FACEBOOK

Kemény Dénest itthon is beiktatták

Kemény Dénest itthon is beiktatták
hozzászólás, 2011.05.09.

A frissiben a Hírességek Csarnokának tagjává avatott Kemény Dénest hétfőn Budapesten köszöntötték a vízilabda-szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, továbbá a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői. Hogy ne legyünk vádolhatók elfogultsággal, az MTI tudósítását közöljük, s olvasóink bőséges videóanyag révén maguk is megismerhetik a rendezvény hangulatát.

A budapesti ünnepségen az egyenesen a repülőtérről érkező Kemény Dénes elmondta, hogy roppant jólesett neki az elmúlt másfél évtizedben csapatával elért eredmények ilyesféle elismerése. Hozzátette, hogy mivel rövidesen kezdődik a felkészülés a júliusi, sanghaji világbajnokságra, csak villámlátogatásra futotta idejéből.

"Különleges megtiszteltetés számomra, hogy bekerülhettem a halhatatlanok közé - mondta Kemény Dénes.- A beiktatás is erőt ad a további munkához, biztosíthatom a szurkolóinkat, hogy játékosaimmal ugyanazzal az alázattal dolgozunk az újabb sikerekért, mint eddig."

Beck György, a Vodafone első embere a válogatott főszponzoraként arról beszélt, hogy egész Magyarország büszke lehet az elismerésre, s hangsúlyozta, hogy "abszolút jó és jogos döntés született, minek nyomán Kemény Dénes hivatalosan is bekerült a vizes sportok legnagyobbjai közé".

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a három ötkarikás elsőséget, és a többi kiváló eredményt, így a világ- és Európa-bajnoki címeket is méltatva úgy fogalmazott, hogy hatalmas köszönet illeti Keményt és csapatát a "nemzet asztalára letett teljesítményéért".

A férfi vízilabda-válogatottal egymás után háromszor is ötkarikás elsőséget szerzett szövetségi kapitányt szombatra virradóra iktatták be a vizes sportok Fort Lauderdale-i panteonja (International Swimming Hall of Fame, ISHOF) halhatatlanjai közé. A hétvégi floridai ceremónián azok a díjazottak lehettek ott, akik a különböző kategóriákban egy több mint száz fős nemzetközi bizottság voksai alapján kerültek az élre. Az edzők kategóriájában megválasztott Kemény vezetésével a magyar nemzeti együttes 2000-ben, Sydneyben,aztán 2004-ben, Athénban,majd 2008-ban, Pekingben diadalmaskodott az ötkarikás nyári játékokon - a döntéshozók e páratlan sorozatot méltányolták szavazataikkal.


A nemzeti hírügynökség tudósítását azzal egészítjük ki, hogy a kormány képviseletében Balogh Gábor egykori kétszeres öttusázó világbajnok, olimpiai ezüstérmes, a jelenlegi miniszterelnök tanácsadója elképesztő mondattal köszöntötte Kemény Dénest. Rövid beszédét azzal fejezte be, hogy ha újra születne, vízilabdázó lenne és a szövetségi kapitány keze alatt szeretne dolgozni...

VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes beszéde a beiktatáskor


Beck György köszöntője (2011.5.9.)


Molnár Zoltán MOB-főtitkár köszöntője (2011.5.9.)


Kemény Dénes köszöni a köszöntést (2011.5.9.)


Martin György köszöntője (2011.5.9.)


Balogh Gábor köszöntője (2011.5.9.)

FOTÓK:


Hivatalos Vodafone-képek



vlv-képek


A történethez tartozik, hogy Kemény Dénes a rendezvény apropóján az alábbi nyílt levelet intézte a magyar válogatott szurkolóihoz:

Kedves Vízilabda Szurkolók!

 Mint a vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, az elmúlt 14 évben számtalan alkalommal köszöntem meg Nektek a lelkes szurkolást, függetlenül a nagy meccsek végeredményétől. Minden magyar szurkolónak tudnia kell, milyen sokat jelent számunkra, hogy mindig tele vannak a lelátók, játszhatunk épp Miskolcon vagy Kolozsváron, a Margitszigeten vagy Zágrábban, vagy bármely olimpián. 

A hét végi floridai beiktatáson hasonló érzések kavarogtak bennem, játékosaim, segítőim és Ti jártatok az eszemben, miközben büszkén nézelődtem az Úszósport Halhatatlanjainak Csarnokában a korábban kitüntetett magyar sportcsillagok relikviái között, mert a vízisportok kultikus helyén igen nagy számú magyar kiválóság kapott helyet. A megtisztelő kitüntetéssel járó érzéseimet örömmel megosztanám mindazokkal, akik velünk énekelték a himnuszt a győztes döntők után, vagy akik körmüket rágták a televízió előtt, és mellettünk voltak a 14 év hullámvölgyeiben is.

A köszönetet ezúttal szeretném minden hozzám forduló szurkolónknak közvetlenül is kifejezni, személyre szóló levélben. A kemeny.denes@vodafone.hu e-mail cím erre a közvetlen kapcsolatteremtésre ad Neked lehetőséget.

A csapat hamarosan megkezdi a sanghaji VB-re a felkészülést, célegyenesbe ért a negyedik olimpiai ciklus. Biztosak lehettek benne, hogy nagy alázattal, mindent félretéve dolgozunk azért, hogy újabb sikereknek örülhessünk együtt idén és jövőre is!

Tisztelettel és köszönettel a magyar nemzeti válogatott nevében

Kemény Dénes
szövetségi kapitány


3 régi hozzászólás

zsuzsi hozzászólása
zsuzsi33065
2011.05.11. 16:31

Kiemelkedo nemzetkozi sporttorteneti esemeny! Dr. Kemeny Denes halhatatlansaganak hetkoznapi titkairol Endrei Judit \"Kemeny szavak\" cimu uj konyveben olvashatsz.

Katica5 hozzászólása
Katica533049
2011.05.09. 18:56

Sok szeretettel gratulálok és nagyon, nagyon köszönöm azt a rengeteg örömet, amit a másfél évtized alatt kaptam! További sikeres munkát és jó egészséget kívánok!

oszlej hozzászólása
oszlej33048
2011.05.09. 17:35

Nagy-nagy gratuláció a Kapitánynak, persze azon reménnyel, hogy a további munkáját is sikerrel koronázza Londonba és a Csapattal a lehető legmagassabbra \"érkezik\". Örömteli fürdést kívánok! Hajrá Magyarok!