FACEBOOK

Vincze Balázs a Szeged vezetőedzője

Vincze Balázs a Szeged vezetőedzője
hozzászólás, 2011.06.28.

A három olimpián is szerepelt, 44 éves Vincze Balázs lett Kásás Zoltán utóda a Szeged-Beton kispadján. A hírt Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton elnöke közölte kedden, a klub honlapján.

– Elég sok edző került a látókörünkbe, megpróbáltunk a legalaposabban dönteni – idézi a honlap Körtvélyessy Pétert. – A döntés előtt kikértük a szakma véleményét, és folyamatosan egyeztettünk támogatóinkkal. Azért esett a választásunk Vincze Balázsra, mert fiatal, agilis, benne látjuk azt a pluszt, ami csapatunk eredményesebbé tételéhez kell. A fő cél a bajnokságban a döntőbe jutás, és persze az Euroligában és a magyar kupában is szeretnénk minél messzebb jutni.

Vincze Balázs hétfőn ünnepelte 44. születésnapját. A válogatottban 357-szer szerepelt, három olimpián (1988, 1992, 1996) vett részt, 1995-ben Világkupát nyert, 1997-ben és 1999-ben pedig Európa-bajnokságot. Az Újpest irányítójaként ötszörös magyar bajnok, kétszer Magyar Kupa-győztes, a lila-fehérekkel nyert BEK-et, európai Szuperkupát, LEN-kupát, a szerb Becsejjel Bajnokok Ligáját.

Edzői pályafutása során az élvonalban a BVSC-t irányította, a vasutasoknál tavaly áprilisban jelentette be lemondását.