FACEBOOK

Ráúszás - Marnitz Gergő

Ráúszás - Marnitz Gergő
hozzászólás, 2011.05.26.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Szokás szerint egy szavas, vagy mondatos jellemzést kérek tőled kezdésként, ezúttal Marnitz Gergőről.

- Az idén nem derült ki róla, hogy mi várható tőle, Szolnokon nem tudta megismételni azt a teljesítményt, amiért válogatott lehetett. Átértékelendő, hogy mivel tudja újra válogatott formába hozni magát.

- Miben jó a leginkább, amiért tavaly ilyenkor ott volt a válogatottban?

- A lövőteljesítménye vitte be a csapatba. És az hogy tavalyi válogatottban hiányposzton játszott eredményesen, rosszkéz oldalon és hátul átlagfeletti teljesítményre képes. Az úszógyorsasága és a lövőkészsége az alap mindehhez. Kiss Gergő visszatérése és Vámos Marci teljesítménye nehéz helyzetbe hozták...

- Miben javulhat, milyen hiányosságai vannak esetleg?

- A legnagyobb hátránya a termete, alkata, mondom ezt tapasztalatból a magam 183 centis "magasságommal". Ezt a hátrányt, az adottságából fakadó dolgokat nehéz behozni. A javuláshoz az kell, hogy amiben jó, azt nem elég csupán jól csinálnia, az még kevés, hanem önmagához képest tökéletesen kell. Lásd Székely Bulcsú példáját. Gergőnek ugyanazt kell csinálnia, amit annak idején ő csinált a válogatottban, amivel olimpiai bajnok lett.

Névjegy

Név: Marnitz Gergő
Születési idő:
1988.12.14.
Születési hely: Budapest
Poszt: szélső
Jelenlegi klubcsapata: Szolnoki Főiskola-Közgép
Eddigi csapatai: KSI, FTC, Domino Honvéd
Hazai eredményei: OB I 4., 2x OB I 5., OB I 6.
Nemzetközi sikerei: junior Európa-bajnoki ezüstérmes (2006), junior világbajnok (2007)


MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Nagy megtiszteltetés, hogy Szabó Zoltán értékelte a teljesítményemet. Szeretném a következő szezonban bebizonyítani, hogy a válogatott keretben és a nyári felkészülésben helyem van. Örülök annak, hogy a lövőképességemet dicsérte ennyire sok jó lövő közül.

Sajnos nem vagyok a legmagasabb de a víz mindenkinek nyakig ér :) Megfogadom Zoli tanácsát és mindenből a maximum fölött próbálok teljesíteni!

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk33167
2011.05.27. 13:39

Kedves mvlsz.sportszerű Ez az utolsó figyelmeztetés, hogy megsérted a moderációs alapelveinket. A következő esetnél töröljük a hozzászólási jogodat. (Hogy ne kelljen keresgélni, a moderációs alapelvek az oldal alján, \\\"Moderációs alapelvek\\\" címre klikkelve olvashatók.)

Chicago hozzászólása
Chicago33159
2011.05.26. 15:55

Nem kell mindjart szemelyeskedni.. ha a Gergo jol teljesit/jatszik, lehet valogatott, ha nem nem... Abbol sem lett hatranya a magyar vizilabdanak, hogy a Kasa papaja is vizilabdazott s nem banyasz pl...:)

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2011.05.26. 13:52

családok, kik rátelepedtek a magyar vízilabdára. a Marnitz klán az egyik ilyen. a papa vezet azokban a bajnokságokban, hol a gyerekei révén érdekelt. eredmény? érdekes eredmények. s a többi? hosszú, néma csend...