FACEBOOK

Martin György a DigiSportban

Martin György a DigiSportban
hozzászólás, 2011.05.04.

Legújabb hírek szerint veszélybe került a Szőnyi úti uszoda léte - mondta Martin György, az MVLSZ elnöke a DigiSport Televízió reggeli műsorában, kedden. Az elnök beszélt egy új, nagy befogadóképességű uszoda tervéről is.

Az MVLSZ elnöke Szombathy Pál kérdéseire válaszolt. Döbbenetesnek nevezte a BVSC uszodájával kapcsolatos hírt, mert mint mondta: Budapesten jelenleg két olyan uszoda van, amiben normális vízilabda-meccset lehet rendezni, a Komjádi és a Szőnyi úti uszoda. Ha utóbbi kiesik, akkor a fővárosi vízilabdaéletet gyakorlatilag lefejezik.

Szó van ugyanakkor egy új létesítmény megalkotásáról. A Megyeri hídnál, a Ramada szálló és az Aquapark környezetébe tervezik egy új uszoda felépítését. A tervezés előrehaladott állapotban van, de az anyagi feltételek még nem tisztázottak. Ez egy nagy fedett uszoda lenne, állandóan 4 ezer néző férne be, világeseményekre bővíthető lenne a nézőtér 7-8 ezresre. Magántőkés beruházásról van szó, most arra várnak, hogy a beruházást ösztönző adótörvény-változtatást Brüsszel jóváhagyja. A létesítmény neve ez lenne: Nemzeti  Vízilabda- és Sportakadémia.

Elhangzott az interjúban, hogy Martin György arra számít: a magyar férfi válogatott dobogón végez a sanghaji világbajnokságon és ezzel kvalifikálja magát a londoni olimpiára.

Íme, a Reggeli Startban elhangzott teljes beszélgetés:


1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33008
2011.05.04. 16:03

A Digisport honlapján megnézhető ez a videó jobb kép és hangminőségben is: http://www.digisport.hu/video/4026