FACEBOOK

Ma este Kaposváron: magyar-ausztrál

Ma este Kaposváron: magyar-ausztrál
hozzászólás, 2011.06.17.

Idei hetedik hivatalos mérkőzését játssza péntek este a magyar válogatott. A helyszín Kaposvár, ahol eddig csak bemutató meccsen szerepeltek a Kemény-legények, így újabb magyar város iratkozik fel a nemzeti csapat meccsének otthont adó települések sorába. Az ellenfél Ausztrália.

Csapatunk csütörtökön délelőtt még a szokásos kemény edzésprogramot teljesítette a Margitszigeten, majd Kaposvárra autóztak a fiúk, hogy este már a meccs helyszínén kétkapuzzanak az ausztrálokkal. A két csapat tagjai a szálláshelyről sétálva jutottak el az uszodáig, keresztülvágva Kaposvár belvárosán, ahol természetesen nem kis feltűnést keltettek.

Az esti edzőmeccs előtt kérdeztük a kapitányt, milyen állapotban van a csapat, s mit vár a hivatalos találkozótól.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Minden egyes lehetőséget ki kell használjunk. A maga nemében az írországi edzőmeccsek és a hivatalos találkozók is ebbe a körbe tartoztak, miként a Montenegróval játszott kétkapuk, most pedig az ausztrálok elleni két edzőmeccs, és a péntek esti hivatalos. Megyünk előre, folyik a harc a csapatba kerülésért, ami egyébként nem szokta segíteni a tökéletes játékot, mert nagy a feszültség a fiúkban. Azért ennek ellenére azt látom, hogy időarányosan jól állunk. Ami az ausztrálokkal közös foglalkozásokat illeti, az első edzőmeccsen akadtak védekezésbeli problémák, de talán álmosak is voltunk, hiszen  a délelőtti három és fél óra edzés miatt délutánra, az edzőmeccsre kicsit bágyadt lett mindenki. Az is igaz, hogy a játékost a vére inkább "elöl viszi", mint hátul, s így feltűnő volt néha az "alacsony fordulatszámon" végrehajtott védőmunka. De azt mondom, inkább egy edzőmeccsen legyen így, mint a hivatalos mérkőzésen. Tény egyébként, hogy ha az ausztrál csapattal szemben figyelmetlenek vagyunk és emiatt helyzetet tudnak kialakítani, akkor könnyen gól lehet, mert nem nagyon van náluk rossz lövő, fizikailag pedig nagyon jól képzettek.


A technikai megbeszélés még nem zajlott le, de valószínű, hogy a 18 órakor kezdődő hivatalos meccsen mindkét csapat 15 játékost szerepeltethet.

Rossz hír, hogy Szivós Márton bizonyosan nem lesz a játékra jelöltek listáján. Marci régóta bajlódik egy makacs vállsérüléssel, hol előjön, hol elmúlik. Most éppen előjött, ami a heti edzésmunkáját gyakorlatilag el is lehetetlenítette. Szerdán MR-vizsgálatot is végeztek a játékos vállán, de ez nem mutatott ki elváltozást, így továbbra sem tudni, mi okozza a fájdalmat. Kemény Dénes nagyon reméli, hogy sikerül úgy meggyógyítani a játékost, hogy a szezon végéig nem lesz gond a vállával, mert Szivós - mint a kapitány a vlv-nek fogalmazott: - "sok helyen bevethető, nagyon hasznos játékos".

Kaposváron nagy várakozással tekintenek a mérkőzés elé. A találkozót ingyenesen tekinthetik meg a nézők, így az biztos, hogy a körülbelül 500 személyes lelátó megtelik, de az sem kizárt, hogy másfél-kétezer ember állja majd körül a medencét...

18.00 Magyarország-Ausztrália hivatalos, nemzetek közötti mérkőzés
Kaposvári uszoda

A találkozót a SportKlub Televízió élőben közvetíti, s az események alakulása a vlv-n és a vodapolo telefonos alkalmazás segítségével is követhető lesz.