FACEBOOK

A Jug a horvát bajnok

A Jug a horvát bajnok
hozzászólás, 2011.05.22.

Drámai csatában megszerezte a horvát bajnoki címhez szükséges harmadik győzelmet a Jug Dubrovnik. A hazaiak a rendes játékidő utolsó hét percében négygólos hátrányt dolgoztak le és kiharcolták a hosszabbítást. Győzni már nem sikerült. A két magyar lőtte a hazaiak góltermésének felét - megmutatjuk.

Horvát bajnoki döntő, negyedik mérkőzés

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 8:9 (2:0, 0:4, 0:2, 5:1/0:0, 1:2) - hosszabbítás után
Rijeka, v.: Savarase, Gomez (mindkettő olasz)
Primorje Rijeka: Car, Paskvalin 1, Pavlovics, Varga Dénes 3, Frankovics, Tiskivski, Jelaca, Varga Dániel 1, Baracs 1, Beltrame, Garcia 1, Brala, Krizman 1. Vezetőedző: Zoran Roje
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics 1, S. Sukno 4, Jokovics 1, Seman, Markovics, Buslje, I. Sukno, Doud, Drobac, Obradovics 3, Nizics, Sutalo. Vezetőedző: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 5/15, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2

Jól kezdett a Primorje, a vendégek pedig zavarodottan, rengeteg hibával játszották le az első negyedet. A Rijeka elszalasztotta a lehetőséget a háromgólos vezetéshez, s amikor az ellentámadásból gólt ért el a Jug, óriási fordulat történt a meccsen. A vendégeknek minden sikerült, hat gólt lőttek zsinórban, míg Daniék szétforgácsolták a kapufát. A meccs gyakorlatilag elment, amikor az utolsó negyedre négygólos vendégvezetéssel indultak neki a csapatok. Egy gyors Dumi-gól felélesztette a reményt, de Sandro Sukno ötméteresgólja után senki sem gondolta, hogy van még keresni való. Most viszont beindult a henger, az eddig pontatlan lövések a tét nélküliség miatt szenzációs gólokká "változtak", Varga Dániel, Baracs és Varga Dénes találata után egyetlen gólra csökkent a hátrány. A végén Buslje kiállításával kapott még egy esélyt a Rijeka, s az utolsó másodperces gólok specialistája, Xavier Garcia be is talált - 0,02 állt az órán...

A hosszabbítás első félideje gól nélkül telt el. A másodikban Obradovics villámgyors csuklómozdulattal előnyt szerzett. Ezt még sikerült kiegyenlítenie Paskvalinnak, de amikor Obradovics megismételte a pattintást, erre már nem érkezett válasz.

A Jug 3:1-re nyerte meg a döntőt, s lett bajnok.

VLV-VIDEÓK (HRT2):


Varga Dénes első gólja


Varga Dénes második gólja


Varga Dániel gólja


Varga Dénes harmadik gólja


Xavier Garcia hosszabbítást érő gólja



Varga Dániel és Varga Dénes nyilatkozata

- Szervusztok, Varga-testvérek! Itt a Margitszigeten beszélgetünk, ami nem jelent jót, mert ugye ez azt jelenti, hogy nincs szükség mindent eldöntő ötödik meccsre a horvát bajnoki döntőben, vagyis itthon vagytok! Beszéljünk egy kicsit erről a Dubrovnik meccsről! Dani?

Dani: Szia! Nagyon-nagyon jó meccset játszottunk! Az történt, hogy elment 6:2-re, utána 7:3-ra is a Dubrovnik, a negyedik negyedben hagytunk magunknak négy percet, hogy lőjünk négy gólt. Mint ez többször is a szezonban, most is sikerült, de ezután következett a hosszabbítás, és ők jöttek ki jobban belőle. Nagyon röviden ennyi! Azt hiszem ott szúrtuk el, hogy engedtük őket elmenni négy góllal, mert egyébként, ha úgy játszunk, ahogy a negyedik negyedben, vagy az elsőben, akkor megnyertük volna a meccset!

- Dumi?

Dumi: Tulajdonképpen a forgatókönyv elhangzott. Talán arra térnék ki, hogy nem biztos, hogy az ötödik meccs nyerhető lett volna, hiszen ott már nagyon-nagyon sokan azt akarták volna, hogy a Dubrovnik nyerjen. A harmadikat kellett volna megfognunk, tök jó esélyünk is volt, csak aztán kevésnek bizonyultunk hozzá!

- Meccs után mi történt? Volt záró-buli vagy jöttetek egyből haza?

Dumi: Jó lett volna, ha van, de csak annyi volt, hogy másnap az edzők részvételével volt egy megbeszélés. Tíz perc, még csak annyi sem volt, nem hangzott el, hogy mik a tervek jövőre, ki az, aki biztosan elmegy, vagy jön. Tehát nem lettünk okosabbak, egyszerűen csak egy ilyen keretet adtunk a végének.

Azért pletykákat lehet hallani Tőletek, ugye? Hogy kit vártok a csapatba erősítésként?

Dani: Vannak pletykák, igen! :-)

Dumi: Tegnap olvastam, hogy Magyar Attilának van új szeretője!

Dani: Nem lehet!

Dumi: De! Elvileg Gregor Bernadett már nincs!

Dani: Az durva!

Ő melyik csapatban játszik?

Dumi: Ő színművész! Csak pletykára voltál kíváncsi...

- És hozzátok ki érkezik?

Dumi: Hát azt nem tudom!

Dani: Ő nem, az biztos! Szó van Miuszlimról, egyelőre ez a pletyka tűnik a legmegalapozottabbnak, a többi valóban csak pletykaszinten van, tudomásom szerint is. Furcsa egy kicsit, mert azért itthon ahhoz szoktunk - én legalábbis -, hogy ezek a dolgok már erősebben formálódnak!

- Mikor fogtok bekapcsolódni a válogatott munkájába?

Dani: Jövő hétfőn lesz az első edzésünk, utána megyünk Ceglédre, és már egész héten teljes értékű tagjai vagyunk a válogatottnak!

- Köszönöm szépen!

- Mi köszönjük!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.05.23. 07:13

A montenegrói bajnokság véghajrájáról mit lehet tudni?