FACEBOOK

Budapestre érkezett a Samartzidis Kupa

Budapestre érkezett a Samartzidis Kupa
hozzászólás, 2011.06.27.

Hétfőn tornagyőztesként érkezett haza a magyar válogatott Korfuról. Út közben készült videóinterjúnk Kiss Gergellyel és Szivós Mártonnal.


Korfui tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

A csapat az ebédet még a festői környezetben lévő korfui szálloda teraszán költötte el, majd a közvetlen Korfu-Budapest járattal utazott haza.

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT KORFUBA ÉRKEZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSRŐL

TUDÓSÍTÁSUNK A MÁSODIK MÉRKŐZÉSRŐL

TUDÓSÍTÁSUNK A HARMADIK MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:


Kiss Gergely nyilatkozata


- Véget ért ez a négynapos túra, három meccsen vagytok túl. Milyen volt ez a kis kirándulás? Hogy érezted magad? És a csapat hogy fejlődik?


- Hallottam egy pár korábbi nyilatkozatot a fiúktól és együtt gondolkodunk szerencsére, ahogy sok minden másban - nagyon régóta ez is jellemző a csapatra, hogy sok mindenben szinte azonos dolgokat gondolunk. Én is azt érzem, amit már elmondtak, hogy sok mindenben fejlődünk és elég jó lépésekkel haladunk. Annak örülök, hogy azt is mondták, hogy a tavalyi EB-hez képest összeszedettebbnek tűnik a csapat, ugyanannyi idővel a mostani VB előtt, mint akkor az EB előtt tűnt. Ami biztos, hogy jobban kell játszanunk, mint ezen a kupán tettük. Akkor is ha megnyertük és mindenkit legyőztünk, a hazai pályán játszó görögöket pedig nagyon simán. De ez mindig ettől szép. Még egy világversenyen is lehet fejlődni meg sokszor kell is, és itt most nekünk van még jó néhány hét amíg az első mérkőzést lejátsszuk. Úgyhogy a Vodafone Kupával, illetve a görögökkel való közös felkészüléssel, majd a VB előtti tornán biztos, hogy a csapat még sokat fog előrelépni.

- Mi az, amit úgy gondolsz, hogy már teljesen rendben van? Van-e ilyen?

- Hát az elszántság, az szerintem nagyon jó. Nem szabad azt gondolni, hogy majd a magyar válogatott beugrik a VB-n a vízbe és onnantól kezdve, bármilyen langyos is volt addog a hozzáállás, majd akkor jó lesz. Úgyhogy ez nagyon tetszik, ez egy alap, ami nélkül nem lehet nyerni. A hozzáállás nagyon jó. Azonkívül a védekezésben hat a hat ellen, egy-egy hibától eltekintve szerintem elég stabilak lettünk. Az emberhátrány időnként jó, időnként még lehet pontosabb. A legfontosabb javulni valónk a helyzetkihasználás, a lövések pontossága és keménysége.

- A hétköznapok hangulatában van-e különbség a „régi nagy” csapat és a mostani között? Milyen a légkör itt?

- Van is meg nincs is. Azt gondolom, hogy hasonlóan jókedvű, viccelődős, csipkelődős, fiúbandára jellemző hangulat van, de nyilván picit mások már a poénok. Sok év eltelt, hogy mást ne mondjak, amikor mi elkezdtünk játszani, akkor még ilyen informatika nem volt, mint ma, amikor sokkal több impulzus, hatás éri az embereket. Vannak változások, de alapvetően a hangulat ugyanolyannak tűnhet.

- Mit vársz a Vodafone Kupától? Ugye az a következő nagy találkozásotok a jövő hét végén.

- Szakmán kívül telt házat várok, szakmán belül pedig nagyon fegyelmezett, nagyon komoly, úgy mondom: erődemonstrációt. Nagyon keményen meg kell mutatnunk majd. hogy jobb csapat vagyunk, mint akikkel játszunk

- Köszönöm szépen! Jó utat!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Szivós Márton nyilatkozata


- Szervusz, Marci! Korfun vagyunk a repülőtéren, utazunk haza. Milyen volt ez a három nap, hogy érzed magad, milyen a csapat, milyen a te teljesítményed?

- Köszönöm szépen, jól érzem magam. A csapat nagyon jó. Szerintem elég jól játszottunk, jó volt a védekezésünk, ami a legfontosabb. És az utolsó meccsen már a helyzetkihasználások is megfelelőek voltak. Jó volt, hogy utána itt voltunk egy kicsit még, és csak ma indulunk vissza. Kikapcsolódtunk, szerintem ez jól szolgálta a felkészülést úgy, mint Írország. Ennyi.

- A szakmai kérdésekre rátérve hadd kérdezzem meg, hogy milyen volt a mai úszóverseny?

- A mai úszóverseny? Hát, vicces volt, mert Dani megpróbálta úgy teljesíteni a távot, hogy nem vizezi be a haját, de ez nem sikerült neki a hullámok miatt:-)

- Volt egyébként első, tehát rendes verseny volt, vagy csak beúsztatok?

- Ja, nem, semmifajta verseny nem volt. Kondiztunk, és utána úsztunk egy pár száz métert oda-vissza. Jól esett, jó volt. Ez is egy különleges program volt az edzés keretein belül.

- Hogy van a vállad? Meggyógyult-e teljesen, zavart-e itt a játékban?

- Nem, teljesen meggyógyult, nem zavart a játékban. Tényleg jól érzem magam abszolút fizikálisan is.

- Azt lehet tudni, hogy mi bajod volt?

- Elő szokott fordulni pár havonta, félévente, hogy begyullad a vállam. Valószínűleg a lövőmozdulat miatt, mert hogy vállból lövök, nekem ez a stílusom, és ezt már azért közel tizeniksz éve csinálom. És hát azért ez megterheli, nem erre van kitalálva a váll.

- Minden meccs előtti bemutatásnál úgy mutattak téged be, hogy Szivós István, ezt nagy mosoly kísérte a csapattársak körében. Ennek mi a háttere?

- Az, hogy hiába szerepel az útlevelemben, hogy Szivós István Márton - én Márton vagyok. Ugye édesapám Szivós István, meg a nagypapám volt Szivós István, épp ezért én Márton lettem. De most Szivós István, megspórolták, hogy Mártont mondjanak.

- Gondolom, hogy valami összefüggés van, hogy úgy gondolják, hogy oda is van írva, meg a Szivós az egyébként is csak István lehet.

- Elképzelhető, hogy felfedeztek egy ilyen összefüggést.

- Még egy mondatot mondj nekem a jövő heti Vodafone Kupáról. Mennyire fontos ez, hogy készültök rá, mit vársz ettől a tornától?

- Ha jól tudom, akkor a Vodafone Kupán már csak a VB-13 fog szerepelni. Ezt, ha jól tudom, szerdán hirdeti ki a kapitány. Én azt várom, hogy ott leszek a Vodafone Kupán, és mindenképpen úgy készülünk, úgy készül a magyar válogatott, hogy meg szeretné nyerni. És jó játékkal szeretné megnyerni, hiszen már nagyon közel van a VB.

- Köszönöm szépen! Találkozunk a jövő héten!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


 

Az M1 Telesport tudósítása: