FACEBOOK

Final Four: Recco, Mladost, Partizan, Budva

Final Four: Recco, Mladost, Partizan, Budva
hozzászólás, 2011.05.05.

Megszerezte első Euroliga-pontját a Vasas és ezzel elütötte a Final Fourba jutástól Varga Dániel és Varga Dénes csapatát, amelynek egyetlen gól hiányzott az üdvösséghez. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók.

A csoport

Partizan Belgrád-Herceg Novi 14:8

Budva-Jug Dubrovnik 9:7 (3:3, 2:1, 1:1, 3:2)

A csoport végeredménye:


1. Partizan Belgrád 18,
3. Budva 9,
2. Jug Dubrovnik 7,
4. Herceg Novi 1 pont

B csoport

Pro Recco-Mladost Zágráb 11:8 (2:2, 4:2, 2:2, 3:2)
Sori, v.: Galkin (orosz), Moliner (spanyol)
Pro Recco: Tempesti - Burics 3, Madaras 2, Perrone 1, Kásás, Felugo, Filipovics 1, Figlioli 1, Benedek, Zlokovics, Ivovics, Molina 2, Nikics 1. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Mladost Zágráb: Pavics - Vukicsevics, Perics, Letica, Petkovics, Pavicsics, Udovicsics 3, Brlecsics, Karacs 1, Muslim 3, Hinics, Buljubasics 1. Vezetőedző: Vjeko Kobescsak

A meccs utolsó két gólját Madaras Norbert lőtte, Benedek és Kásás játszott, de ezúttal nem talált be.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nehéz volt, mert nagyon keményen odatette magát a Zágráb. Nem adták fel, úgy voltak, vele legalább egy pontot szerezni akarnak. Kicsit minden mindegy alapon kockáztattak. Például: a mérkőzés elején még volt 10 másodperc a támadóidőnkből Udovicsics pedig már elindult a mi kapunk felé. Szóval nem volt egyszerű. Azt gondolom, a végére nyilván a szokásosnál valamennyivel jobban elfáradtak, de azért lőttek, találtak egy-egy gólt, szóval végig nyílt volt a meccs. Ez a 11:8 teljesen reális, vagy még inkább nekünk hízelgő, hiszen végig ott voltak a nyakunkon. Bár igaz, volt 8:4 is, de aztán nagyon gyorsan feljöttek 8:6-ra. Nem hagyták magukat.

- Mi történik majd ezután?

- Most egy hónap edzés következik a Final Four-ig. Nem lesz egyszerű, egy kicsit sok meccs nélkül. Én úgy tudom, hogy az elődöntőt a Budva ellen játsszuk, ami kemény menet lesz, hiszen idén a legszorosabb meccsünket ellenük játszottuk, az 6:5 lett. Lebecsülni semmiféleképpen sem szabad őket. Sefik akkor nagyon jól védett, ezen majd sok fog múlni.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Látszott a Mladoston, hogy mindent megtesznek a pontszerzésért, nekik ugye létfontosságú lett volna, közben még nem tudhatták a Vasas-meccs kimenetelét. Jól tartották magukat, nekünk picit nehezebb volt felszívnunk magunkat a tét hiánya miatt. Ehhez képest magabiztosan nyertünk, most egy hónapig készülhetünk a Budva elleni elődöntőre...


Vasas-Primorje Rijeka 12:12 (5:3, 3:3, 3:3, 1:3)
Komjádi uszoda, v.: Stavridisz (görög), Koganov (azeri)
Vasas: Nagy V. - Decker 2, Boskovics 2, Katonás 2, Powers 1, Vörös 2, Kiss G. 1, Vámos 2, Kovács R., Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Primorje Rijeka: Car - Glavan, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 2, Frankovics, Tiskivski, Jelaca 1, Varga Dániel 1, Baracs 2, Beltrame 1, Xaver Garcia 4. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 6/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács (23.p.), Decker (25.p.), Katonás (25.p.), Steinmetz B. (26.p.), Jelaca (22.p.)
Sárga lap: Földi László (31.p.)
Piros lap: Ivan Asics (26.p., másodedző)

A csoport végeredménye:

1. Pro Recco 18,

2. Mladost Zágráb 9,
3. Primorje Rijeka 7,
4. Vasas 1 pont

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A VASAS-PRIMORJE-MECCSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

FOTÓK:


vlv-képek 1.



vlv-képek 2.



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK (Sport TV és vlv):

0:1 - Garcia első gólja, ötméteres

1:1 - Decker első gólja

2:1 - Vörös első gólja

2:2 - Jelaca gólja

3:2 - Kiss Gergely ötméteresgólja

4:2 - Powers gólja

4:3 - Varga Dénes első gólja

5:3 - Boskovics első gólja

6:3 - Decker második gólja

6:4 - Beltrame gólja

7:4 - Vámos első gólja

7:5 - Garcia második gólja

7:6 - Garcia harmadik gólja

8:6 - Katonás első gólja


Ivan Asics piros lapot kap - vlv


9:6 - Boskovics második gólja

9:6 - Boskovics második gólja - vlv

9:7 - Baracs első gólja

9:7 - Baracs első gólja - vlv

Xavier Garcia előnyben mellé lő - vlv

9:8 - Varga Dániel gólja

9:8 - Varga Dániel gólja - vlv

9:9 - Garcia negyedik gólja


9:9 - Xavier Garcia negyedik gólja - vlv

10:9 - Katonás második gólja


10:9 - Katonás második gólja - vlv

11:9 - Vörös második gólja

11:9 - Vörös második gólja - vlv

Kimaradt Rijeka-fór - vlv

11:10 - Varga Dénes második gólja

11:10 - Varga Dénes második gólja - vlv

Varga Dani lő, Vörös blokkol - vlv

11:11 - Krapics gólja

11:11 - Krapics gólja - vlv

Paskvalin-kapufa I. - vlv

11:12 - Baracs második gólja

11:12 - Baracs második gólja - vlv

12:12 - Vámos második gólja

12:12 - Vámos második gólja - vlv

Paskvalin-kapufa II. - vlv

A mérkőzés utolsó perce - vlv


Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, kisírt szemekkel állsz itt én úgy látom, vagy csak a kismedencéből jöttél. Ha valami dráma volt, akkor ez az. Egy gólon múlott, az utolsó percben megvolt az esélyetek, és nem sikerült. Elúszott a Final Four, mik az első érzéseid?


- Borzasztó csalódott vagyok. Nagyon kevés kellett ahhoz, hogy fantasztikusnak nevezhessem az első szezonomat Rijekában, és hogy a csapat óriási eredményt érjen el, miszerint Final Fourt játszik. A szezon így is jó, hát 21:32-kor, így szerda este mit tudok mondani...? Borzasztó gyengén játszottunk, főleg az első három negyedben nem volt védekezésünk. Volt szívünk, a negyedik negyedben feljöttünk, de hát láttad, mi történt. Mindenesetre gratulálok a Vasasnak, jól játszottak. Mondtam, hogy nagyon veszélyes ez a "mosoly az edzésen", mert olyan gólokat lőttek, hogy ilyet csak felszabadult pszichés állapotban lehet. És szeretném megjegyezni azt, hogy továbbra is nagy dolognak tartom azt, hogy még csak a vicc szintjén sem merült fel az egyszer sem, hogy a Vasas esetleg úgy játsszon, hogy két magyar számára - jelesül a testvéremnek és nekem - kedvező eredmény szülessen. Ez egy pillanatig sem állt fenn.

- Meccs közben tompák voltatok, vagy túlizgultátok, mit éreztél ott bent?

- Mind a kettő. A tompaságnak és a túlizgultságnak is az a tünete, amit az első félidőben produkáltunk, mégpedig a védekezés. Valószínűleg személyiségfüggő, hogy kinél hogy mutatkozik meg a dekoncentráltság a tompaságból vagy a túlizgultságból adódóan. De hát magunkhoz képest mélyen tudásunk alatt játszottunk. Én azt hiszem, hogy ennél sokkal jobb csapat vagyunk. Sajnálom, hogy ezt nem sikerült ma megmutatni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Varga Dénes nyilatkozata

- Hát Dumi! Most nem tudok mit kérdezni! Egyszerűen nem! Ez olyan meccs volt, és annyira hajszálon múlott, és olyan sok múlott nektek ezen az egy gólon a végén! Mondj valamit!

- Végtelenül sajnálom! Tizenkét gól itt is, ott is. Ha hibáztatom magunkat, mert tizenkettőt kaptunk…., hibáztatok mást is, mert tizenkettőt kaptunk…. Hát, nem is tudom, hogy hogyan fejezzem ki a csalódottságomat, hogy most nem játszunk Final Four-t. Annyira kerek lett volna ez az év nekünk, de úgy látszik, hogy valami hiányzott, amit nem mi, a medencében tudtunk volna beletenni ebbe az egész rendszerbe, hanem valami hiányzott, hogy nekünk a tizenkét gól elég legyen, ha érted, mire gondolok...

De egyébként van jó oldala is, most már látom, az nem egy rossz dolog, hogy ahogy véget ér a bajnokság, van egy kis szünetünk a felkészülés kezdetéig, nem kell két-három hetet „üresben” edzenünk, vagy Rómában játszani két meccset, gyakorlatilag „örömjátékképpen”. Úgyhogy ezt ki fogjuk tudni használni! Most ezt el kell felejteni! Egyébként nem olyan nagy gond, hogy nem jutottunk Final Four-ba, csak rettenetesen közel voltunk…. !

- Nagyon nagy volt az esély! Úgy vettem észre, hogy nem örültél a gólodnál. Erre készültél?


- Megmondom őszintén, ezen a meccsen már tudtam volna örülni. Már meccs előtt is föl lettem bosszantva nyilatkozatokkal, meg azazl, hogy a Vasas nyerni akar. Ez már eleve feltüzelt, és tudtam volna örülni a gólnak, csak nagyon fáradt voltam. Végighajtottam a meccset, meg ez már az idény vége, szóval úgy éreztem, hogy nem futja erre már – ökölbe szorított kézzel a kamerába mutat -, tehát nem akartam pazarolni az erőmet. Meg nem is lett volna szimpatikus, tehát jobb így, jobb így…..

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Kiss Gergely nyilatkozata

- A végére bravúros pontszerzés lett, nem vagytok pont nélkül, de gondolom azért a Daniékat egy kicsit sajnálod.


- Azt mondom, hogy igen is meg nem is. Talán ők nagyon elhitték már, hogy ezt most…  hú, ez a Vasas ilyen meg olyan. Miközben azért a Zágráb ellen kétszer úgy kaptunk ki, hogy mind a kétszer mi vezettünk és most arról beszélhetnénk, hogy Final Fourba jutnánk, úgyhogy picivel több valami van a csapatban, vagy még egy játékos vagy valami kicsi plusz ami még hiányzott. Mind a két Zágráb-meccs, illetve ez a Rijeka-meccs is meglehetett volna, kilenc pontunk lehetett volna. Reálisan egy van most, gratulálok a csapatnak, mert nagyon jól játszott, nagyon hajtott mindenki. Követtünk el hibákat természetesen, de végig vezettünk ezen a mérkőzésen. Tehát úgy, hogy nekik volt tétje, úgy mi uraltuk a meccset.

- Játszottatok már velük többször. Mit éreztetek most rajtuk: idegesek voltak, feszültek a nagy esély miatt?

- Az első két negyedben vagy a tét miatt tompultak le vagy ennyivel jobbak voltunk, de nem éreztem rajtuk azt, hogy most Final Fourért játszunk és húha. Kicsit azt éreztem, hogy eljöttünk, aztán majd kicsit ilyen Reccósan, majd valami lesz, majd kicsit csipás szemmel úgyis nyerünk, mert van 26 sztár. Hát náluk nincsen 26 sztár, úgyhogy ők nem nyertek.

- A ti teljesítményeteken mennyit lendített az, hogy felszabadultan játszhattatok? Az a bizonyos tegnapi jókedv…

- Szerintem számított, főleg a lőtt gólok számában látszott, hiszen az elején, az első félidőben nyolc gólt lőttünk, miközben számos meccsen 7-8 gólt az egész mérkőzés során. Mondom, vérbő, bátor játék volt mindenki részéről, gratulálok a fiúknak, ez egy olyan TEVA-Vasas-UNIQA volt, ami nagyon szerethető, nagyon hajtós.

(Lejegyezte: feva)


Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor, 12:12 lett a vége, de megszereztétek első pontotokat az Euroligában. A Rijekát megfosztottátok a lehetőségtől, hogy a Final Fourban szerepeljen, jól játszottatok, gyakorlatilag ez egy teljesen jó este volt. Egyetértesz?


- Részben egyetértek, mert tényleg egy jó meccset játszottunk, ez is volt a célunk, hogy ilyen izgalmas és pörgős meccset játsszunk. Azt mondom, hogy kicsit sok volt a hiba ahhoz képest, hogy milyen jól játszottunk. Most hülyén hangzik, de megint ellépünk 2-3 góllal, erre bután lefordulnak minket, és ebből feljönnek – ezt sajnálom.

Sajnálom a Rijekát is Daniék miatt. Ezért is mondom, hogy ez egy nagyon érdekes és furcsa meccs volt – így jött össze. Nem tudok sajnos mit hozzá tenni ehhez.

- Ez volt az Euroliga záróakkordja, számotokra véget ért ezzel az idény. Néhány mondatot mondj az idei Euroliga szezonotokról!

- Nagyon örültem volna, hogyha az első Rijeka-meccsen így játszunk és akkor az egész képe teljesen más. Sajnos rosszul kezdtük az Euroligát. Utána jól játszottunk Zágráb ellen, de ott is olyan hibák miatt kaptunk ki, amiket nem visel el egy csapat az Euroligában. Itt teljesen más játék van: sokkal jobbak a játékosok, pergősebb az egész. Minden apró hiba a dupláját éri. Sajnálom az egészet, hiszen nagyon jó lett volna, ha ezen dől el a Final Fourba jutás, de nem így alakult. Most játszottunk egy nagyon jó meccset. A következő a Honvéd ellen lesz, megpróbálunk ugyanígy hozzáállni és ugyanilyen színvonalon, ennél kevesebb hibával játszani. Még van egy Eger-meccs, utána pedig már a döntő. Nagyon remélem, hogy ez a lendület, ami van a csapatban, kitart egészen az utolsó Egerben lévő meccsig.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)


Vörös Viktor nyilatkozata

- Megvan az első pont, Viktor. Gratulálok!


- Köszönjük!

- Hogy érzed magad?

- Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert megint megmutattuk a jobbik arcunkat, de valamiért megint sajnálni kell. Már megint háromgólos előnyt szalasztottunk el. Hát így most nagyjából ennyi.

- Daniékat nem sajnálod?

- Hát, de sajnálom, csak magyarok, meg na... Mi nyerni akartunk, tehát nem lehet ez a szemünk előtt. Tényleg sajnálom őket, de ilyen a sport sajnos.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Vámos Márton nyilatkozata

- Tegnap megígértem, hogy nem piszkállak a meccs végén, mert lesz elég nyilatkozó, de hát nem lehet nem piszkálni téged, hiszen kulcsfigurája voltál a mai mérkőzésnek, a végén te lőtted az egyenlítő gólt, illetve az utolsó Rijeka-támadásnál te szereztél labdát. Ez nagyon profi dolog, gratulálok hozzá! Milyennek láttad ezt a mérkőzést?

- Hát én úgy érzem, hogy baromi jól kezdtünk és végig uralni tudtuk a mérkőzést, a végén vezettek eggyel és iksz lett. A játékommal kapcsolatban: volt több hibám, ezeket megpróbálom kijavítani és örülök, hogy ezek mellett azért tudtam jól is játszani.

- Elég szoros, izgalmas meccs volt, rég láttam ilyen izgalmas mérkőzést. Miért nem tudtatok ti korábban ilyen izgalmas Euroliga-meccseket játszani?

- Hát ez egy jó kérdés. Talán most, hogy így a vége fele járunk nagyon összeszedtük magunkat fejben és hát összejött a csapatnak.

- Ez volt az első Euroliga szezonod, ami ezzel a mérkőzéssel ért véget. Milyen volt az egész, összességében?

- Sok tapasztalatot szereztem, jó volt játszani a legjobb nyolc között. Szerettünk volna bejutni a Final Fourba, ez nem sikerült, ezt jövőre megpróbáljuk.

(Lejegyezte: feva)

7 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret33029
2011.05.07. 17:34

http://www.nemzetisport.hu/vizilabda/varga-denes-bocsanatot-kert-nyilatkozataert-2076349/

móka hozzászólása
móka33028
2011.05.07. 14:29

Üdv Hewson! A mai Nemzeti Sport nyomtatott lapszámában volt egy cikk: \" Bocsánatot kérek\" címmel. A neten én sem találtam meg. Vedd meg a mai lapot. Üdv!

Hewson hozzászólása
Hewson33024
2011.05.07. 10:52

@móka: légy szíves belinkelni vagy leírni, hogy hol olvastad Duminak azt a bizonyos bocsánatkérését - én nem találom az online változatán az nso-nak. köszi

móka hozzászólása
móka33023
2011.05.07. 10:08

Hát Dumikám....Te meg nekünk Vasas szurkolóknak okoztál iszonyat nagy csalódást...Többször is éreztem már nyilatkozatokban, hogy a tesód ugyanolyan őszintén, tisztelettudóan ,korrektül nyilatkozik mint mindig, míg veled mintha picit elszaladt volna a szekér.Amit itt a meccs után nyilatkoztál meg az nso-n megjelent néhány szurkolónál kiverte a biztosítékot. Nem tudom a bírókkal milyen probléma volt, a negyedik negyedben szinte végig előnyben játszottatok, a végén is megkaptátok az esélyt, holott aki látta ezt a meccset jogosan mondhatja, hogy itt bizony a Vasasnak két-három góllal kellett volna nyernie. A csapat felfelé ívelő ágban van, ennek mi szurkolók nagyon örülünk,és valóban a Mladostot is oda-vissza elkaphattunk volna, ami azt jelzi, hogy nem olya gyenge ez a csapat. A Mladost Final Fouros- valóban ha van egy kis szerencsénk mi is ott lehetnénk. A Recco kimagasló, de a másik hét csapat közt akik a nyolcban voltak, nüansznyi a különbség. Szóval az a bántó, mintha lenéznéd volt csapatodat. Közben olvastam a Nemzeti Sportban a bocsánatkérésed, ez viszont örömteli. Jövőben találkozzon a Final Fourban a két csapat!

Rolling hozzászólása
Rolling33020
2011.05.06. 10:46

Nem igazán tudtam örülni a Szeged elleni meccsen \"kivívott\" továbbjutásnak. Ugyanakkor Dumi nyilatkozatai teljes mértékben ledöbbentenek, és mérhetetlen csalódást okozott. Megértem, hogy fáj a kiesés, mert tényleg közel voltak a Final Fourhoz, Azt is megértem, hogy esetleg legbelül elvárta volna, hogy a volt csapata egy számára tátnélküli meccsen kevésbé kapar. De ennek hiányát ország-világ előtt sérelmezni, nyíltan kijelenteni, hogy egy másik meccsen mi történt, elfogadhatatlan és nem sportemberi.

Hewson hozzászólása
Hewson33019
2011.05.06. 10:30

Tisztelt Szerkesztőség! Nem tudom, hogy olvasták-e - illetve, ha igen, óhajtanak-e foglalkozni - Varga Dumi nyilatkozatát/-val a Nemzeti Sport oldalán (http://www.nemzetisport.hu/vizilabda/oriasi-csalodast-okozott-a-vasas-2076170/). Mindenesetre egészen más dolgokat mondott, mint a vlv.-hu-nak a meccs után...és érdekes dolgokat...például a Szeged \"elegáns gesztusára\" hivatkozik, amikor hagyták az utolsó negyedben nyerni az addig pocsékul játszó Vasat, így segítve annak legjobb nyolc közé jutását...erről eddig senki sem beszélt...de nyilván, aki ért a sporthoz, látta, hogy mi történt azon a meccsen...Mindenesetre azt Dumi nem vette figyelembe, hogy ott az egyik magyar klub hagyta magát megverni a másik magyar klub által, míg a Rijeka esetében nem magyar klubról van szó, hanem két magyar világklasszis csapatáról...talán ezért sem hagyta magát a Vasas...mindenesetre véleményem szerint nem érdemes elhallgatni - még ha azóta sok idő is telt el - ami a Vasas-Szeged meccsen történt. Ahogy az sem túl elegáns, hogy Dumi erre hivatkozik ebben az esetben. (Még a bírói ténykedéssel együtt sem érzem annak.) Kíváncsian várom a véleményeket! Szép napot Mindenkinek.

bobi hozzászólása
bobi33015
2011.05.05. 10:54

Elegáns gesztus lett volna a Vasas részéről ha a két Vargát hagyják a Final fourba jutni.Földi László többek között nekik köszönheti 3 bajnoki címét és a Szeged megtette ezt a Vasasnak.