FACEBOOK

Varga Tamás Debrecenbe igazol

Varga Tamás Debrecenbe igazol
hozzászólás, 2011.06.11.

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás egy évre a Debrecen Fujitsu játékosa lesz. Csuvi olasz ajánlatokat utasított vissza, hogy itthon maradhasson és bizonyítsa Kemény Dénesnek: még mindig helye van a magyar válogatottban.

A 35 éves Varga Tamás érkezéséről nem sokkal éjfél előtt került fel a hír a debreceni klub honlapjára. A játékos egyelőre nem írt alá szerződést, de szóban megegyezett a szponzorral, ami a felek szerint "az aláírt szerződésnél is biztosabb" megállapodást jelent.

A Debrecen további magyar és szerb játékosok szerződtetéséről tárgyal, s Varga Tamás szerint amennyiben a tervek megvalósulnak, az első négybe jutásra esélyes csapat kezdheti meg a következő bajnoki szezont a cívis városban.

Interjúnk Varga Tamással:

- Nem mi leszünk a bajnokesélyes csapat, de azért igyekezünk majd helytállni. Megmondom őszintén, hogy nem volt könnyű szülés, azért is húzódott ilyen sokáig, mert ugye az anyagiakról meg kellett egyezni. Volt emellett még két nagyon komoly olasz ajánlatom és azokkal húztam az utolsó pillanatig, amíg csak lehetett. Úgy voltam vele, hogy ha lehet, Magyarországon maradnék az olimpia előtt, meg fogok próbálni visszakerüljek a válogatottba. Úgy gondoltam, hogyha itthon vagyok és Dénes lát játszani nap mint nap, hétről hétre, látja hogy még mindig milyen erős, jó formában vagyok, akkor sokkal jobb esélyem van, mintha esetleg egy olasz klubban játszom.

-Egy évre írtál alá, ugye?

-Hát látod, igazándiból hogy hány év lesz a szerződés…, most tulajdonképpen az összegben egy évre állapodtunk meg, így erről még nem is beszéltünk a szponzorral, hogy hány évre… Annyit mondott, hogy ő bennem hosszabb távon gondolkodik, de hogy tulajdonképpen a szerződés hány évre fog szólni, én azt gondolom, hogy a legideálisabb mindenkinek, nekik is és nekem is az egy év.

-Jó, tehát tulajdonképpen egyelőre megállapodásról még nem írtatok alá papírt?

- Nem írtam alá, de a szponzor a szavát adta, ez erősebb, mint ha aláírtunk volna, Arra kért, hogy tartsam ehhez magam, ma le is mondtam mind a két olasz csapat ajánlatát és innentől kezdve most már tényleg formalitás az aláírás, mert megszületett a megállapodás, ez az, ami fontos.

- Megtudhatjuk, hogy melyik két olasz csapat volt a kérő?

- Nem olyan nagyon nagy titok, tárgyaltam a Savonával, a Nervivel és egy feljutó csapattal, a Cataniával is, de ők csak június 20. után tudtak volna bármit is mondani. Aztán a Savona elbizonytalanodott, a Nervi nyomta az ügyet, ők bármelyik nap aláírtak volna velem, úgyhogy igazándiból döntöttem, nem húzom ezt a dolgot tovább, és megegyeztem a Debrecennel. Az döntött, hogy Magyarországon akarok játszani, ami kompromisszumokkal jár, ezt kellett felvállalni. Természetes, hogy Olaszországban sokkal több pénzt kerestem volna, de úgy voltam vele, hogy ebben az évben nem ezt kell nézni. Az olimpia nekem mindenképpen megér annyit, hogy megpróbáljak visszakerüljek a csapatba, nagyon szeretnék még a válogatottban játszani, és úgy érzem, tudnék is segíteni.

- Hogy vagy egészségileg, meggyógyultál mindenből?

- Teljesen rendben vagyok, milyen mindenből? A kezem volt eltörve.

- Úgy tudni, szó van további játékosok Debrecenbe szerződtetéséről...

- Természetesen tudom, kikkel tárgyalnak, vannak köztük szerb játékosok, van köztük szerb válogatott játékos is, de képben van még magyar is. Én azt mondom, hogy ha minden sikerül, amit szeretnének, akkor egy nagyon-nagyon erős, akár az első négy-ötbe is esélyes csapat jöhet össze. Mindenképpen erősödik a Debrecen is, és nem csak velem, hanem  vannak olyan játékosok, akikkel már megegyeztek.

- Köszönöm az információkat, sok sikert Debrecenben!

(Lejegyezte: feva)