FACEBOOK

Magyarországé a Samartzidis Kupa

Magyarországé a Samartzidis Kupa
hozzászólás, 2011.06.26.

A magyar válogatott vasárnap délelőtt magabiztos játékkal győzte le a házigazda görög csapatot és ezzel megnyerte a Samartzidis Kupát. A torna gólkirálya Biros Péter lett nyolc találattal, s ugyancsak a magyar csapatkapitányt választották a torna legjobb játékosának. Videók, fotók.


Korfui tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Görögország-Magyarország 5:12 (3:6, 0:1, 0:3, 1:2)
Korfu, Samartzidis Kupa, v.: Poutnikovics (szerb), Pak (horvát)
Görögország: Karambetsos - Milonakisz, Karoutsos, Miralisz 1, Delakasz, Theodoropoulosz, Christos Afroudakisz, Doskasz, Kolomvosz 1, Foudoulisz 3, Alichandidisz, Voulgarakisz, Tsalkanisz. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Magyarország: Szécsi - Gór-Nagy 1, Madaras 3, Varga Dénes 3, Szivós, Hosnyánszky, Kiss G., Varga II. Zs., Varga Dániel 1, Biros 3, Steinmetz Á., Hárai 1, Bundschuh. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 2/7, 4/6
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A másik találkozón:

Oroszország-Spanyolország 5:10 (2:2, 3:3, 0:4, 0:1)

Korfu, Samartzidis Kupa, v.: Bock (német),
Oroszország: Ivanov - Cheshev, Odintsov, Ryzhov-Alenichev, Ashaev 1, Antipov 1, Khalturin 2, Fatakhutdinov, Novoksenov, Vishnyakov, Lisunov 1, Lasarev, Rastorguev. Szövetségi kapitány: Vladimir Karabutov
Spanyolország: Aguilar - Mario Garcia, Eric Marsall, Fernandez, Molina 4, Minguell 2, Roca, Espanol, Szirányi, Perrone, Peter, Xavi Garcia, Lopez. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Gól - ötméteresből: -/- , ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill. 4/8

A torna végeredménye:


1. Magyarország 9 pont
2. Spanyolország 6 pont
3. Görögország 3 pont
4. Oroszország 0 pont

A torna legjobb játékosa (MVP): Biros Péter
A torna legeredményesebb játékosa: Biros Péter (8 gól)


Kemény Dénes nyilatkozata
 

- Gratulálok Dénes a mai meccshez, a tornagyőzelemhez! A mai mérkőzésről néhány mondatot kérnék először.


- Összességében elöl-hátul kevés hibával játszottunk és egyszer-kétszer most szerencsénk volt, szemben az előző két nappal. Hamar elhúztunk és most meg is tartottuk az előnyt. Azért hozzá kell tenni, hogy mediterrán csapatnál a délelőtti meccs nem az erényük, de hát attól még meg kellett őket verni. Gratulálok a játékosaimnak. Ma igazából nem tudok olyan teljesítményt magamnak sem felírni a noteszembe, ami nagyon javítandó, mert mindenki jól játszott.

- Az egész tornáról?


- Használt a felkészülésnek, látszik, hogy egyik-másik játékos még hátrébb van, de van bőven idő. Úgy gondolom, az mindenképpen kiderült, hogy a csapat erős. Azért ezekkel a csapatokkal tavaly nehéz meccseket játszottunk ugyanebben a fázisban, nem okvetlenül vertük meg őket, akár Siracusát, akár Portugaletétét említhetem. Szerintem masszívak vagyunk, ugyanakkor még egy kicsit törékenyek, ezen kell javítani, mert nyilván az igazán erős csapatokkal, az ennél erősebb csapatokkal szemben már nem engedhetünk meg hibákat.

- Hétfőn visszautazás, mi a jövő hét programja?


- Szerdától edzések, pénteken Vodafone Kupa, ahova mindenkit szeretettel várunk!

- Köszönöm szépen.
  

(Lejegyezte: Tina)


Biros Péter nyilatkozata

- Hogy egy régi klasszikust idézzek: "Biros, Biros, Biros, háromszor is Biros!" Háromszor mentél ma ki átvenni díjat: egyszer gólkirályként, egyszer a torna legjobb játékosaként, egyszer pedig a kupát vetted át, amit Magyarország nyert. Hogy foglalnád össze ennek a három napnak a tanulságait, tapasztalatait?

- Ahhoz, hogy megnyertük a tornát, mindenképpen gratulálok a csapatnak, magunknak. Én úgy érzem, hogy egy igazán komoly ellenfél volt itt, a spanyol válogatott. Ahogy őket láttam az elején, még nem voltak itt a tornán, a görögök elleni meccsükön már látszott, hogy ők is jól tudnak harcolni. Úgy érzem, hogy a saját magunk játéka minden mérkőzésen fejlődik. Most ugye szerdán fogják megmondani, hogy ki lesz az a 13 játékos, aki utazik a világbajnokságra. Úgy érzem, ez egy plusz olyan dolog lesz, ami letisztítja a képet a csapat körül vagy a csapat játékosai körül. Úgyhogy onnantól kezdve tényleg mindenki a világbajnokságra koncentrálhat. Ahogy nézem, jobbak vagyunk mint tavaly, érettebben vízilabdázunk, sokkal több dolog van, amit már ösztönösen csinálunk. Ez nagyon jó a világbajnokság szempontjából, de én inkább az olimpiára gondolok! Most már kevésbé kell irányítani mindenkit, nagyjából mindenki tudja  mi a feladata.

- A jövő hétvégi rendezvény ami Budapesten lesz a világbajnokság előtti utolsó ilyen megmérettetés. Hogy kezelitek? Mennyire fontos nektek?
- A Margitszigeten lesz, mindenki azt várja, hogy parádés játékkal mindenkit agyonverve megnyerjük a Vodafone Kupát. Hát más nem lehet, ugye, mint hogy megnyerjük. Hogy mindenkit agyonverünk-e, azt nem tudom, engem nem is érdekel, inkább az, hogy minél jobban összeszokjon ez a társulat. Azt hiszem, hogy nem sok választ el attól, hogy tényleg jók legyünk. Csak ne higgyük el, hogy ezért nem kell még tenni. Úgyhogy azt várom, hogy még jobban játsszunk, de a legfontosabb az, hogy minden meccset megnyerjünk, és hát valamilyen szinten a közönséget is ki kell szolgálnunk majd. Valószínű, hogy rengetegen lesznek, mint általában mindig. Próbáljuk őket majd szép játékkal, szép gólokkal kevés hibával szórakoztatni.

(Lejegyezte : P. K. T.)


Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Szia Zoli! Először is mondd el, hogy miért itt csináljuk ezt a riportot.

- Szia. Köszönöm szépen, hogy vállaltad végül is, hogy nem látszik az arcom, de a hangomat úgyis hallják, szeretném, hogy ők is lássák, hogy hol vagyunk, mennyire jó lett így végül is ezzel a három meccsel ez a torna.

- Jó, hát beszéljünk akkor a szakmáról. Ma te védtél, nagy védéseid is voltak. Hogy látod, milyen a csapat? Gondolom, bízol abban, hogy bekerülsz, mesélj egy kicsit.


- Kezdjük a végéről, igen bízom benne. Örülök a csapat védekezésben mutatott magabiztosságának, tehát úgy érzem, hogy tavaly ez hiányzott mind németek, mind a görögök ellen, és nagyon sok ilyen meccsen. Nem tudtunk hátul magabiztosak és stabilak lenni, és úgy gondolom, hogy nekünk mindig az volt az erősségünk, hogy hátulról, a kályhától indultunk el.

- Hogy látod a támadójátékunkat? Ott voltak azért hibák az elmúlt napokban.


- Persze, hogy voltak hibák. Én úgy gondolom, hogy zseniális, csodálatos és gyönyörű volt. Az, hogy nem mentek be bizonyos helyzetek, vagy bizonyos helyzetekben rossz helyre mentek a passzok, az csak annyit jelent, hogy még nem vagyunk a világbajnokságon, nem vagyunk élesben, ugye addig még van 2-3 hét az első meccsig talán. Úgyhogy szerintem ez csak ennyit jelent, ez további élesítést, élesedést jelent. Magaguk elképzelések már nagyon jól alakultak, szépen mentek, szépen vitték fel a labdát a lefordulásoknál, megvoltak benne a keresztpasszok, nagyon jó volt egyébként.

- Van-e valami lélektana a hibázásnak, a helyzetkihagyásnak? Az elkerüléséhez önbizalom kell, nagyobb koncentráció, nyugalom, vagy micsoda?


- Úgy gondolom, hogy csak nyugalom és önbizalom kell hozzá, nyilván a kerethirdetés azért ezen nagyon sokat fog dobni. Hogyha koncentrációra van szükség, akkor talán a kicsit kipihentebb állapot jelent majd nagyobb koncentrációkészséget.

-Azt hogy látod, mennyire érik össze a csapat? Amit Peti mondott, az nagyon bíztató volt, azt mondta, hogy a tavalyihoz képest nagyon sokat érett és fejlődött ez a társaság.


- Sajnálom, hogy ezt mondtad, mert így most plágium, pont ezt akartam mondani, hogy sokkal előrébb vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Tehát tavaly három héttel az eb előtt nem tartottunk itt, úgyhogy elöl is, hátul is tényleg azt érzem, hogy működnek az automatizmusok, működik az, hogy ismerjük egymást, jó reflexszel segítünk a másiknak, kiszolgáljuk a másikat. Tényleg úgy érzem, hogy elöl a befejezések, hátul egy-egy apróbb koncentrációs hiba becsúszott mind a három meccsen, de úgy gondolom, nem az volt a meghatározó, hanem a stabilitás.

- Köszönöm szépen, és gratulálok még egyszer.


- Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Varga Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dumi, a mai játékod megint nagyszerű volt, a csapat is nyert, a torna is a miénk. Minden rendben van? Hogy érzed magad? Milyen kilátásaink vannak a jövő hétre és a vb-re?

- Köszi szépen, jól érzi magát a csapat, jó formában vagyunk, a hangulat is kiváló, a játékunk összképe adja ezt a lehetőséget, hogy nekünk jó kedvünk legyen, meg a magabiztosságot. A Vodafone kupát ugyanígy behúzzuk és a vb-n is ezt a játékot mutatva a dobogó tetejére állhatunk.

- Hát igen. Még egy kicsi lehet, hogy javulni is kell ahhoz. Van még a csapatban javulási lehetőség?

- Van, van, van. Szerintem ott tartunk ahol kell, tehát tudjuk a hibákat és ezeket ki lehet küszöbölni a hátralévő meccseken.

- Itt Görögországban, ezen a három meccsen milyen tapasztalatokat gyűjtöttél, mennyiben fejlődtetek?

- Sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly, avval, hogy a srácok kicsit visszajöttek, bár ugye nem teljesen, ahhoz képest, amit vártunk - Kására gondolok- , de ez lényegtelen is. A lényeg az, hogy nagyon jól tudjuk a dolgunkat, úgy érzem a vezetőség is sokkal nyugodtabban áll hozzánk, ami segít nekünk, ami jól jön, úgyhogy ennyivel vagyunk erősebbek tavalyhoz képest.

- Figyelted a világliga eredményeket? Mit szólsz az ottani döntőhöz, illetve milyen erősnek tartod a leendő ellenfeleket?

- Nem tudom az eredményeket…

- Olaszország és Szerbia játssza ma este a döntőt.

- Az olaszoknak jó edzőjük van, tavaly is megmutatták, hogy tudnak nagyon jó csapatként játszani. Ettőé mi még jobb csapat voltunk már tavaly is, idén is jobbak vagyunk, csak tavaly nem jött ki belőlünk. Nekik az nagy erősségük, hogy sokszor ki tudják játszani a maximumot, amit ők tudnak. Éppen ezért lehet bármi, még Szerbia ellen is akár a döntőben. De hát majd meglátjuk, hogy mi lesz.

-Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: feva)


Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi! A tegnapi videóbeszélgetésünket visszahallgatva: olyan keserűnek tűntél, úgyhogy most megadom a lehetőséget, hogy egy újabb beszélgetésben kicsit javítsd az emberek kedélyállapotát.
- Köszönöm! Fogaljuk össze, kezdjük péntekkel! A pénteki meccs azt mondom, hogy pozitív volt, különösen a vége. 5:5-tel nekimentünk az utolsó negyednek, 8:5 lett a vége, védekeztünk, Viktor nagyon jól védett, úgy lehetett látni, hogy itt alakul valami. Na most ezt tegnap nem azt mondom, hogy leromboltuk, de visszaléptünk egy két lépést, legalább azzal, hogy 4:0 után és 7:3 után kihagytuk a helyzeteket, nem figyeltünk eléggé. Ma a kettőből mondjuk egyet mentünk vissza. Azért mondom, hogy egyet, mert kellett hozzá az ellenfél is, akik nem mondom, hogy nem védekeztek, de most nem voltak olyan megfontoltak, mint mondjuk tavaly az EB-n, ahol nagyon-nagyon megszenvedtünk velük, sokkal tudatosabban játszottak szerintem. Most egy picit lazábbak voltak.

- Ez a meccs azért nagyon sima volt, állapítsuk meg, és ez a görög csapat - éppen te mondtad - mindig nagyon nehéz ellenfél, ehhez képest nagyon odatettétek magatokat, koncentrált mindenki. 7:3-nál volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, hogy esetleg vissza tudnak jönni a meccsbe, de ezt megakadályoztátok.

- Egyetértek, mi nagyon odatettük magunkat, igyekeztünk, szerintem pont a tavalyi EB-csoportmeccsbeli negatív emlék miatt, ahol ugye végül is csak döntetlent játszottunk. Ma azért be akartuk bizonyítani, hogy tudásban sokkal-sokkal jobbak vagyunk. Majdnem azt mondom, hogy akár egy ilyen különbség is teljesen reális.

- Sikerült is bebizonyítani. 

- Végül igen!

- Mit szólsz a Világliga-meccsekhez?   

- Csodálkozom is, meg nem is. Az olaszok mindig meglepnek egy kicsit, még mindig nem hisszük el: úgy látszik, hogy ilyen jók. Nem véletlen volt a tavalyi év. Ugye tulajdonképpen rendes játékidőben ikszeltek a szerbekkel, és ikszeltek a horvátokkal is, ugyanakkor az látszik, hogy 7:6-ot játszanak az ausztrálokkal vagy 12:9-et Kínával, de egy újabb bizonyíték, hogy számolni kell velük. Annál is inkább, mert ma este ők elsőként, illetve másodikként Nagy-Britannia után, kivívhatják az olimpiai részvétel jogát, ami a többi csapatnak is egy pofon, hiszen a VB-n esetleg sokan nem számoltak velük, hogy amúgy az első háromban lennének. A többi eredmény, az semmi különös, nagyjából ilyenre számítottam. Az látszik, hogy például Montenegró még nem az igazi, vagy szét vannak esve, vagy ilyenek valójában, és őket meg eddig túlértékelte a világ, majd meglátjuk. A játékosanyag alapján szerintem ők ennél jobbak, az olaszok meg talán gyengébbek, de mondom, folyamatosan bizonyítják most már egy éve, hogy nem.

- Köszönöm Norbi, jövő héten találkozunk!

- Köszönöm én is! 

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

 
- Szervusz, Dani! Lezajlott a torna, három meccs, három győzelem! Hogy értékeled a teljesítményt? Alakul-e a csapat?


- Szia! Fáradt vagyok, és ezt a többiek nevében is mondhatom, mert a többiek is fáradtak! A tegnapi orosz meccs annyiban volt nem jó, hogy a tegnapelőtti spanyol meccshez képest nem léptünk előre, sőt, talán egy kicsit gyengébben is játszottunk, ma viszont az előző két meccshez képest mindenben előreléptünk! A védekezés végig jó volt a tornán, ahogy ma is, mind három kapus jól védett, és ma azok a támadások, illetve azok az akciók, amik az előző két nap nem mentek be, mondjuk egy rossz passz miatt, vagy a végső, utolsó fázisban való koncentrációhiány miatt, azok ma bementek. Hát, ilyen módon jól sikerült!

- Jutottatok-e előbbre annak megfejtésében, hogy a meccs közbeni rossz periódusok, figyelmetlenségek, hibák mitől vannak, vagy hogy lehet kijavítani ezeket?


- Nem beszélgettünk róla. Én most itt a teraszon két dologra tudok gondolni, az egyik a fizikai fáradtság, mert azért az elmúlt hetekben nagyon sokat edzünk, ami nyilván majd a shanghaji VB-szereplésünket szolgálja, és a jó szereplést támasztja alá. A másik pedig a valaki részéről a túlzott akarás, tehát, hogy menni kell, és csinálni kell. Ez néha kapkodásba torkollott. Másrészről meg a csapatba kerülés miatt fennálló vágynak a megnyilvánulása volt az, hogy esetleg kapkodóvá vált. Én ezt így láttam!

- Mennyire lesz erős a csapat szerinted a VB-re?


- Nagyon optimista vagyok, nem merek semmilyen jóslásba belemenni, de szerintem minden esélyünk megvan arra, hogy ott legyünk az élvonalban! Nem vagyunk semelyik csapatnál gyengébbek ezt ki merem jelenteni - és ez nem rossz jel.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


A mai nap során várható még az összes magyar gól.



2 régi hozzászólás

sonpinori hozzászólása
2011.06.27. 10:23

Gratulálok Peti !

scorpiosecret hozzászólása
2011.06.26. 23:30

Gratulálok Petinek és az egész csapatnak! :) Betti