FACEBOOK

Prima Primissima: Kemény Dénes jelöltjei

Prima Primissima: Kemény Dénes jelöltjei
hozzászólás, 2011.06.02.

Kemény Dénes, a Prima Primissima sportkategóriájának 2006. évi kitüntetettje - élve e címen szerzett jogával, - hét sportolót jelölt a sport kategória idei díjára. Valamennyien vízilabdázók és valamennyien háromszor nyertek olimpiát a magyar csapat tagjaként.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- A díj szabályzata szerint a kuratóriumi jelöléshez társadalmi szervezeteken, sportszervezeteken kívül javaslatot tehetnek azok, akik már megkapták a Prima Primissima elismerést, méghozzá bármilyen kategóriában javasolhatnak. Én bátorkodtam többes jelöléssel élni, sport kategóriában: az összes olyan háromszoros olimpiai bajnokot jelöltem, akit lehetett. Gyarmati Dezső bácsit, nem lehetett, mert egy-két éve jelölt volt, "prima" lett, s így öt éven belül nem jelölhető ismét. Ennélfogva én a hat viszonylag friss olimpiai bajnokot, Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást, Szécsi Zoltánt, valamint Kárpáti Györgyöt jelöltem. Bízom benne, hogy legalább egyikük bekerül a legjobb háromba, amelyből a rendezvény napján egy újabb kuratórium fogja megválasztani a Prima Primissimát.

- Mire számítasz, mi a realitás?

- Nézd. Csapatsportban nyerni olimpián - borzasztóan nehéz. De háromszor??? Nagyon kevés van, ha az összes csapatsportágat megnézzük, kézilabdát, kosárlabdát, röplabdát, futballt - szerintem az egész világon alig vannak ilyen emberek. Úgy gondolom, az lenne a normális, ha legalább egy bekerülne abba a háromba, amely hármasból aztán kiválasztják a primissimát. Itt szeretném egyébként a nyilvánosság előtt megköszönni Demján Sándornak, hogy azt a díjat továbbra is finanszírozza. Nem árt tudni, hogy ezt nem üzleti tevékenysége keretéből teszi, hanem az adózás utáni magánvagyonából!

- Ezzel a jelöléssel azért most kitoltál az illetékesekkel. Mit csinálsz, ha ők is kitolnak veled és megkérnek, hogy állítsd rangsorba az általad javasolt sportolókat...?

- Ezt tőlem ne várja senki, én Kristóf, Viktor és Márk (Kemény Dénes három fia - a szerk.) közül sem tudok választani, hogy kit szeretek a legjobban.


A vlv információi szerint Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége is jelölt sportolót a Prima Primissima-díjra: Benedek Tibort.