FACEBOOK

Főszereplők a Primorje-Recco meccsről

Főszereplők a Primorje-Recco meccsről
hozzászólás, 2011.04.28.

Űrvízilabdázott a Pro Recco. Megmutatunk ezt-azt + három videónyilatkozat (leírt formában is).

Euroliga-negyeddöntő, ötödik forduló

Primorje Rijeka
-Pro Recco 7:12 (0:5, 4:3, 1:1, 2:3)
Rijeka, v.: Spiegerl (német), Koryzna (lengyel)
Primorje Rijekaa: Car, Glavan, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 1, Frankovics 2, Tiskivski, Jelaca, Varga Dániel 2, Baracs, Beltrame, X. Garcia 2, Brala. Vezetőedző: Zoran Roje
Pro Recco: Tempesti, Burics 2 , Madaras 1, Perrone, Kásás 1, Felugo 1, Filipovics 1, Figari, Benedek 2, Zlokovics 1, Ivovics 2, Molina 1, Nikics. Vezetőedző: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 3/12, ill. 7/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

A Pro Recco laza 0:6-tal indított, s ettől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a hazaiak el tudják-e kerülni a katasztrofális vereséget. Ráadásul a címvédő hihetetlen könnyedséggel, a csapatjáték és az egyéni képességek fantasztikus összhangjával, valóságos űrvízilabdát mutatott be. Könyörtelenül játszottak, s bár a magabiztos vezetés hatására tudat alatt nyilván kicsit kiengedtek, újra bizonyították, hogy csapatuk kimagaslik a mezőnyből.

Az összes magyar gól, néhány érdekes meccsjelenet és három magyar szereplő videónyilatkozata.

VLV-VIDEÓK (Sportitalia2 és vlv):


Kásás gólja


Dumi-akció, majd Benedek-gól



Madaras gólja


Filipovics tökéletes csavart ejtése


Varga Dániel első gólja


Varga Dániel második gólja


Dumi-ejtés, Tempesti verve, de kapufa


Benedek második gólja


Varga Dénes gólja, ötméteres



VARGA DÁNIEL a vlv-nek (videó)


- Mesélj Dani! Láttam a meccset, nem sok esélyetek volt és valahogy minden a legrosszabb verzióban sült el nektek tegnap.

- Szia. Igen nem sok esélyünk volt, 6:0-ra elment a Recco, s igazából eldőlt az első negyedben. Az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a végeredmény, de elsősorban inkább az, hogy tudunk-e jól játszani, mert nagyon gyengén kezdtünk. Van egy meccsünk jövő hét szerdán a Komjádiban, ami a legfontosabb lesz. Ezért is volt fontos, hogy jól játsszunk és ne egy óriási kudarcélménnyel a hátunk mögött utazzunk Budapestre.

- A végén azért valamennyire fel tudtatok zárkózni, mert ebben benne volt egy még ennél nagyobb különbségű vereség is, úgyhogy a végén tudtatok kicsit kozmetikázni. Mennyire engedett ki a Recco, hogy érezted?

- Tegnap Dumi megkérdezte Norbitól, hogy mennyire engedtek ki. Ő azt mondta nehéz erre válaszolni. Mondjuk 6:0-ás vezetés után nehéz akarni még nyolc vagy tíz nullára vezetni. Kiengedtek, de azért mi is elkezdtünk jobban játszani. Nézd, ezen a meccsen egyértelműen fölényben voltak. Nincs miről beszélni, nem is nagyon érdekel (nem tudok erre jobb szót) a tegnapi meccs. Minden a szerdai Vasas elleni találkozón múlik. Az a legfontosabb és nagyon készülünk rá. Senkit nem fog érdekelni, hogy itt simán kikaptunk a Reccótól, hogyha nyerünk a Komjádiban.

- Még egy kérdésem hadd legyen a tegnapi meccsel kapcsolatban. Mennyire feszélyezett téged, hogy az első negyed közepén már két hibád volt?

- Nagyon és nem csak azért, mert a harmadikkal már kipontozódom, hanem, mert nagyon bosszús voltam, hogy miért lett az a kettő. Az első kiállítás teljességgel indokolatlan volt a játékvezető részéről. A másodiknál pedig hibáztam, szóval bosszankodtam is emiatt. Azért is, mert nem tudtam annyit játszani amennyit szoktam. Nem tudtam annyit hozzátenni a csapat teljesítményéhez, hiszen vigyázni kellett, hogy ne pontozódjak ki.

- Térjünk vissza a jövő hét szerdára. Korai még arról a mérkőzésről beszélni, de nagyon úgy alakultak a dolgok, ahogy nem szeretted volna. Kényszerhelyzetben vagytok. A Komjádiban győzni kell, mert különben semmiféleképpen sem juttok be a legjobb négy közé.

- Ez így van! Csak úgy jutunk be, hogyha győzünk, viszont ha csak egy góllal nyerünk, az nagyon nagy siker lenne ennek a csapatnak. Ha öt fordulóval ezelőtt kérdezik, hogy elfogadom-e, hogy a Komjádiban egy győzelem kell „csupán”, hogy továbbjussunk, akkor természetesen igent mondtam volna. Úgy gondolom, jó helyzetben vagyunk, a sorsunk még mindig a saját kezünkben van. Készülünk arra a meccsre, nagyon fontos mérkőzés lesz, de ez természetes, hiszen az Euroliga legjobb négy csapata közé szeretnénk kerülni.



VARGA DÉNES a vlv-nek (videó)


- Dumi! Ha az elején a balszélen az a csel úgy sikerül, hogy nem kerülsz annyira éles szögbe és belövöd, más a meccs?

- Szerintem nem, csak én leszek boldogabb :-)

- Mesélj, hogy élted meg ezt a tegnapit!

- Úgy mentünk neki, (legalábbis szerintem) alapkoncepciójában, hogy ne kezdődjön úgy a meccs, ahogy Reccóban. Ez tök jól ment egészen körülbelül 40 másodpercig. 6:0 - ez mindent elmond. Annak ellenére, hogy nagyon küzdöttünk azért, hogy ne így legyen, mégis így lett. Nem tudtunk a Reccóval tegnap se mit kezdeni. Aztán nagy nehezen dobáltunk gólokat, de egyáltalán nem voltak veszélyben, látszott, hogy közünk nem volt hozzájuk.

- Mennyire hat bénítólag, hogy ezt már előre tudjátok? Lehet ez is benne van pszichésen?

- Nem gondoltunk erre. Mondtam neked, amikor előzetest csináltál, hogy elég tud lenni a mi tökéletes játékunk, a száz százalékos teljesítményünk, a Recco ellen. Csak ahhoz kell a Recco rossz teljesítménye is – ez most nem volt meg. A mi száz százalékunk sem, de a Recco pazarul játszott. Amikor már azt hittük, hogy Filipovicsot kiszorítottuk és 3 másodperc van hátra, esélytelen, hogy ott bármi történjen, ejtett egy olyan tökéletes gólt, hogy valószínűleg még a kapufát is súrolta a labda egyszerűen mértani pontosságú volt.

- Ezt meg is tekinthetik a vlv-nézők és ti is. Hogyan tovább? Lelkileg akkor nem tört titeket nagyon össze ez a meccs.

- Nem különösebben. Szerintem erősebbé tesz minket, mostantól a Vasasra készülünk.

- Gondolom, ott azért lesz egy kis izgalom bennetek, kettőtökben különösen, mert furcsa a helyzet. A Vasasnak ugyan már mindegy, de azért mégiscsak egy nemzetközi meccs lesz, nekik pedig még nincs pontjuk.

- Persze nagyon remélem, hogy nem nekünk kell eldönteni a meccset, hanem megoldják a csapattársaink. Igazából nincs miért hajtania a Vasasnak, de szerintem éppen ezért fognak tudni jól játszani.

- A Vasas tegnapi meccséről tudtok, hogy hogy alakult?!


- Természetes a vlv-n keresztül láttuk a gólokat is, de úgy ugrottunk be a vízbe, hogy már tudtuk, mert nem bírtuk ki, hogy e nélkül az információ nélkül játszunk. Nem lett volna baj, ha nyer a Vasas. Nem bántuk volna.

- Köszönöm szépen. Jó munkát és jó pihenést kívánok.



BENEDEK TIBOR a vlv-nek (videó)


- Szervusz, Tibi. Gratulálok az újabb győzelemhez. Mennyire volt ez nehéz nektek?

- Abban a tudatban játszani, hogy már biztosan ott vagyunk Rómában, a Final Fouron, ez jelentette a nehézséget. Szükségünk volt mindenféleképpen egy pontra, hogy elsőként végezzünk a csoportban. Egy fantasztikus hangulatú uszodában találtuk magunkat, szerintem a világ egyik legszebb uszodája, hanem a legszebb ez a rijekai. Nyílván biztos volt, hogy az ellenfél nagyon lelkes a hétvégi győzelem után, hiszen bekerültek a horvát bajnokság döntőjébe - telt ház is volt. Nem nagyon hallottuk még egymás hangját sem, szinte az egész mérkőzés alatt.

- Volt valami különlegessége a meccsnek vagy bementetek, aztán szokás szerint tettétek-vettétek a labdát?

- A különlegessége leginkább annyi, hogy június 3-án ls 4-én van a Final Four és addig összesen két mérkőzés van még, illetve most már csak egy. A nehézsége nekünk leginkább ez, hiszen ez a csapat, mivel a bajnokságban nem játszik, összesen két mérkőzésre van együtt. Emiatt különösen fontos volt ez a meccs és a zágrábi is az lesz.

- A "felkészülési időszakban", miközben a bajnoki döntő lesz, a csapat nem megy valahova edzőpartnerrel vagy barátságos meccset játszani?

- A bajnoki csapat játszik majd a kupacsapattal. Mondjuk, ez minden héten van legalább egyszer-kétszer. Igaz nem ugyanolyan, mint egy idegen ellenféllel játszani, de majd lesz egy háromnapos edzőtábor, talán a bajnoki döntők után az olasz válogatottal, ami azért meg fogja adni a lendületét a csapatnak biztosan.

- Főleg segít majd az olasz válogatottnak...

- Kölcsönös, mind a két csapatnak segít majd.

- Visszatérve egy szó erejéig a tegnapi meccshez. Volt olyan része, amikor kiengedtetek szándékosan vagy akár tudat alatt – tehát, hogy 6:0 után…?

- Kétféle pszichológiája van ennek: az egyik, hogy lehetetlen 6:0 után tovább ugyanúgy játszani. A másik pedig, hogy a bírók a nullás csapatnak elkezdenek egy kicsit segíteni sajnálatból, hogy azért ne legyen ekkora nagy különbség egy ilyen mérkőzésen. Mind a kettő igaz volt a tegnapi meccsen.

- Az utolsó fordulóban a Rijeka akkor juthat tovább, ha ti megveritek a Zágrábot és ők pedig nyernek a Komjádiban. Tudjuk, hogy a Primorje és a Recco között informális kapcsolódás van. Fogtok a Rijeka sikeréért hajtani, vagy ez hülyeség eleve, mert ti megnyeritek, aztán kész, ők intézzék, ahogy tudják. Megfordul a klubvezetés vagy a ti fejetekben, hogy nektek azon a mérkőzésen azért is nyerni kell, hogy a Rijeka továbbjusson?

- A klubvezetésnek lehet, hogy megfordul a fejében, de szerintem a játékosoknak kevésbé. Ők mindenféleképpen nyerni akarnak - itthon játszunk.

- A végeredmény ugyanaz.

- Igen.

- Nagyon szépen köszönöm a beszélgetést. Gratulálok még egyszer és beszélünk még majd a bajnoki mérkőzések után.

(A videóbeszélgetéseket Tina jegyezte le.)

Képek a Pro Recco honlapjáról: