FACEBOOK

A Jug 2:1-re vezet a horvát döntőben

A Jug 2:1-re vezet a horvát döntőben
hozzászólás, 2011.05.19.

Újra lépéselőnyt szerzett az egyik fél harmadik győzelméig tartó horvát bajnoki döntőben a Jug Dubrovnik, miután hazai pályán 11:8-ra legyőzte a Rijekát. Varga Dumi három gólt lőtt, a Primorje nem játszott rosszul, de a végére elfáradtak, ebben pedig az ellenfél mellett a bírók is ludasok voltak. Videók.

Horvát bajnoki döntő, harmadik mérkőzés

Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 11:8 (3:4, 4:1, 1:1, 3:2)
Dubrovnik, v.: Riccitelli, Severo (mindkettő olasz)
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics 3, S. Sukno 2, Jokovics 3, Seman, Markovics 1, Buslje 1, Ivankovics, Dobud, Drobac, Obradovics 1, Sutalo, Nizics. Vezetőedző: Elvisz Fatovics
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin 1, Krapics 1, Varga Dénes 3, Frankovics 1, Tiskivski, Jelaca, Varga Dániel, Baracs 2, Beltrame, Garcia, Brala, Krizman. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1

A mérkőzés alakulása:

0:1,1:1,2:1,3:2,3:3,3:4/4:4,5:4,6:4,7:4,7:5//8:58:6/8:7,9:7,10:7,10:8

VLV-VIDEÓK:


Dani-passz - Dumi-gól


Dani-gólpassz Paskvalinnak


Varga Dénes második gólja


Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres


Varga Déniel nyilatkozata

-Szia Dani! Most nem tudom, hogy gratuláljak-e... Úgy egyénileg gratulálok, de hát a csapatnak nem sikerült most se. Mesélj!

- Szia! Hát, először is az elfogultságodat köszönöm, ami az egyéni teljesítményt illeti nem szükséges a gratuláció Duminak most inkább. Mindenesetre az pedig, hogy most se sikerült, nagyon rossz kifejezés, hiszen a legutóbb mi nyertünk.

- Dubrovnikban gondoltam…

- Igen. Az előző beszélgetésünkre visszautalva: a matematikát nem lehet meghazudtolni, vagyis egyszer Dubrovnikban nyerni kellene. Hát nem sikerült. De esélyünk sem volt, olyan értelemben, hogy legszívesebben azt kérném tőled, hogy tedd fel az első negyedet, meg a második negyedet, hogy látható legyen. Persze tök mindegy, nem változtat semmin. De valami egészen elképesztő játékvezetés volt. 11:2 volt a kiállítási arány az első félidőben, három ötméterest kaptunk, gólt vettek el tőlünk. Nekem ez azért durva volt. Mondta a másodedző is, hogy ez van, amikor ott erősen beindulnak a dolgok Dubrovnikban. Hát nem nagyon tapasztaltam még ilyet. 11:2. Jó, hát ennyi...

- Ezzel együtt szerintem ha az első negyedben egy picit jobban koncentráltok, ott el lehetett volna húzni.

- El, hát persze. 1:0-ra  vezettünk utána lőttünk egy teljesen szabályos gól, azzal 2:0 lett volna. Befújták 2 méterről, abból gólt kaptunk 1:1 lett, és onnantól kezdve elindult az őrület. Még az első negyedet meg is nyertük 4:3-ra. De hét utána 6 vagy 7 emberhátrányt kaptunk zsinórban, azzal már nem tudtunk mit kezdeni. Később pedig elfáradtunk ebben a védekezésben, illetve hát beállt Vican, ami nekik nagyon jót tett, nekünk nem annyira, mert nagyon jól védett.

- Valóban. Most mi lesz? Nyerni kell otthon és aztán a mindent eldöntő meccsen. Ki tudtok-e találni valamit? Most feltételezem, hogy megnyeritek a következőt. Ugye ez egy adott dolog. De hát utána van-e valami olyan praktika aminek segítségével egyetlen meccsen ki tudtok hozni valami újat, akár a bírók ellen?

- Bár ilyen könnyű lenne nyerni a negyedik meccsen, mint ahogy feltételezed! De hát egyáltalán nem áll nekünk most a zászló. Azt mondom, hogy 50 százalék az esélyünk hazai pályán. De ha megnyerjük akkor..., tudod mit, térjünk vissza erre hétfőn, ha vasárnap esetleg nyernénk. Hát nagyon, nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk. Már csak azért is nehéz, mert a második negyedben kiütötték az egyik centerünket, beszakadt a dobhártyája. Szegény nem is repülhetett velünk hanem most Split vagy Zadar magasságában pöfög egy buszon, mert ugye nem bír repülni. A lényeg az, hogy egy centerrel játszunk. Két játékosunkat kiállították cserével, lehet, hogy őket el is tiltják, ha fejlelentés született, de szerintem ezt nem fogják meghúzni. Szóval több sebből vérzik a történet, és azért el is fáradtunk a végére. Na hát, ez a helyzet.

Ha megengeded innen is szeretnék gratulálni az új magyar bajnoknak, az Egernek, illetve a Vasasnak, így tiszta szívből, mert én úgy látom, hogy nagyon jó eredményt értek el. Sőt, egészen a negyedik helyezettig, tehát a Honvédn ak és a Szegednek is gratulálok, hiszen valamiért mind a négy csapat elégedett lehet az idei évével.

- Köszönöm szépen Dani.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: P.K.T)


Varga Dénes nyilatkozata

- Szia Dumi! Gratulálok a teljesítményedhez! Jól ment tényleg a játék, de nem kerültetek közelebb a bajnoki címhez...

- Szia! Köszönöm szépen! Nem sajnos. Nem is tudom, hol kezdjem. Tök jól játszottunk. Olyan 4:3 volt az első negyed és egyébként végig úgy érzem, hogy mi jobb teljesítményt nyújtottunk, könnyedebben lövünk gólokat, csak hát mi nem nyerhettünk tegnap. Nem bírtuk elviselni a nyomást, amit ugye a hazai pálya formájában a Dubrovnik megkapott. Aztán elfogytunk centerileg is és már támadásunk sem tudott úgy kialakulni.

- Igen és hát most az a veszély van, hogy nektek mindenképpen nyerni kell és utána van a mindent eldöntő meccs. Gondolom, hogy nem adjátok fel, tehát azért megpróbáltok mindent.

- Természetesen, csak mindenki úgy gondol rá, hogy ha ez a meccs olyan volt, amit nem nyertünk meg, akkor milyen lesz az ötödik... Tehát nyilván az az utunk, hogy kivívjunk egy ötödik mérkőzést és nagyobb esélyünk van ezt itthon elérni.

- Beszéljünk a te egyéni teljesítményedről, régen volttál ennyire eredményes.

- Igen. Jól éreztem magam a vízben. Éreztem már az elején, hogy magabiztos vagyok. Érdekes, mert egészen addig, amíg a meccsen, az első gólom után az első védés, vagy kapufa történt a lövésemnél, addig aznap egyet se hagytam ki, - a bemelegítésen sem-, minden lövésem gól volt! Mindegy, a lényeg az, hogy jól éreztem magam, meg már el is vártam magamtól, hogy ezek a gólok "megérkezzenek". Volt egy csomó helyzetem még egyébként, de volt, aminél a Vican bravúrral védett, volt, aminél meg sem mozdult, de kapufa éle lett. Szóval lőhettem volna még többet. De örülök, hogy így jött ki.

- Sok sikert vasárnapra és akkor utána beszélünk még. Köszönöm szépen! Szia!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)

5 régi hozzászólás

Gábor hozzászólása
Gábor33145
2011.05.22. 12:27

Ha valaki \"egészben\" látta a meccset akkor írja le, hogyan is volt ez az emberelőnyösdi, mert ezek után TÉNYLEG NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK. Előre is köszönöm szépen.

Gábor hozzászólása
Gábor33144
2011.05.22. 12:24

Gábor 2011-05-22 07:35:07 Igazad van kedves \"szerk\" ( zaz Géza ugye?) elnézést kérek, ezért most átmásoltam ide is az első szövegemet.De ezt én sem értem, hogy a tudósításban 10-9 a fóraránya Primorje javára ... Még ha egy kicsit elszámolta volna a Dani a \"11-2\"-t akkor is, hogy lehetett ez? A második \"félidőben\" szinte csak a Rijeka kapott emberelőnyt? - mert ez esetben azért más a \"leányzó fekvése\".... Ledöbbentem, ahogy meghallgattam a Dani nyilatkozatát. Ez egészen elképesztő, hogy 1-2 csapat esetében mit meg nem engednek maguknak a bírók. Ezzel egy klubcsapat EGÉSZ ÉVES MUNKÁJÁT LEHET TÖNKRETENNI!!!.Az egyik ilyen \\\"fellegvár\\\" Dubrovnik, ahol - egész egyszerűen - \\\"nem győzhet\\\" vendégcsapat. Emlékszem korábbi időszakra, például a Vasas 4 évvel ezelőtti ottani vendégszereplésére és bizonyára egy sereg Dubrovnikban játszó horvát és nem horvát vendégcsapat \\\"megsínylette\\\" már az ottani játékvezetést... Nagyon szurkolok a Rijekának a mai meccsen (sajnos csak lélekben, mert innen, ahol én lakom nem láthatom, a TV-ben a meccset élőben meg pláne nem...) Ha egyenlít a Primorje a 2-2 után a \\\"mindent eldöntő\\\" 5. meccs előtt javasolom a Rijeka vezetőségének, hogy sportdiplomáciai úton és a médián keresztül minden \\\"mozgassanak meg\\\" azért hogy az 5. meccsen a KORREKT BÍRÁSKODÁS LEGYEN ÉS NE CSALÁSSAL A JUG , HANEM EGYENLŐ MÉRCE UTÁN A JOBBIK CSAPAT LEGYEN A BAJNOK....

szerk hozzászólása
szerk33143
2011.05.22. 10:06

Nem ide írtad, hanem Dani videónyilatkozata alá és ott is van...

Gábor hozzászólása
Gábor33140
2011.05.22. 08:36

Sajnos \"elszállt\" az előző kommentárom ( vagy levették? ) - nem tudom. A lényeg az volt, hogy Dubrovnikban évek óta \"nem nyerhet\" vendégcsapat és 2-2 esetén a Primorje mozgasson meg mindent sportdiplomáciailag, hogy az 5. meccs a vízben dőljön el. Hajrá Rijeka!

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733126
2011.05.20. 18:05

No ezt most nem értem.Dani szerint 11:2 volt a kiállítási arány a Rijeka kárára az első félidőben.Ehhez képest meg itt az van írva,hogy a Dubrovnik kapott 9 emberelőnyt a Rijeka meg 10-et a teljes meccsen. Na akkor most mi az igazság?