FACEBOOK

Steinmetz Ádám visszatért a Vasashoz

Steinmetz Ádám visszatért a Vasashoz
hozzászólás, 2011.05.21.

Steinmetz Ádám hazaköltözött Montenegróból és egy évig ismét a Vasas játékosa - amennyiben a még hátralévő orvosi vizsgálat igazolja harcképességét. Interjúnk a válogatott kerettag centerrel:

- Először is: hogy vagy? Mennyire múlik a zsibbadás, hogy tér vissza az erő?

- Köszönöm szépen, összességében jól vagyok. Körülbelül egy hónapja elkezdtem az edzéseket, most már olyan szinten vagyok, hogy gyakorlatilag mindent tudok csinálni, fájdalmam nincs. A korábbi zsibbadás és izomgyengeség a karomban viszont még megvan, bár hétről-hétre észrevehető a javulás, úgyhogy szépen erősödik vissza, az idegpályák regenerálódnak. Azért még sajnos messze vagyok az általam elvárt formától!

- Kedden már ott leszel az edzésen, gondolom.

- Igen, természetesen! Benne vagyok a világbajnokságra készülő keretben, és csinálom az edzéseket. Bízom benne, hogy különböző terápiákkal, immár itthon - két nappal ezelőtt jöttem haza - meg tudjuk gyorsítani a regenerálódást.

- Az első időszakban könnyített munkát végzel?

- Meglátjuk, mennyire tudok bekapcsolódni. Igazság szerint én nem könnyített, hanem "nehezített" munkát szeretnék végezni, hiszen a többiek végül is nagyon erős bajnokságokból érkeznek, elég komoly terhelést követően, én pedig ugye műtét után. Nekik talán az első hét könnyebb lesz, valószínűleg én ezalatt több edzésmunkát fogok végezni, mint ők, hiszen szükségem van felhozó gyakorlásra. Most egy kicsit más jellegű edzéseket kell, hogy végezzek, de a lényeg az, hogy szeretnék minél előbb bekapcsolódni az érdemi munkába!

- Aláírtál a Vasashoz, hogy született a megállapodás?

- Ha az előzményekre vagy kíváncsi, akkor vissza kell mennünk az időben, gyakorlatilag tavaly júniusra, amikor szintén megkerestek a piros-kékek. Mióta elmentem, folyamatosan várnak vissza! :-) Szerencsére nem csak a szurkolók, hanem a csapat vezetői is! Tavaly júniusban reális esély nyílt arra, hogy ez megtörténjen, csak sajnos én akkor már megállapodtam a Primoraccal. Sokan kérdezték, hogy bánom-e az akkori döntést. Persze, nyilván, ha előbb tudom, hogy milyen lesz ez az évünk... Most nem akarom részletezni azt a sok problémát, ami hátráltatta a játékunkat, és sajnos rá is nyomta a bélyegét, mert nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ami egyébként a csapattól elvárható lett volna, de mondom, én akkor már gyakorlatilag elígérkeztem, és azért kellett még egy évet maradnom. A Vasas vezetői már akkor jelezték, hogy ha most nem jött össze, akkor jövőre már nem szeretnének elkésni. És, hát igazából már nagyon-nagyon korán megállapodtunk. Ez gyakorlatilag tegnap vált végül is nyilvánossá, úgy, hogy természetesen a szerződést aláírtuk. Ez egy érvényes szerződés, amely akkor hatályos, ha június végén megtörténik egy orvosi vizsgálat, és az kimutatja, hogy kész vagyok a terhelésre.

- A szerződés egyébként mennyi időre szól?

- Az olimpiáig, egy szezon. A Vasas idén úgy állapodott meg a szponzorokkal, hogy az olimpiáig tekintenek előre, de természetesen dolgoznak majd azon is, hogy hasonlóan erős Vasas játsszon London után is. Sajnos ebben az évben nem sikerült semmilyen kupát nyerni, sem a Final-Fourba jutni, ami cél volt, de bízom benne, hogy jövőre velem, illetve további játékosok érkezésével, és a szurkolóink biztatásával eredményesebb lesz a csapat. Remélem, hogy visszatérnek azok is, akik az utóbbi években eltávolodtak a csapattól és akkor olyan játékot tudunk mutatni, amivel rászolgálunk a szurkolók bizalmára, szeretetére. Egy megerősödött Vasas, azt gondolom, minden téren jó eredményekre pályázhat, tehát az elsőségért száll harcba!

- Egy pillanatra Kotorhoz térjünk vissza! Gondolom, tartozás-hegyek vannak, így jöttél haza. Jogi lépesek lesznek ez ügyben?

- Nem tudom. Fél év után megjelent az elnök, és tett egy ajánlatot a csapatnak, ami azt hiszem összességében elfogadható. Gyakorlatilag még van egy kicsi átfutási idő. A csapat többsége nem hisz ebben, de én azt mondom, hogy ezt az egy hónapot, amit kért az elnök, hogy visszamenőlegesen rendezze a tartozásait, meg kell várni, és utána gondolkozzunk a jogi lépéseken. Ami engem illet, én úgy gondolom, hogy erre nem lesz szükség, de mondom, egyelőre nem tudok erről többet mondani. Szerintem ki leszünk fizetve. Ez mindig így volt, kisebb-nagyobb csúszásokkal. Senkinek sem jó a pereskedés, és hát megelőzve további kérdésedet, a helyzet rendezése azt jelentené, hogy a Primorac, egy több mint kilencven éves egyesület nem szűnne meg. Az valószínű, hogy egy pár évre el fog tűnni a nemzetközi élmezőnyből, hiszen jelen pillanatban azt lehet látni, hogy fiatalokra épül a jövő évi csapat.

- Akkor foglaljuk keretbe ezt a beszélgetést! Még egy kérdés a válogatott kapcsán. Nyilvános a keret, látod, hogy ki vannak itt. Milyen lesz ez a csapat, és szerinted mire lehet számítani a VB-n?

- Itt azért még vannak kérdések a kerettel kapcsolatban, de ez egy nagyon erős keret, abszolút esélyes az éremre. Ez nem túlzott elvárás. Persze sokat kell tenni érte, és nyilván akkor lehet bízni a dobogós vb-szereplésben, ha tényleg sikerül maximális koncentrációval felkészülni. Látni kell, hogy sűrűsödött a mezőny, tehát a korábbi középcsapatok is sorra erősödtek, úgyhogy itt közben az lett a helyzet, hogy hét-nyolc csapat közül bármelyik elkaphatja a másikat. Azért én abszolút optimista vagyok, ami kell is a jövő évi olimpia előtt. Bár én nem nagyon szeretek előreszaladni, de azért meg kell mutassuk, hogy mi igenis már most nagyon komoly játékerőt képviselünk, Londonban pedig jövőre szeretnénk megvédeni a címünket! Úgyhogy ebben a folyamatban ez a VB egy nagyon fontos állomás, és a fiataloknak is lehetőség, hogy megmutassák, mire képesek! Immáron a válogatottban is, nem csak a saját klubjukban.

- Ádám, köszönöm szépen! Kedden találkozunk!

(Lejegyezte: Varga Bogi)

Címkék:

4 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute33148
2011.05.23. 08:23

Ádi Mo-n elkötelezett a Vasas iránt -, ha a Vasas tovább erősödik ... hüm. Nagyon szimpatikus játékos, de ez meglep ... Pl. Szivós Marci annak ellenére is marad (t) a Honvédnál, hogy kevesebb lett a zseton, és a keret sem ( volt ) annyira markáns és a bajnoki reményeket illetően meghatározó ...

móka hozzászólása
móka33146
2011.05.22. 15:47

ÁDI ! Isten hozott újra Angyalföldön!!Örülök, hogy visszatértél, már nagyon vártuk az érkezésedet! Reméljük a sérülésed végleg a múlté lesz, és teljes erőbedobással tudsz segíteni a csapatnak! Nagyon szinpatikusak a terveid, bízom benne, hogy olyan csapat alakul, amely reálisan pályázhat végre a Final Four szereplésre, és persze itthon is esélyes a söprésre! Biztos vagyok benne, hogy az érkezéseddel a Komjádi átlagnézőszáma többszörösére emelkedik majd, és tényleg sokan visszatérnek a lelátóra.Sok sikert a klubban és a válogatottban egyaránt!

Rebo hozzászólása
Rebo33138
2011.05.22. 02:59

bocs, elütöttem, természtesen a válogatottat akartam írni

Rebo hozzászólása
Rebo33137
2011.05.22. 02:57

Üdv. Ádi ! Már nygyon vártunk vissza. Vezesd sikerre a Vasast és a álohatottat !