FACEBOOK

Szegedi bravúr a Kőérben

Szegedi bravúr a Kőérben
hozzászólás, 2011.05.13.

A kisdöntő első meccsén a Szeged fegyelmezett játékkal biztos győzelmet aratott, s mivel négygólos előnnyel várhatja a hétfői visszavágót, a dobogó harmadik fokát már csak elveszíteni tudja.

Vodafone OB-1, a harmadik helyért, első mérkőzés

Honvéd-Szeged 6:10 (3:3, 2:3, 1:2, 0:2)
Kőér utca, v.: Molnár P., Vojvoda
Honvéd: Gergely - Székely, Mátyás 2, Salamon, Bátori, Jansik, Szivós 2, Tóth M. 1, Gór-Nagy, Angyal, Hárai 1, Hangody. Vezetőedző: Vad Lajos
Szeged: Baksa - Török 2, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. 2, Busila, Komlósi 1, Molnár T. 2, Juhász Zs., Younger 2, Somogyi, Kayes 1. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Sárga lap: Kásás Zoltán (18.p.), Vad Lajos (22.p.)

A visszavágó hétfőn 18.00 órakor lesz Szegeden.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Attila-képek



André László-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Younger első gólja

1:1 - Tóth Márton gólja

1:2 - Kayes gólja

2:2 - Mátyás első gólja

2:3 - Török első gólja

3:3 - Mátyás második gólja

3:4 - Kiss Csaba első gólja

4:4 - Szivós első gólja

4:5 - Molnár Tamás ejtésgólja

4:6 - Kiss Csaba második gólja

5:6 - Hárai gólja

5:7 - Török második gólja

Gergely kivédi Török ötméteresét

Baksa véd

6:7 - Szivós második gólja, ötméteres

6:8 - Younger második gólja

Kimaradt Honvéd-előny

6:9 - Komlósi gólja

6:10 - Molnár Tamás második gólja


Molnár Tamás nyilatkozata

Papesz! Gratulálok a bronzéremhez! "Gratulálok a bronzéremhez?
"

- Nagy felelőtlenség lenne azt mondani, de valóban óriási lépést tettünk. Nyerni jöttünk ide, s azt gondolom, egy másodpercig nem tettük kérdésessé, hogy igényt tartunk a bronzéremre. Nem jutottunk be a döntőbe, de a bronzérem óriási siker. Az első lépést megtettük. Butaság, felelőtlenség, nagyképűség lenne azt mondani, hogy a Honvéd ellen ez már megvan. Nagyon sokszor bizonyította már az ellenfelünk, hogy bárki ellen, bármilyen szituációban fel tudja venni a kesztyűt. Ha Szegeden úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor elégnek kell lennie a négy gólnak. Csalódott lennék, ha nem lenne az.

- Meccs közben, hogy érezted, elfáradt a Honvéd?

- Nagyon kemény volt a mérkőzés, de azt hiszem méltó volt egy helyosztóhoz a színvonalát ítélve. Szerintem mindkét csapat elfáradt a végére. Lehet, hogy a végén kicsit jobban bírtuk fejben és ez vezetett oda, hogy négy góllal nyertünk. Ennek ellenére kihagytunk ötméterest, kaptunk emberhátrányban megint olyan gólt, amit szerettünk volna elkerülni. Tehát ez mindenféleképpen bosszantó. Van még előrelépési lehetőség.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Baksa László nyilatkozata

- Gratulálok, Laci! Áruld el őszintén, gondoltad volna a mai mérkőzés előtt, hogy ennyivel nyertek? Mert gondolom, úgy jöttetek ide, hogy nyerni akartok, ez sikerült is, de azért a négy gól az sok! :-)


- Köszönjük szépen a gratulációt. Hirtelen felindulásból, három perccel a meccs vége után okosat nem tudok mondani. A csapatom szenzációs volt! Mindenki, amit kellett, megcsinált, nem vállalta túl magát. Le a kalappal az egész brigád előtt! DE! Hétfőn nulla nulláról indul a derbi! Biztos vagyok benne, hogy a Honvéd az életéért fog harcolni és próbálni ledolgozni a négygólos hátrányát. Úgy gondolom, hogy a csapatnak van olyan tartása, hogy Szegeden is tudja hozni a meccset, attól függetlenül, hogy jelen pillanatban négy gól az előnyünk. Nem szabad, hogy ez elaltasson minket!

- Neked ma kifejezetten jól ment a játék, igaz, ez több társadra is jellemző! Gondolom ez feldobott és erőt ad neked is a folyatatáshoz! A végén kifejezetten kellettek a védéseid, bravúrjaid, hogy a differencia megmaradhasson!

- Örülök, hogyha így látod! Megmondom őszintén, pont tegnap számoltam össze edzés előtt, hogy ez a mai a negyvenegyedik meccsem ebben a szezonban, és most már fáradok, érzem magamon. De úgy gondolom, egyetlenegy mérkőzésről szól még ez az év, és azon a mérkőzésen be lehet bizonyítani, hogy ez a csapat jogosult az Euroligában való indulásra! És van annyira erős, hogy felvegye a versenyt, jobban, mint az idei szezonban! Remélem, ez így lesz, mondjuk szeptembertől!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Kiss Csaba nyilatkozata

- Körülbelül negyedórája lett vége a mérkőzésnek, de én már öt embertől hallottam, hogy ezzel a játékkal döntősök lehetnénk. Elképzelhető, hogy így van. Ezzel már nem igazán tudunk foglalkozni. Most az a legfontosabb, hogy négygólos előnyt szereztünk Budapesten, a bronzmeccsen. Az a fegyelem és az az akarat, amit beletettünk a mérkőzésbe, meghozta a gyümölcsét. Hozzáteszem, még azért nagyon sokszor volt szerencsénk, nagyon sokszor lőtt a Honvéd kapufát, kapufa élét. Tehát abszolút megvoltak nekik is a helyzeteik. Nem azt mondom, hogy születhetett volna fordított eredmény, de nincs ekkora különbség a két csapat között, ezzel szerintem mindenki tisztában van. Nem szabad, hogy ez az eredmény elaltasson minket, ahogy vége lett a mérkőzésnek már egyből arra kell gondolnunk, hogy Szegeden borzasztóan nehéz dolgunk lesz. A Honvédban meg van az a talentum és az a kapacitás, hogy megpróbálják ledolgozni ezt a négy gólt. Biztos, hogy meg fogják próbálni. Hát azon leszünk, hogy ne sikerüljön nekik! Annyit azért el szeretnék mondani, hogy nagyon jó érzés volt ma a Szeged csapatában játszani!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Miklós, nagyon idegesnek láttalak a végén, sőt már meccs közben is. Mi történt?


- Hát ugye a meccs végén érthetően ideges voltam, úgy gondolom. Igazából jól kezdtük a mérkőzést, semmi gond nem volt. Fej-fej mellett haladtunk, ők is vezettek, mi is vezettünk, és igazából nem értem, hogy miért, de valahogy úgy a harmadik negyedben elfelejtettük, hogy ez a párharc nyolc negyedig tart, nem pedig ezen a mérkőzésen dől el minden. És belementünk olyan szituációkba, mintha minden mindegy lenne. Aztán pedig, hogy ezek nem jöttek össze, mintha ólomövet tettek volna mindenkire, lelassultunk, és nem mertük bevállalni a szituációkat. Elővette mindenki a lehető legrosszabbik oldalát a vízben, és gyakorlatilag tragikus meccsvéget produkáltunk. Azért vagyok ideges, mert úgy gondolom, hogy ez a Szeged abszolút verhető csapat, pláne itthon. AZ eddigi eredmények is ezt bizonyították. Nem játszottunk soha rosszul ellenük. Az a baj, hogy ha eggyel kaptunk volna ki, akkor nem történt volna semmi, megyünk tovább, de így viszont már nagyon-nagyon nehéz lesz.

- Nem lehet, hogy egyszerűen elfáradtatok? Szezon vége van…

- Biztos vagyok benne, hogy nagyon elfáradtunk. Igazából már a rájátszásra is kicsit lendületét vesztette a csapat. Ott még azért megpróbáltunk felállni, elég sokszor sikerült is, úgy gondolom. Nem volt szerencsénk a végén, illetve a rutin sem mellettünk volt nagyon sokszor. Úgy gondolom, az ilyen szituációkból tanulni kell. Abszolút nincsen ezzel semmi gond, ezeket átélni mindig rossz, de át kell esni rajta, hogy az ember megtanulja ezeket a dolgokat.

- Gondolom azért úgy utaztok most majd hétfőn Szegedre, hogy megpróbáltok mindent...

- Egyértelmű. Tulajdonképpen a Szegednek rossz is, hogy nyertek néggyel, mert túlságosan elbízzák magukat, mi pedig összeszedjük magunkat.

- Ez jó taktika! Köszönöm szépen, jó pihenést a hétvégére!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Tóth Márton nyilatkozata

- Hát Marci, ez nagyon nem úgy sikerült, mint ahogy szerettétek volna! Négy góllal kaptatok ki, és habár halvány reményetek még van, de azért..., nagyon-nagyon halvány ez a remény a visszavágóra. Sok ez a négy gól! Te hogy látod?

- Igen, az nem kifejezés, hogy nagyon-nagyon elrontottuk! Én azt gondolom, hogy a csapatból ma hiányzott az alázat, az elszántság, az egymásért való küzdés, az, hogy beledöglünk a másikért a vízbe, ami végülis jellemezte a szezonunk nagy részét, és itt a vége felé ez már kevésbé látszott, aminek persze nyílván rengeteg oka lehet. Fáradtság, a koncentráció hiánya, de azt gondolom, hogy amikor két mérkőzés van hátra a szezonból, akkor már csakazértis összeszedjük magunkat! Sajnos, ez nem így történt! Semmiképpen sem adjuk fel, miért adnánk fel?! Be kell menni, teher nélkül kell játszani, és még jó kisülhet belőle!

- A félidőig nagyjából fej-fej mellett mentetek, és akkor történt valami. Mintha elkezdtetek volna egy kicsit kapkodni, és ha azt gondoltátok volna, hogy ezt a meccset mindenképpen meg kell nyerni, holott még ott van a visszavágó!

- Szerintem ebben biztos van valami! Én is azt gondolom, az volt a cél, hogy előnyt szerezzünk, és nem pedig az, hogy párharcban maradjunk. Ennek megittuk a levét, fejetlenül mentünk előre, nem koncentráltunk a védekezésre. Ilyenkor ez nagyon megbosszulja magát! Fontosabb lett volna, hogy egygólos vereséggel vagy szorosabb eredménnyel utazzunk Szegedre, de nagyon elrontottuk a végét! Nagyon-nagyon sajnálom, és elkeseredett vagyok!

- Azt mondtad, hogy a visszavágóra teher nélkül tudtok menni és ebből bármi kisülhet. Viszont, ha másik szemszögből vizsgáljuk az egészet, akkor győzelemi kényszerben vagytok, és négy góllal nyerni kell! Az nem nehéz egy kicsit?

- A lényeg, hogy mindenképpen nyerni kell, minimum négy góllal, hogy a hosszabbítást kicsikarjuk, de majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége! Azért várom nagyon!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Szivós Márton nyilatkozata

- Úgy láttam nagyon elfáradtatok, és a vége az már szinte szomorú volt…

- Igen… Nem is az, hogy elfáradtunk, elvesztettük a fonalat meccs közben, s ezáltal el tudott menni a Szeged, megkontrázott, jól csinálták, megérdemelten nyertek abszolút. A Molnár vicces volt, ahogy játszott… (mosolyog, megöleli Papeszt), tényleg megérdemelten nyertek.  Igazság szerint úgy gondolom, ezzel a mai eredménnyel eldőlt a harmadik hely sorsa, megérdemelten lesz harmadik a Szeged, és indul majd a LEN Kupában… (nevet a még mindig őt figyelő Papeszre) A viccet félretéve, a bajnokság úgy gondolom, hogy hűen tükrözi a helyezéseket. Még nem tudjuk, ki fogja nyerni a bajnokságot, de úgy gondolom, az a két csapat játssza a döntőt, amelyik megérdemli, az a két csapat játszott a harmadik helyért, - és még fog egy meccset játszani - amelyik megérdemli. Mindenképpen megpróbálunk majd valamit kitalálni, de azért négy góllal nyerni, vagy annál többel, Szegeden, szerintem..., nem egyszerű.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)