FACEBOOK

Honvéd-Eger, Vasas-Szeged - előzetes

Honvéd-Eger, Vasas-Szeged - előzetes
hozzászólás, 2011.04.30.

Kezdődik a rájátszás második félideje, és gyorsan tisztázódhat minden lényeges kérdés. Előzetesünkben a szombati és a vasárnapi rangadóban érintett csapatok egy-egy játékosa nyilatkozik. Az Egertől a sérvvel bajlódó Kis Gábor, akinek sorsa eldőlt - sajnos nem kedvezően.

Vodafone OB-1, rájátszás, negyedik forduló

A rájátszás állása félidőben:



M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 3 2 1 0 5 75
2.  TEVA-Vasas-UNIQA 3 1 2 0 4 66
3.  Szeged Beton VE 3 0 2 1 -4 63
4.  Groupama HONVÉD 3 0 1 2
-5 59

Április 30., szombat

18.00
Honvéd-Eger (vlv, vodapolo)

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:


- Gyakorlatilag már nem juthatunk döntőbe, így még felszabadultabban játszhatunk, talán a fiatalok is többet fognak szerepelni. Szeretnénk mind a három hátralévő mérkőzésünket megnyerni. Ugyanúgy is készültünk, mint eddig, nincs lazsálás amiatt, hogy az aranyéremért nem játszhatunk. Összeültünk, megnéztük az Eger elleni legutóbbi meccsünket, tanultunk belőle, kielemeztük a hibáinkat és megpróbáljuk azokat kijavítani, hogy itthon mindenféleképpen meg tudjuk őket verni.

Sérültünk, betegünk nincsen, reméljük, a meccs kezdetéig sem lesz.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Most kezdtem el edzeni a héten a többiekkel és azt látom - aminek már előzményei voltak -, hogy hál'Istennek egyre jobban kezd összeállni a gárda, főleg a védekezésünk, a hátrányos védekezés is, amit sokat gyakoroltak a fiúk a héten. Tényleg azt láttam, hogy egyre magabiztosabbak vagyunk, aminek nagyon örülök, ha ez így folytatódik, akkor még jobb lesz a csapat. Remélem, a Honvéd-meccsen is be tudjuk bizonyítani, hogy nem véletlen volt, amit ez elmúlt mérkőzéseken kívülről láthattam: szinte kínai nagy fal a védekezésünk mostanában.

- Beszéljünk rólad. Mi a hagyományos kezelés befejezését követő diagnózis?

- Sajnos műteni kell a derekamat. A műtét a bajnokság után lesz és mivel a sérv olyan helyen van, hogy az eltüntetéséhez izmot is át kell vágni, a gyógyulás hosszabb, mint ilyen esetekben szokásos, körülbelül három hónapig tart majd.

- Hogy tudsz így játszani a bajnokságban?

- Szombaton még nem játszom, egyelőre nem vagyok olyan állapotban, de már sokkal jobban érzem magam a vízben, mint amikor elkezdtem újra az edzéseket. Voltak már olyan periódusok, amikor úgy éreztem, hogy simán tudnék játszani, de amikor jobban vagyok és ezért erősebben úszok, másnap reggel alig tudok kikelni az ágyból. Szóval azért még nem ott tartok, ahol kellene. Viszont ha így megy tovább, akkor a jövő héten a Vasas ellen már jó formában lehetek, még ha kevesebb időt is töltök vízben. Muszáj lenne szerepelni, mert az alapszakaszbeli Honvéd-meccs óta nem játszottam és annak már öt hete. Az lenne a legjobb ha csak a döntőben kellene játszanom, de ez kockázatos, mert rég voltam meccshelyzetben. Nem is gyakorolok a többiekkel, sokat úszom, minden nap járok konditerembe, gyógytornás feladatokat próbálok végezni, gumikötelezek, vigyáznak rám, mint a hímes tojásra, de mindenképp szükségem van meccsre, hogy tudjam, hol tartok. Ez nem azt jelenti, hogy sokat tudok vállalni a Vasas-meccsen, de valamit már fogok kapni. Minden meccs után konzultációra kell mennem az orvosokhoz, megnézik, hogy mennyit romlott a hátam, mik a változások. Előfordulhat, hogy romlik a helyzet és akkor meg kell műteni egyből. Remélem, hogy nem kerül erre sor és kibírom a bajnokság végéig...

Május 1., vasárnap

19.30 Vasas-Szeged (SportKlub, vlv, vodapolo)

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Ez a meccs számunkra a döntőről szól. Az a tét, hogy ha nyerünk, már bent tudhatjuk magunkat és ha őszinte akarok lenni, azt mondom: ha nem tudunk nyerni a Szeged ellen, akkor nem is érdemeljük meg a döntőt. Valamennyi játékosunk minden porcikájával azért fog harcolni, hogy nyerjünk. Természetesen nem szabad görcsössé válnunk, de szerintem nem lesz ilyen gond. Fizikálisan biztosan bírjuk, azon múlik a dolog, hogy ki milyen mentális állapotban lesz. Ha a csapat nagyobb része rendben lesz ilyen szempontból, akkor a kezdés sem úgy alakul, mint Szegeden legutóbb. Általában azokon a meccseken, amik így kezdődtek, nem voltunk eléggé koncentráltak. Az utóbbi időben jó mérkőzéseink voltak, összeálltunk, bízom a csapatban.

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Az elszántság nagyon nagy. Ha megnézzük a legutóbbi mérkőzéseinket, csak magunknak köszönhetjük, hogy három meccsből csak két pontot hoztunk - adott esetben mondjuk hét helyett. Egyszer ki kell, hogy jöjjön a lépés és remélem, hogy ez most lesz. Nem akarom, hogy nagyképűen hangozzon, amit mondok, de a Szeged már megérdemli a sikert, a döntőbe jutás pedig óriási siker lenne.

Egy szezon végén vagyunk, kemény edzéseket már nem lehet tartani. Remélem, hogy a fejekben sikerült rendet tenni, illetve a csapatot fizikálisan annyira felpörgetni, amennyire egy ilyen rangadóhoz szükséges. Vasárnap este ez kiderül.


Az 5-8. helyért

Május 1., vasárnap

17.00 Debrecen-Szolnok

17.00 Pécs-FTC

A 9-13. helyért

Április 27., szerda

Szentes-OSC 9:9 (2:2, 3:1, 2:3, 2:3)
G.: Balogh Z. 3, Németh D., Araczki 2, Turzai, Rácz, ill. Benczur 3, Herczeg, Szentesi 2, Korényi, Cserdi

ASI-BVSC 5:9 (1:1, 2:0, 0:3, 2:5)
G.: Kiss Á., Laczkovics, Ernyey, Kovács P., Létay, ill. Ambrus F. 3, Bedő, Paján, Rajna, Hopkins, Nagy S., Deme