FACEBOOK

Kásástól megválik a Szeged

Kásástól megválik a Szeged
hozzászólás, 2011.06.06.

Kásás Zoltánnal nem hosszabbított szerződést a Szeged Beton VE vezetése, a bronzérmes csapatnak új edzője lesz. Kásás Zoltán még nem nyilatkozott, de korábban azt mondta, megegyezett további egy évről a szegediekkel.

Hétfőre virradóra a Szeged Beton hivatalos honlapján az alábbi közlemény jelent meg:

„A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz."

A hír azért váratlan, mert a bronzcsata utolsó fejezetét követően, amikor a Szeged hazai pályán megszerezte a harmadik helyet a Honvéddal szemben, Kásás Zoltán saját jövőjéről nyilatkozva ezt mondta a vlv-nek adott videónyilatkozatában:

"Én megegyeztem a klubbal, még egy szezont mindenképpen itt leszek."

A Délmagyarország online verziójának cikke szerint Kásás Zoltán a klub legsikeresebb trénere. A Szeged Beton edzői székébe 2008 februárjában ült, irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), jutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).

Az együttes egyik legjobb játékosát, Kiss Csabát megdöbbentette a hír.

– Zoli bácsi rengeteget tett a magyar és azon belül a szegedi pólóért – nyilatkozta a délmagyarnak az Európa-bajnok balkezes klasszis.

– Nagyon sajnálom, hiszen az utóbbi időszak legjobb idényét tudtam le, amiben neki is hatalmas volt a szerepe. Nekünk, játékosoknak arra kell koncentrálnunk, hogy vele vagy nélküle a csapat a lehető legjobb eredményt érje el. Sok sikert kívánok az elkövetkezendő munkásságához.

Érdekesség, hogy a klub honlapjára hétfő reggel 6:35-kor került ki a közlemény, de a Démagyarország internetes cikke a közleménnyel és a fent idézett további információkkal már 05.24-kor nyilvánosság elé került.

A Szicíliában üdülő Kásás Zoltánnal néhány sms-t váltottunk, s természetesen amint nyilatkozik, közöljük reagálását.

1 régi hozzászólás

Chicago hozzászólása
Chicago33190
2011.06.06. 14:23

Kasa papa a vilag egyik legjobb edzoje, s csak gratulalni lehet a Szegeden is elert sikereihez.. A csapatban(jatekosokban) nem volt tobb.. Idonkent inkabb akarat keves, mint tudas(ugy latszott) s esetenkent nem volt meg az egyseg az edzo es a jatekosok kozott... kivulrok nezve.. Sok sikert az uj helyen s a Szegednek is.