyilatkozatok leírt formában, gólok, meccsjelenetek, fotók.

1 régi hozzászólás

Hewson hozzászólása
Hewson33313
2011.07.04. 09:28

Nagyon kíváncsian várom, hogy mire lesz képes ez a gárda az olaszok, horvátok, szerbek, montenegróiak ellen...mert lehet itt örömködni, de egy komoly tétmeccset nem játszott még ez a válogatott egy komoly ellenfél ellen...Madaras Norbi nyilatkozata a legszimpatikusabb és tűnik a legrealistábbnak...és persze jó dolog a Vodafone-kupa, de kicsit szemfényvesztés és sztárolás is, a sport és a válogatott népszerűsítése mellett (ami nagyon jó, persze)...szerintem benne van egy nagy pofon lehetősége a vb-ben erősen...nem lepődnék meg, ha nem tudnánk megverni a fent felsoroltak közül egyik nemzeti csapatot sem..nem betojni, fiúk:)