FACEBOOK

2014: Európa-bajnokság Budapesten!

2014: Európa-bajnokság Budapesten!
hozzászólás, 2011.05.13.

Budapest elnyerte a 2014-es EB rendezési jogát. A magyar főváros pályázata Isztambullal szemben diadalmaskodott.



Az EB-rendezésért sikeresen harcolt MVLSZ-csapat (a fotót Jókuti Andrástól kaptuk)

A LEN pénteken az izlandi Reykjavíkban döntött a a 2014-es női és férfi Európa-bajnokság helyszínéről. A szavazás titkos volt, a magyar főváros 11 voksot kapott, három ellenszavazat és két tartózkodás mellett.

A rendezés jogáért eredetileg három város, Budapest, Isztambul, valamint Belgrád jelentkezett, ám a szerb főváros visszalépett. Ugyanakkor a törökök nagyon magabiztosnak mutatkoztak még a prezentáció után is.

MARTIN GYÖRGY, az MVLSZ elnöke a vlv-nek:

- Igazi csapatmunka volt! Segített a háttérben Salamon Feri, a Büroban Gyárfás Tamás, s egy team készítette a valóban látványos prezentációt.

- Mennyire voltál bizakodó a szavazás előtt. Érezted, hogy megnyerjük?

- Őszinte legyek?

- Persze!

- Én azt gondoltam, hogy sanszunk sincs nyerni... A török diplomácia Európában a legerősebb!

- A sportban?

- A vízilabda-sportban! Sok félreértelmezett dolog van a köztudatban. A tény az, hogy a sportágunkban Európában a törököké és a görögöké a legerősebb diplomácia. A világon, a FINA-ban pedig az ausztrál és az amerikai.

- És akkor minek tulajdonítod, hogy sikerült? Ráadásul elég meggyőző fölénnyel!

- Igen, elég egyértelmű volt! Szerintem a prezentációnk sokkal jobb volt, továbbá annak is nagy szerepe lehetett a döntésben, hogy elmondtuk: nálunk 5-6 ezer ember szurkol meccsenként egy ilyen eseményen. És azért mégiscsak van 5-6 uszodánk, amely készen áll, a törökök pedig erre az eseményre építettek volna egyet.

- Ez az EB a már a Megyeri híd melletti térségbe tervezett új uszodában lesz?

- Nem valószínű, mert ahhoz az kellene, hogy az EU mielőbb hagyja jóvá a sportberuházásokat ösztönző magyar adókedvezményeket. Viszont ha sikerülne, akkor az magában hordozná a lehetőséget, hogy eséllyel pályázzuk meg az úszó- és vízilabdasport 2017-es világbajnokságát. Egyelőre úgy tervezünk, hogy a 2014-es EB a Margitszigeten lesz.

(Lejegyezte: Varga Bogi)

KEMÉNY DÉNES A vlv-nek:

- Mindenekelőtt gratulálok a vízilabda szövetség elnökének, Martin doktornak a sikeres pályázathoz! Őszintén meg kell mondjam, száz százalékig biztos voltam a rendezési jog elnyerésében, mert -  diplomácia ide, diplomácia oda - Isztambulnak egy vízilabda EB megrendezésére Budapesttel szemben körülbelül annyi esélye van, mint a török válogatottnak a medencében legyőzni a magyar válogatottat...


1926-ban, az akkor újonnan átadott Császár uszodában kezdődött a vízilabdát kezdettől a programjában szerepeltető vizes Eb-k sorozata, 1958-ban a Hajós Alfréd uszodában zajlottak a mérkőzések, és ugyanott bonyolították le már "szólóban" a 2001-es férfi és női vízilabda Európa-bajnokságot is. A kontinensversenyeket 1997-ig rendezték közösen az úszókkal és műugrókkal.

A reykjavíki LEN-fórumon döntöttek arról is, hogy a 2012-es úszó- és műúszó Eb-t a belgiumi Antwerpen, a műugrót a hollandiai Eindhoven, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot pedig a franciaországi Chartres rendezi.

 

 




4 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska33104
2011.05.18. 20:16

szuper!!! (és addig van idő egy kicsit rendberakni/felújítani a Hajós nagymedencét...)

FantaZí hozzászólása
2011.05.15. 10:21

Hurrá!!! Gratulálok a bizottságnak, sportolóknak! Ez nagyszerű! Timmel ott leszünk és szurkolunk: *HAJRÁ MAGYAROK!!!* :D

wasserball hozzászólása
2011.05.14. 00:16

Nagyon jó!:):):):):)

AlonSolya hozzászólása
2011.05.13. 22:22

hát ez ZSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRRRRRR!!!!!!!!!!! :D