FACEBOOK

Székely Bulcsú U20-as vb-kerete

Székely Bulcsú U20-as vb-kerete
hozzászólás, 2011.06.16.

Kihirdette az augusztusi görögországi világbajnokságra készülő U20-as utánpótlás-válogatott keretet Székely Bulcsú, a korosztály munkájáért felelős vezetőedző.

A névsor:

Barabás Botond, Lévai Márton, Meixner Marcell (kapusok)

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Csapó Miklós, Ernyey Márk, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Illés Sándor, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Korényi Balázs, Kovács Péter, Laczkovics Krisztián, Német Toni Josef, Rusz Bertalan, Sánta Dániel, Szentesi Ádám, Takács János, Vereczkey Zoltán (mezőnyjátékosok)


A keret tagja még Vámos Márton is, aki jelenleg a felnőtt válogatottal készül, s amennyiben helyet kap a sanghaji világbajnokságra utazó csapatban, akkor a "nagyválogatott" nyári programjának végén csatlakozik a többiekhez.

Az U20-asok készülődéséről márciusban riportban számoltunk be, s Székely Csucsuval készített akkori interjúnkból kiderült, hogy az "U-kapitány" legnagyobb gondja a sötétben tapogatózás: nincs információ az ellenfelekről, így kizárólag a saját erőnkben bízhatunk, a magunk játékát, formáját kell olyan magas szintre eljuttatni, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés a vb-n.

Nos, a helyzet azóta tovább romlott, ugyanis ennek a korosztálynak nincsenek nyári felkészülési tornái. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak az ellenfelek teljesítményét illetően maradunk "tudatlanok", hanem saját erőnk felmérésére is alig van lehetőség. Némi könnyebbséget jelent, hogy a kínai Universiadén (augusztus 11-23.) néhány játékossal kiegészítve Székely Csucsu gárdája vesz részt. Ennek híján megtörténhetett volna az a csúfság, hogy U20-as vb-re olyan magyar válogatott utazik, amely a tornáig egyetlen hivatalos meccset sem játszott!

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- A most kijelölt keret tagjaival az Universiadéig hét héten keresztül készülünk, szárazföldi és vízi edzésekkel. A helyszín a Komjádi uszoda, a Margitsziget, július végén pedig Isztambulban a török válogatott meghívására játszunk edzőmérkőzéseket. A főiskolai világjátékok előtt kell kijelölnöm a vb-csapatot, a 13 játékost és a két tartalékot. Összességében optimista vagyok, a legutóbbi hetekben már visszaköszöntek azok a dolgok, amiket fél éve gyakorlunk. Úgy gondolom, hogy jó szintről fogjuk tudni elkezdeni a közvetlen felkészülést június 27-én. Mindenkinek körülbelül két hét pihenője van - azok, akik az OB1/B-ben játszanak és ezen a héten még meccsük van, egy héttel később csatlakoznak a többiekhez. Azt tapasztalom, hogy mindenki megértette: egész életét, pályafutását meghatározó esemény lehet ez a vb. Ennek szellemében dolgoznak, vezetőtársaimmal látjuk a tüzet és a komolyságot a játékosokon.

A voloszi U20-as vb (augusztus 24-szeptember 4.) csoportbeosztása:

A csoport:

Franciaország, Puerto Rico, Ausztrália, Görögország, Kanada

B csoport:
Olaszország, Kazahsztán, Kuvait, Magyarország, Irán

C csoport:
Montenegró, Üzbegisztán, Horvátország, Brazília, Egyiptom

D csoport:
Mexikó, Szerbia, USA, Spanyolország, Dél-Afrika

A magyar csapat első mérkőzését Irán ellen játssza augusztus 29-én, majd másnap következik a legerősebb csoportellenfél, Olaszország.

A csoportokból három-három válogatott jut tovább, az első helyezettek közvetlenül a legjobb nyolc közé kerülnek, a többiek keresztbe játszanak ki-ki meccset, hogy szintén a negyeddöntőbe jussanak. 

1 régi hozzászólás

oroszlán hozzászólása
2011.06.16. 21:11

Nem lett volna lehetőségünk nekünk rendezni valahol Magyarországon egy felkészülési tornát? Vagy ez teljességgel lehetetlen, kizárt dolog?? Amúgy Ernyey Márk és Sánta Dániel, nem pedig Ernyei Márk és Sánta Dani...