FACEBOOK

A Partizan került Európa trónjára

A Partizan került Európa trónjára
hozzászólás, 2011.06.04.

Hosszú évek sikertelensége után a Partizan Belgrád megnyerte az Euroliga négyes döntőjét, letaszítva a trónról a világklasszisokkal teletűzdelt Pro Reccót. Madaras három gólja nem tudta meccsben tartani a címvédőt, a klasszisok a végére erőtlenné váltak. A torna legjobb játékosa Kásás Tamás lett.

Euroliga Final Four, bronzmérkőzés:

Mladost Zágrád-Budva 14:12 (2:1, 1:4, 1:2, 4:1), (2:1, 0:1) (4:2) - ötméteresekkel
Róma, Foro Italico, v.: Stavropoulos (görög), Alexandrescu (román)
Mladost Zágráb: Pavics, Vukicsevics, Perics, Letica, Petkovics, Pavicsics, Udovicsics 4, Brlecsics 1, Karacs 4, Muslim, Hinics, Buljubasics, Loncar 1. Vezetőedző: Kobescsak
Budva: Sefik, Petkovics 1, Basics, Danilovics 1, Ljubanovics, Ticsics, Pejakovics, Paskovics 3, Vukcsevics 2, Zanetics, Trbojevics 1, Jokics, Boyd 2. Vezetőedző: Macsics
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 7/11
Gól - ötméteresből:
-, ill. -


vlv-képek


Euroliga Final Four, döntő:

Partizan Belgrád-Pro Recco 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1)
Róma, Foro Italico, v.: Tulga (török), Borrell (spanyol)
Partizan Belgrád:
Soro, Chtzaitheodorou, Radjen, Korolija 3, Alekszics 2, Pijetlovics 2 , Prlainovics, Radovics , Mandics, Mitrovics, Vujasinovics 2, Cuk 2, Zsivojinovics. Vezetőedző: Igor Milanovics
Pro Recco: Tempesti, Burics1, Madaras 3, Perrone, Kásás, Felugo, Filipovics, Figlioli, Benedek, Zlokovics 1, Ivovics 1, Molina, Nikics. Vezetőedző:e Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 6/7, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 0/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Az Euroliga Final Four végeredménye:

1. Partizan Belgrád (szerb)
2. Pro Recco (olasz)
3. Mladost Zágráb (horvát)
4. Budva (montenegrói)

A Final Four legjobb játékosa Kásás Tamás lett.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE


vlv-képek 1.



vlv-képek 2.



vlv-képek 3.


VLV-VIDEÓK:


Madaras első gólja


Madaras második gólja

 
Madaras harmadik gólja
 


Eredményhirdetés - Euroliga Final Four


A MECCS GÓLJAI (EUROSPORT2):

0:1 - Madaras első gólja


1:1 - Korolija első gólja

2:1 - Cuk első gólja

2:2 - Zlokovics első gólja

3:2 - Pijetlovics első gólja

4:3 - Vujasinovics első gólja

4:4 - Burics gólja

5:4 - Pijetlovics második gólja

6:4 - Vujasinovics második gólja

7:4 - Alekszics első gólja

7:5 - Madaras második gólja

7:6 - Madaras harmadik gólja

8:6 - Cuk második gólja

9:6 - Alekszics második gólja

10:6 - Korolija második gólja

11:6 - Korolija harmadik gólja

11:7 - Zlokovics második gólja

MADARAS NORBERT a vlv-nek:


Madaras Norbert nyilatkozata


- Hát ez a hang, a tűzijáték hangja most nem a ti tiszteletetekre szól. Mi történt? Meg tudod már most fogalmazni?

- Kicsit olyan volt, mint ahogy mi szoktunk legyőzni más csapatokat. Tehát hogy ők voltak határozottak, a játék minden elemében jobbak voltak. Nagyon sajnálom. Talán tegnap mondtam pont – lehet, hogy a videón kívül -, hogy szerintem az nagyon nagy gond, hogy mi nem játszunk nehéz meccseket. És ez ma pontosan kijött. Hogy a sok jó játékos ennyire el tudott bizonytalanodni. Ez számomra is hihetetlen… mert attól, hogy vezet az ellenfél 2-3 góllal, még… és mi meg teljesen valahogy… vagy attól, hogy nem vagyunk hozzászokva vagy hogy nagyon volt a tét… de hát mindenki játszott már ilyen meccseket, mindenki nyert kupadöntőket, ennek ellenére valahogy semmi sem stimmelt.

- Mikor érezted azt, hogy végleg elment?

- Még a negyedik negyed előtt is bizakodtam. Tavaly is volt egy 0:4, amikor fel tudtunk állni, csak az volt a gond, hogy nekünk kellett volna lőni egy-két gólt. Ehelyett meg mindig ők voltak, akik nyugodtan játszottak, szép lassan felhozták a labdát, lefordulni nem tudtunk, és akkor elől meg kapkodni kellett. Elvesztettünk elöl 6-8 olyan labdát, hogy nem az adott védő vitte el, hanem valaki más 2-3 méterről lábtempóval odajött. Ezek a dolgok teljesen megleptek minket szerintem, és ebből egy nagyon nagy bizonytalanság lett. Én azt éreztem a vízben, hogy mindenki egy picit fél, hogy ezek most jók, és esetleg jobbak, mint mi. Szerintem nem jobbak mint mi, egyébként, de ma ennyivel jobbak voltak. Inkább az a fájó – nyilván fájó, hogy kikaptunk, de az –, ahogy kikaptunk. Tehát ők most tulajdonképpen játszadoztak velünk, főleg a végén már. Úgy lőttek 11 gólt, hogy a végén már az utolsó negyedben félgőzzel támadtak, inkább a védekezésre figyeltek.

- Szomorú vége lett a szezonnak, de nekem muszáj megkérdeznem, mert korábban mondtad, hogy amíg a Final Four véget nem ér, játékosok jövőjéről nem tárgyalnak senkivel. Most ez a vereség hatással lesz a csapat szerkezetére?

- Biztosan…

- Mit jelent ez?

- Hát biztos. Azért azt tudjuk, hogy itt Reccoban csak a győzelem elfogadható, úgyhogy azt gondolom, hogy igen. Főleg egy ilyen csúnya vereség… meglátjuk. Lehet, hogy már jövő héten többet tudok, de egyébként tényleg fogalmam sincs.

- A te sorsod hogy alakul?

- Nem tudom, nem tudom még. Tényleg nem tudom. Mondanám, de ez a meccs tényleg sok mindent megváltoztathat, azt, hogy mi lesz, hogy lesz, megtartanak-e ennyi játékost csak a kupára. Vagy esetleg még többet… De tényleg nem tudom. Fogalmam sincsen még.

- Az utolsó kérdés, hogy mikor csatlakozol a válogatotthoz?

- Azt beszéltem meg Dénessel, hogy valószínűleg a jövő héten szombaton. Montenegróval játszunk péntek, szombat, vasárnap… Holnap hazamegyünk, mármint Reccoba visszamegyünk, aztán még van egy-két napra való dolgom, és ahogy tudok, indulok haza. Annál is inkább, mert a család otthon van.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:


Kásás Tamás nyilatkozata


- Hát Tamás, kötelező a gratuláció a torna legjobb játékosának, de nagyon elveszítettétek ezt a meccset. Nem is tudom, ennyire a Recco kikapott-e valaha.

-
Nagyon, nagyon elveszítettük.

- Mi történt?

- Nem tudom. Ők nagyon jól játszottak elöl, hátul, pontosak voltak, fegyelmezettek. Mi ilyen bambák voltunk az egész meccs alatt. Mindig a legrosszabb megoldást választottuk, lassúak voltunk, ők sokkal jobban fel voltak pörögve. Nyilván ugye az előző három Final Fourt mindig elveszítették egy hajszálnyival, vagy a döntőbe jutást. Úgyhogy nagyon fel voltak tüzelve, és ugye a sportban ez a szép, vagyis hát ez a csúnya ma, hogy bármi történhet.

- De hát láttam rajtatok közvetlenül a meccs előtt, hogy ti is rettenetesen feltüzeltétek magatokat. Hogy lehet az, hogy pont, amikor a legjobban kellett volna, akkor voltatok bambák - hogy téged idézzelek...?

- Nem tudom, nagyon sokszor volt ilyen, hogy amikor a legjobban kellett, akkor minden bejött, most nagyon kellett volna, nem jött be. Hát megérdemelték. Nagyon jók voltak, mi meg, nem is tudom, talán Norbin kívül nem is volt más, aki igazán jól teljesített volna. Sajnos most a kapusunk is eléggé "lyukas" volt, úgyhogy így most "meleg fejjel" nem nagyon tudok mást mondani.

- Tőled is megkérdezem, amit Norbitól, hogy ennek a vereségnek lesz-e hatása a csapat jövőjére nézve?

- Hát általában szokott lenni... Meglátjuk, az elkövetkező napokban kiderül minden. Meglátjuk, lehet, hogy most majd kell venni másik 7-8 játékost, akkor jobb lesz...

- Még néhány erős játékos kell...?

- Igen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Benedek Tibor nyilatkozata


- Hát Tibi, az év legfontosabb meccse, a Recco legfontosabb meccse nem sikerült. Mi történt tulajdonképpen? Annyira összeestetek ott a közepe táján, vagy a vége előtt. Mi volt ott?

- A közepe táján igen. Hát nem volt a csapatban annyi erő, hogy mikor egy-két góllal hátrányba került, akkor összeszedje magát és azt mondja, hogy „hát a francba, most valamit csinálni kellene”, Hanem hagytuk, hogy sodródjunk a játékkal. Néztük, ahogy lőttek még egy gólt, még egy gólt, még egy gólt, és hát mínusz ötnél már vége volt a meccsnek.

- Amikor felkészültetek közvetlenül erre a meccsre, akkor beszéltetek arról taktikai értekezleten, hogy mi van, ha elmegy az ellenfél? Hiszen volt erre egy példa, éppen egy évvel ezelőtt.

- Volt. Az volt megbeszélve, hogy akkor maradjunk nyugodtak. Na most nyugodtak azok nem nagyon voltunk. De hát mindegy is, hogy nyugodtak vagyunk, az se ha nem. Egyszerűen, úgy éreztem, hogy nem volt esélyünk. Nem volt a csapatban annyi erő valamiért, hogy ez ellen a Partizán ellen ma nyerhessen.

- Ez most egy rendszerhiba, vagy egyszerűen rossz napot fogtatok ki? Tehát ennyi jó játékos, amikor kritikus helyzet van, nem tud felül emelkedni, vagy felült tudott volna, ha éppen jobb napja van?

- Eddig mindig felül tudott. Bármikor az elmúlt két évben, ha volt valami gond, mindig felül tudott emelkedni. Most hasztalan volt. Most szerintem mindenki a másiktól várta, hogy valamit kitaláljon. De senki nem tudta ezt megoldani.

- Okos játékkal nyert a Partizan, vagy azzal, hogy jobban feltüzelte magát?

- Szerintem okos játékkal, mert nagyon nem akartak semmit csinálni. Szépen bedobálgatták a labdát, a center nagyon jól rámozdult. Több centergólt is lőttek. Vujasinovics nagyon jól irányította a csapatot. A kiegészítő emberek pedig olyan gólokat lőttek, amiket egy ilyen meccsen kell lőni, ahhoz hogy nyerjenek.

- Ennek a vereségnek lesz hatása a csapatra jövőjére?

- Szerintem lesz. Szerintem egy-két napon belül kiderül. Valami biztos, hogy fog történi.

- A szerződésekre, "nem szerződésekre" gondolsz esetleg?

- Bármire, itt most bármi történhet, igen.

- De azért a pénz a csapat mögött áll, ha jól tudom, arról nincs szó, hogy a főszponzor a klub centenáriumáig, 2013-ig visszalépne.

- Elvileg nincs, de soha sem lehet tudni.

- A válogatotthoz mikor csatlakozol?

- Egy hét múlva.

- Egy hét múlva szeretettel várunk otthon!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)

1 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling33189
2011.06.06. 11:42

A Recco egyértelműen a világ legjobb vízilabda csapata. Ugyanakkor előbb-utóbb visszaüt az, hogy a játékosok jelentős része az év legnagyobb részében csak edz, és nem játszik komoly tétmeccset. Nem tartom ezt a felfogást semmilyen szempontból sem egészségesnek, sem a klub, sem a játékos, és sem a vízilabda szempontjából. Remélem meg fog szűnni ez a dolog, és minden játékos ott játszik, ahol valóban szükség van rá, és nemcsak 12-14 meccsre. Lehet, hogy persze máshol kevesebb lesz a pénz, de hosszútávon szerintem a játékosok is jobban járnak, mert kiegyenlítettebb lesz a vízilabda, és más csapatok is komolyabb pénzt fognak majd költeni. Az oalsz vízilabdának tuti, hogy ártott a Recco, de szerintem a magyarnak is.