FACEBOOK

Ráúszás - Salamon Ferenc

Ráúszás - Salamon Ferenc
hozzászólás, 2011.06.09.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Salamon Ferencről?

- Még nem dőlt el, hogy esetében a válogatottság megelőlegezett bizalom, vagy tényleg rászolgált-e. Eddig inkább az előbbi, bár bizonyos meccseken nyújtott teljesítményével helye volt a keretben. Nem véletlenül tartják tehetségesnek, az alapok megvannak nála is, képes akár nemzetközi szinten is kiemelkedőt nyújtani.

- Melyek az erősségei a Groupama Honvéd fiatal tehetségének?

- A lövései, a helyzetfelismerési képessége. Voltak olyan mérkőzései a szezonban, ahol a védekezése, elsősorban a labdaszerzései is kiemelendőek voltak.

- Miben kell fejlődnie ahhoz, hogy idővel a válogatott keretben is megszilárdítsa helyét?

- Kiegyensúlyozott teljesítményre kell törekednie. Támadásban a kombinációs készség terén és az erre épülő összjátékban még felődhet. Azt kell elérnie, hogy feltétel nélkül számítsanak rá a többiek. A Honvédban el kell érnie, hogy minél többször fontos meccseket eldöntő játékossá váljon. Elérni, hogy „ha nem tudunk mit csinálni, adjuk a labdát Salamonnak".

Névjegy

Név: Salamon Ferenc
Születési idő: 1988.11.11
Születési hely: Budapest
Poszt: átlövő/szélső
Jelenlegi klubcsapata: Groupama Honvéd
Eddigi klubjai: Matáv-Póló Suli, UTE, Honvéd
Hazai eredményei: Magyar Kupa-bronzérem (Honvéd 2009), Magyar bajnoki 4. (Honvéd), Magyar bajnoki 5.(Honvéd), Magyar Kupa-győztes (2010), gyerek, serdülő és ifi bajnok (mind az UTE-val)
Nemzetközi sikerei: Ifi-Eb-bronzérem (2005), junior Eb-ezüstérem (2006), junior világbajnoki 5. (2005), junior világbajnok (2007)


SALAMON FERENC a vlv-nek:

- Nagy megtiszteltetés és nagyon jólesik, hogy Szabó Zoli értékelte a munkámat. A következő szezonban szeretném bebizonyítani, hogy nem véletlenül kaptam meghívót a kapitánytól.

Megfogadom Zoli tanácsait és igyekszem meghatározó tagja lenni a klubcsapatomnak, ehhez többet kell majd magamra vállaljak és sokkal agresszívebben kell végeznem a "dolgomat".

2 régi hozzászólás

zoolyka hozzászólása
zoolyka33226
2011.06.10. 15:33

Hajrá!

zoolyka hozzászólása
zoolyka33225
2011.06.10. 15:31

Hajrá!