FACEBOOK

Apa, kezdődik!

Apa, kezdődik!
hozzászólás, 2011.05.14.

Ma este 20.15-kor megkezdődik a Vodafone OB -1 idei döntője. Az aranyérem sorsa két meccsen dől el, ma a Komjádi uszodában, kedden az egri Bitskeyben csap össze a címvédő Vasas és az évek óta aranyra törő Eger. Előzetesünk.

Vodafone OB-1, bajnoki döntő, első mérkőzés

20.15 Vasas-Eger (SportKlub, vlv, vodapolo)

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Bármi is történt eddig az alapszakaszban és a rájátszásban, most minden lenullázódik. Nem számít, hogy nyert vagy veszített korábban a csapat. Az Eger nem kapott ki a bajnokságban senkitől. Mi döntetlen játszottunk velük egyszer, akkor mi vezettünk. Ha nagyon jó napot fogunk ki, akkor éppen most, a döntőben tudjuk őket legyőzni először. Két mérkőzésből áll a finálé, s ez azért fontos, mert már nem mondhatjuk, hogy "majd javítunk", mint korábban, amikor három nyert mérkőzés kellett a bajnoki címhez. Felértékelődik minden apró momentum. Nagyon oda kell figyelnünk elöl és hátul is, hogy minden kis apróság rendben legyen – emberelőnyben és emberhátrányban is. Sűrű lesz a következő három nap, hiszen minden eldől. Egészségileg minden rendben van, várjuk a mecset.

- Ma este mekkora gólkülönbségű győzelemmel lennél elégedett, mi az az eredmény, amiről azt gondolod, hogy a visszavágóra jó esélyetek van?

- Nem szeretek ezen gondolkozni. Lehet, hogy kikapunk eggyel és utána nyerünk kettővel, vagy mi nyerünk kettővel és utána ők hárommal. Ilyen szempontból a hazai pályának is csökkenhet az előnye. Nyilván, olyan 4-5 gólos különbségnél tartja úgy egy csapat, hogy ez döntő különbség lehet. Bár már átéltem olyat, hogy hiába nyertünk négy góllal, utána öttel kaptunk ki a visszavágón – sok minden történhet.

BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Remélem, minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk, természetesen az a cél, hogy megnyerjük, megszerezzük az aranyérmet, úgy érzem, minden esély megvan erre.

- Egyértelmű esélyesek vagytok, veretlenül kezditek a bajnoki döntőt, szinte már el is várja mindenki, hogy győzzetek - nem nyomasztó ez, főleg a fiatalabbak számára?

- Ennek a szezonnak úgy indultunk neki, hogy meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. Voltak olyan akadályok, amiket nem vártunk, amire nem számíthattunk, például hogy megsérülnek játékosok. Bízom benne, hogy ezen is túl tudunk lépni. Úgy érzem, hogy az elmúlt másfél hónapban már tényleg úgy játszottunk, mint egy csapat, nem úgy, mint 13 különböző játékos. Ha így tudunk játszani ezen a két meccsen, akkor megnyerjük a mérkőzéseket és elsők leszünk. Szerintem senkit nem nyomaszt a tét, mindenki játszott már bajnoki döntőt ebben a csapatban. Van, aki sokszor, van, akinek még nem sikerült nyernie, ezért is lenne fontos, hogy az utóbbiak is elhiggyék: igenis meg tudjuk nyerni ezt az aranyérmet! Természetesen a városnak és az egri vízilabdaklubnak sem mindegy, hogy elsők vagy másodikok leszünk. Ismerjük az elvárásokat, de nem hiszem, hogy ez nyomasztana minket.

- Körülbelül mi az az eredmény, aminél reális esélyetek van a visszavágón. Van-e konkrét cél ma estére?

- A cél az, hogy nyerjünk. Másként nem lehet nekiállni, ha valaki döntetlent tűz ki célul vagy egygólos vereséget, abból mindig nagy baj van. Ha valami oknál fogva nem sikerül nyerni, nem dől össze a világ, mert nem az első meccsen dől el az aranyérem sorsa, Egerben lesz a bajnokavatás.

Az 5-6. helyért

május 14. (szombat): 16:30 FTC-Szolnok (Népliget)

május 17. (kedd): 17.00 Szolnok-FTC (Szolnok)

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33075
2011.05.14. 11:50

Hajrá Eger! Veletek vagyunk!