FACEBOOK

Itt a VB-keret!

Itt a VB-keret!
hozzászólás, 2011.05.18.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a szokásoknak megfelelően a vlv-n tette közzé azok névsorát, akik a jövő héten megkezdik a felkészülést a sanghaji világbajnokságra.

A világbajnokságra készülő magyar válogatott keret:

Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok)

 Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

 KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- A keret összeállításánál az egyik szempont az volt, hogy az előző két évihez képest több tapasztalt, már kipróbált játékosra számíthassak, mert nagyon fontos világversenynek tekintem  az idei világbajnokságot. Ebből a szempontból különösen örvendetes, hogy Peking után visszatért Kásás Tamás. A másik, ami nyilván szembetűnő a nevek olvasásakor, hogy nagyon erős átfedések vannak a posztokat tekintve, amivel többek között azt szeretném elérni, hogy menet közben ne kelljen játékost behívni, mint tavaly. Azt is figyelembe kellett vennem, hogy a csapat részletekben fog kiegészülni, mert biztos, hogy négy játékos az első edzésen nem lesz jelen, a két rijekai és a két reccói. Ők két lépésben fognak csatlakozni, tehát ahhoz, hogy a felkészülés elején teljes értékű munkát tudjunk végezni, szükséges volt az eredetileg elgondolt 17-18-cal szemben a 19-es létszám, mert ez a valóságban menet közben lesz csak 19.

- Mi a menetrendje a keretszűkítésének?

- Nagy valószínűséggel, mire megérkezik mindenki, addigra egy-két kérdés megoldódik, így nem sokáig leszünk 19-en.  A korfui tornára utazó keretből  kerül ki a VB-csapat, vagyis e tornát követően jelölöm ki a sanghaji játékosokat. Ha lesznek kérdőjelek, amelyekre hamarabb látom tisztán a választ, akkor az előző évekhez képest valamennyit próbálok sietni a döntések meghozatalával, hogy minél hosszabb úgymond nyugalmas és magabiztos időszaka legyen azoknak a játékosoknak, akiknek bizonyítaniuk kell a csapatba kerüléshez. Például a kapusposzt esetében.

- Varga II. Zsolt „újonc”, hiszen bár világbajnok, régen szerepelt a meghívottjaid között.

- Zsolttal kapcsolatosan azt látom, hogy szemben az előző évvel, sokkal stabilabban és megbízhatóbban, egyenletesebben teljesít. És ő aztán tényleg több helyen is használható, a kapusposzton kívül mindenhol, védőként, bármelyik szélső, vagy hátsó poszton, és centerben is, tehát nem csak a centertudása számít. És ugye ahogy lehetett látni az utóbbi időben, nagyon fontos fegyver a második center. Az egyik oldalon, a balkezesek oldalán Kiss Gergő lehet az, de Zsolt ott is jó, a baloldalon pedig elsősorban Marci vagy Zsolt. Persze be kell kerülni a 13-ba, csak azt mondom, hogy Zsolt említett értékei nagyon lényegesek lehetnek, amennyiben mindezt nem csak klubszinten, hanem válogatott szinten is tudja hozni, de hát az majd az én dolgom lesz, hogy olyan állapotban legyen.

- Kis Gábor neve szerepel a listán. De őt hamarosan megműtik…

- Aki látta, hogy Kicsi mit produkált a bajnoki döntőben, az szerintem azon csodálkozna, hogyha én nem számítanék rá. Számítok rá. A műtét ugyanúgy halasztható, mint ahogy halasztható volt eddig.

- Tehát te azzal számolsz, hogy nyáron ő vízilabdázik.

- Azért hívtam be, persze.


A magyar válogatott hivatalos mérkőzései a július 18-i első vb-meccsig:

Nagy-Britannia-Magyarország - Dublin, június 6., hétfő
Nagy-Britannia-Magyarország - Dublin, június 7., kedd

Magyarország-Ausztrália - Kaposvár, június 17., péntek

Samartzidis Kupa - Görögország, Korfu

Magyarország-Spanyolország - június 24., péntek
Oroszország-Magyarország - június 25., szombat
Görögország-Magyarország - június 26., vasárnap

 

Vodafone Kupa - Budapest, Margitsziget

Magyarország-Görögország - július 1., péntek
Magyarország-Németország - július 2., szombat
Magyarország-Oroszország - július 3., vasárnap

7 régi hozzászólás

mucusfater hozzászólása
2011.05.21. 20:50

Jaj bocsi rosszul néztem.

mucusfater hozzászólása
2011.05.21. 20:48

Szívós Márton? Csak beférne a keretbe. :/

ak47 hozzászólása
ak4733133
2011.05.21. 12:55

Én nagyon hiányolom Varga \"Csuvi\" Tamást a keretből! Európa egyik legjobb bekkje és helyette megy egy Gór-Nagy Miki vagy egy Bundschuh???? össze sem lehet hasonlítani őket. Remélem csak azért maradt ki a keretből, mert volt valami az ujjával és még nem jött rendbe, de ha most nem, a Londonra való felkészülésen már remélem ott lesz, mert egy olimpiai aranyérmet kívánó csapatnak rá nagyon nagy szüksége van! én így látom...

donpedro hozzászólása
2011.05.20. 13:14

Bobinak teljesen igaza van!!! Kis Gabira akkor kellne számítani ha már rendben van a sérülése...nem is értem Dénes ezt hogy gondolja??? És ha egy\"vb\" miatt oda egy pályafutás?? Erre nem gondol senki??

balzs hozzászólása
balzs33117
2011.05.20. 09:22

Gratulálok Varga II. Zsoltnak, hogy a bajnoki cím után újra bekerült a válogatottba is!

Csaba hozzászólása
Csaba33114
2011.05.19. 22:00

Valaki tudja mikortol lehet a Vodafone kupara jegyet venni? Esetleg Szerkeszto? Koszonom a valaszt elore is!

bobi hozzászólása
bobi33113
2011.05.19. 21:29

Kis Gáborra nyilván számít Kemény Dénes,ez érthető,hiszen centerek terén nem áll túl jól a csapat,viszont ha halasztja a műtétet,mégis mikorra tegye?Szeptemberre,amikor kezdődik a bajnokság?A fizetését pedig majd kapja a szövetségtől egész évben?Nagy dicsőség a válogatottban játszani,a legnagyobb,de ezeknek a fiúknak ez a megélhetése is...