FACEBOOK

A Sárga Sapka is Varga Dumié

A Sárga Sapka is Varga Dumié
hozzászólás, 2011.05.24.

Első horvátországi szezonjának végén a harmadik egyéni díját nyerte Varga Dénes, a Primorje Rijeka olimpiai bajnok játékosa.

A Jadranska Liga februári zárásakor derült ki, hogy a  három nemzet klubcsapatait tömörító bajnokság gólkirálya Varga Dénes lett, s a mezőny legértékesebb szereplőjévé is őt választották az újságírók.

A legfrissebb elismerésről kedden érkezett a hír: a játékosok fordulónkénti értékelésének végeredményeként a horvát bajnokság legjobb játékosa is Dumi lett. Az úgynevezett Sárga Sapka (Zuta Kapica) nem akármilyen díj, immár tíz éve ítélik oda a mezőny mindenkori legjobbjának. Külföldi játékos eddig csak egyszer kapta meg, 2003-ban, az akkor a Mladostban szerepelt Csomakidze. Birtokolta már a Sárga Sapkát a Vasasban játszó Miho Boskovics is, a legutóbbi két esztendőben pedig korunk "ügyeletes sztárja" a Pro Reccóba tartó Sandro Sukno érdemelte ki. Horvátországból származó hírek szerint Dumi éppen őt előzte meg a döntő utolsó mérkőzésén, mivel 4,5-es osztályzatot kapott, szemben a 4-esre értékelt Suknóval.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Három egyéni elismerés is ékelődött az amúgy is sikeresnek mondható évünkbe. Ahogy a közös siker, az egyéni is nagyban köszönhető a csapat összes tagjának. Örülök neki, nagyon jólesik.

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk33156
2011.05.25. 09:30

Köszi a jelzést, de nincs igazad, az \"olimpiai bajnok\" nem a Primorje Rijeka jelzője, hanem a játékos szóé. Úgy is lehetne írni természetesen, ahogy javasoltad, de ez egyéni ízlés kérdése.

im hozzászólása
im33155
2011.05.25. 08:16

Kedves VLV, nem akarok kötözködni, de szerintem helyesebb lenne a bevezető mondat így: Varga Dénes olimpiai bajnok, a Primorje Rijeka játékosa... A jelenlegi megfogalmazásból nekem az jön le, mintha a horvátok olimpiai címet szereztek volna :)