FACEBOOK

Kemény Dénest beiktatták a halhatatlanok közé

Kemény Dénest beiktatták a halhatatlanok közé
hozzászólás, 2011.05.07.

Szombatra virradóra ünnepélyes külsőségek között beiktatták a vizes sportágak halhatatlanjai közé az International Swimming Hall of Fame 2011. évi kitüntetettjeit. A sportág panteonjának tagja ezentúl Ian Thorpe ausztrál csodaúszó és Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatottat zsinórban háromszor olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitány is.

A floridai Fort Lauderdale tengerpartján lévő létesítményben négynapos rendezvénysorozaton találkozott a sportág krémje. A program csúcspontja a péntek esti beiktatási ceremónia volt.

A tipikus amerikai gála során világsztárok kapták meg a sportág legnagyobbjainak kijáró "halhatatlan" címet. A névsorolvasásnál ilyen nevek röpködtek, mint az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál Ian Thorpe-é, a német női úszósport "nagyasszonyáé", Franziska van Almsické, vagy Tom Hoad ausztrál pólós legendáé.

A díszes programfüzet címlapja

A jelölteket egyének, szervezetek és szövetségek ajánlják szerte a világon. A végső listát egy több mint száz főből álló nemzetközi szavazóbizottság állítja össze, az ő voksaik alapján dől el, hogy melyik kategóriában ki lesz a díjazott.

A gálaesten aranyéremmel tüntették ki II. Albert monacói herceget, aki úszóként írta be nevét a vizes sportok történetébe, s aki egyébként az este során kedélyesen elbeszélgetett Kemény Dénessel.

A szövetségi kapitánnyal magyar idő szerint kora hajnalban csak néhány másodpercre tudtunk telefonkapcsolatot teremteni. A kapitánynak így részletekről nem volt módja beszámolni, csak ennyit mondott:

"Köszönöm aranyérmes játékosaimnak, segítőimnek, s a szurkolóinknak, hogy ekkora megtiszteltetésben részesülhettem."

Bővebb információkra hétfőn délben számíthatunk, akkor ugyanis - közvetlenül hazaérkezése után - a szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, valamint a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői a sajtó jelenlétében köszöntik a International Swimming Hall of Fame frissen beiktatott magyar tagját Budapesten.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A BEIKTATÁSRÓL

5 régi hozzászólás

zsuzsi hozzászólása
zsuzsi33064
2011.05.11. 16:26

Kiemelkedo nemzetkozi sporttorteneti esemeny! Dr. Kemeny Denes halhatatlansaganak hetkoznapi titkairol Endrei Judit \"Kemeny szavak\" cimu uj konyveben olvashatsz.

Chicago hozzászólása
Chicago33036
2011.05.08. 14:42

Gratulalok! Ez azert nemsemmi..ahogy mondani szoktak.. (Meglepodtem a keves hozzaszolon/gratulacion.. mi ez SI faktor?:(

Csillag hozzászólása
Csillag33027
2011.05.07. 13:42

Csendes Pista elintézte! :) Gratulálok megérdemelte!

Tina hozzászólása
Tina33026
2011.05.07. 11:19

Teljesen jogos :) Gratulálok :)

balzs hozzászólása
balzs33025
2011.05.07. 11:16

Gratulálok!