FACEBOOK

Döntőben az Eger, Vasas-siker a Komjádiban

Döntőben az Eger, Vasas-siker a Komjádiban
hozzászólás, 2011.04.23.

Mindkét hazai csapat négy góllal nyert a rájátszás harmadik körében. Az Eger ezzel már biztos finalista, a Vasas pedig lépéselőnyre tett szert a Szegeddel szemben. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Vasas-Honvéd 9:5 (2:1, 1:2, 4:1, 2:1)
Komjádi uszoda, v.: Vojvoda, Marjay
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 1, Katonás, Powers 1, Vörös 1, Kiss G. 4, Vámos 1, Kovács R. 1, Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Honvéd: Gergely - Székely, Mátyás, Salamon 1, Bátori 1, Jansik, Szivós 3, Tóth M., Gór-Nagy, Angyal, Hárai, Hangody. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 1/6, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/3
Kipontozódott: Takács (13.p.)
Sárga lap: Vad Lajos (11.p.), Földi László (15.p.)

A Honvéd előnygóljával indult a mérkőzés, ekkor vezetett először és utoljára a vendég csapat. Kiss Gergely két akciógóljával még az első negyedben fordított a Vasas, a félidőben 3:3-mal fordultak a csapatok. 5:4-es állásnál történt, hogy Kiss Gergely leghátsó emberként labdát szerzett, végigúszott a pályán és kilőtte a bal felső sarkot.
Ez volt az a pontja a mérkőzésnek, ahol teljesen átvette az irányítást a Vasas, a Honvéd futott az eredmény után, emiatt sokat hibáztak. Miután az utolsó negyed elején Kiss Gergely negyedik akciógólját is meglőtte (8:4), már csak a pontos végeredmény volt kérdéses.

FOTÓK:


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Bátori gólja

1:1 - Kiss Gergely első gólja

2:1 - Kiss Gergely második gólja

2:2 - Szivós Gergely első gólja, ötméteres

3:2 - Kovács Róbert gólja

Bátori kihagyott büntetője

3:3 - Salamon gólja

4:3 - Powers gólja

4:4 - Szivós második gólja, ötméteres

5:4 - Vörös gólja

6:4 - Kiss Gergely harmadik gólja

7:4 - Vámos gólja

8:4 - Kiss Gergely negyedik gólja

9:4 - Boskovics gólja, ötméteres

9:5 - Szivós harmadik gólja

SZIVÓS MÁRTON a VLV-nek:

Gratulálok a Vasasnak! Összeszedetten, jól játszottak, kihasználták a mi hibáinkat. Úgy gondolom, hogy ezzel a vereséggel nekünk már nincs esélyünk bekerülni a bajnoki döntőbe. Készülnünk kell a harmadik helyért zajló csatára.


Gergely István nyilatkozata


- Gratulálni nem tudok, hiszen kikaptatok és hát ezzel úgy néz ki, hogy a döntőbe jutási esélyeitek is elszálltak, hiszen hét ponttal megy előttetek a Vasas, még többel az Eger. Hát én ezt kimondom
.

- Ha kimondod, ha nem - ez így van, nincs ezzel semmi gond.  Marad a harmadik helyért való küzdelem, mivel kikaptunk. Nem szégyen hogy a harmadik helyért kell játszani, tavaly ötödikek lettünk. Csak nyertünk egy magyar kupát is, ezzel biztosítottuk a nemzetközi tornán való részvételt. Ez van, az idén így sikerült. Úgy indultunk, hogy talán nem is lesz csapat, és utána szépen jöttek a sikerek, folyamatosan meglepetéseket tudtunk okozni. Nem hiszem, hogy bárki is szégyellné magát ebben a csapatban, minden nagy csapatot meg tudunk verni, meg tudtunk szorongatni mindenkit, szinte minden mérkőzésen. az idén így sikerült. Az  plusz dolog volt, hogy  második negyedből semmit nem láttunk, olyan jó volt az időzítés, a Nap középre sütött folyamatosan. Vártuk, majd csak vége lesz a mérkőzésnek, biztos így volt a Vasas is...


Salamon Ferenc nyilatkozata

Salamon Ferenc a SportKlubnak:

- Az első két negyedben jól tartottuk magunkat, jól védekeztünk, sikerült azt megvalósítani, amit az öltözőben megbeszéltünk. Utána kicsit elfáradtunk, és kaptunk két-három elkerülhető gólt, ami onnantól kezdve megpecsételte a sorsunkat és már nehéz volt felállni.

- És úgy tűnt,hogy a harmadik negyedben nem működött a Salamon-Szivós összjáték sem?

- Hát működött volna, én másik oldalon játszottam, de végül is működött. A védekezés akkora szétesett, támadásban megvoltak a helyzeteink az más kérdés,hogy kapufára lőttük vagy a blokkba, hátul estünk szét azt kell hogy mondjam.

- Vad Lajos kiemelte, hogy nagyon jól helytállt ez a fiatal csapat az egész szezonban, de hogyan tovább? Ti hogyan gondoljátok, gyakorlatilag a döntőbe jutás ezzel elúszott?

- Hát úgy néz ki, elúszik, megyünk tovább és úgy állunk neki az összes többi mecsnek, hogy bárkit megverjünk. Hajtunk, az eredménnyel nem foglalkozunk és a maximumot próbáljuk kihozni a hátralévő időben.



Kiss Gergely nyilatkozata


- Magabiztosan nyertetek.

- Igen azt gondolom, egyértelmű volt, hogy ma mi jövünk ki győztesen a vízből és nagyon örülök, hogy így összeszedtük magunkat. Nekünk ez egy olyan mérkőzés volt, ami gyakorlatilag bajnoki döntőnek is beillett - a tét miatt. Hiszen pontvesztés esetén már nem  lett volna sok esélyünk döntőt játszani. Nagyon csökkentettük volna az esélyt a két döntetlen miatt. Úgyhogy ezzel a komolysággal mentünk be a vízbe és jól játszottunk. Az ellenfél szerkezetéhez képest a dolgokat viszonylag jól kihasználtuk, illetve megoldottuk, mindt elöl, mind hátul.

- Volt egy érdekes pillanata a mérkőzésnek, ami megragadt bennem. 5:4-re vezettetek, Pista indított, talán pont Salamon Ferit, aki itt áll mellettünk. Te levetted hátul a labdát, nem sikerült ziccerbe kerülnie, fölúsztál és bedobtad. Úgy tűnt mintha ez fordulópont lett volna. Te is így gondolod?


- Fontos gól volt, mert egyrészt akcigól volt, másrészt nekik féligmeddig volt egy helyzetük. Azért nem volt olyan nagy előnye Ferinek, ez már kicsit rutin volt, hogy nem csak úszom utána, hogy utolérjem, hanem figyeltem a labdát is. Pont el tudtam érni, aztán volt még bennem annyi erő, hogy már a másik oldalon, kapásoldalon fel tudtam úszni. Ez volt a lényeg. Hogyha 5-6 góllal vezetünk, akkor nem feltétlenül kell ezt végigúszni, de 5:4-es állásnál végig kellett úszni, hiszen itthon most mindenképpen nyernünk kellett a Komjádiban. Azt nem tudom, hogy fordulópont volt-e. Azt gondolom, mind a két csapat nagyon küzdött, nagyon hajtott, de jobbak voltunk.

- Még egy kérdés: most már meccsek óta a hátadon viszed a csapatot, szórod a gólokat. Ez egy csapatjáték. Tudom, hogy azt fogod mondani, hogy nem csak egyedül a te érdemed, de azért nehéz elmenni mellette, hogy sok gólt lősz mostanában. Nem fáradsz el ebben nagyon?


- 11-12 éves korom óta ezt csinálom. Hol egyedüi, hol másik balkezesként végig kell szántani a jobb oldalt, úgyhogy ehhez hozzá vagyok szokva. Ez az életem.

- Köszönöm szépen.


Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok Viktor. Nyertetek, most már nagyon kellett, mint egy falat kenyér, úgy kellett ez egy döntőbe vágyó csapatnak.

- Pont ezt akartam mondani, úgyhogy most elloptad a mondandómat. Igen, nagyon örülök ennek a győzelemnek. Az utóbbi időben azt mondhatom, hogy ebben a szezonban több volt a vereség, mint az elmúlt 6-7 évben. Sok vereség volt, sok döntetlen, úgyhogy nekem ez a győzelem nagyon felértékelődött. Az életben maradást jelentette számunkra. Nagyon boldog vagyok, nagyon jól játszottunk, jó játékkal tudtunk nyerni. Én úgy éreztem belülről, talán a Honvéd egy kicsit elfáradt. Mi jobban bírtuk a végén és gyors akciógólokkal megtörtük őket, így a harmadik negyedben el tudtunk lépni.

- Gondolom, hogy gyorsan fáradtok, hiszen elég feszített a tempó itt a rájátszásban és annyi hátrányotok van a többi csapattal szemben, hogy jövő hét közepén egy Euroliga-mérkőzést fogtok játszani külföldön.

- Sajnos hátrány, hogy nem tudunk továbbjutni az Euroligában - plusz meccsek, utazás. Ez van, így kell bejutni a döntőbe és megnyerni.


Vámos Márton nyilatkozata


- Gratulálok Marci. Végre egy jó kedvű Marcival találkozom a mérkőzés után. Mesélj erről a mérkőzésről!

- Kőkemény kezdés volt. Elmentek 1:0-ra, de szerencsére be tudtuk hozni és 2:1-re zártuk az első negyedet. Félidőben még 3:3 volt, de aztán sikerült ellépnünk és magabiztos győzelmet szereztünk.

- Mi lehetett a titka ennek? Elfáradt a Honvéd, ti bírtátok jobban fejben, jobban koncentráltatok, jobban akartátok vagy szerencsétek volt?

- Valószínűleg ez a verzió lehet.

- Ezek így együtt. Fizikailag, hogy bírod ezt a terhelést, hogy meccs-meccs hátán? Jövő héten Euroliga is van, s még nem vagytok a döntőben, komoly küzdelem folyik a Szegeddel.

- Így van, nekem ez az első évem, az első rájátszásom, szóval még szoknom kell, hogy folyamatos terhelés van, de úgy érzem, hogy jól bírom. Jól kell játszani, hogy bejussunk a döntőbe.

(A Vasas-játékosok nyilatkozatait Tina jegyezte le.)


Eger-Szeged 11:7 (3:1, 1:1, 2:4, 5:1)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Németh, Kun
Eger: Szécsi - Sántavy, Graham 2, Hosnyánszky 3, Kovács G., Hegedüs, Varga II. Zs. 1, Kotsidis, Binder 1, Bundschuh, Biros 4. Vezetőedző: Gerendás György
Szeged: Baksa - Török, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. Busila, Komlósi 1, Molnár T., Juhász Zs. 1, Younger 2, Somogyi 2, Kayes 1. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 4/6, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Sárga lap: Gerendás György (24.p.)

Kásás Zoltán szó szerint a következőt mondta meccs előtt a vlv munkatársának, miközben bemelegítettek a fiai: "A Vasas ellen 4:0-ra vezettünk, a Honvéd ellen 5:0-ra, ha most sikerül 6:0-ra elmenni, akkor talán kijöhet belőle egy döntetlen..."

A végeredmény ismeretében nem jogos az önirónia, ha 0:6 lett volna a meccsen, akkor a Szeged biztosan nyer. Viszont ezzel szemben 6:2-re a hazaiak vezettek, s ekkor úgy tűnt, hogy sima Eger-győzelem lesz a vége. A Szeged azonban szép lassan elkezdte dobni a gólokat (nem is csúnyákat), s mire az utolsó játékrészre fordultak a csapatok, máris 6:6 állt a táblán. Ekkor azonban jött Biros Péter... Megrázta magát, gyorsan szórt három gólt és itt akár már le is fújhatták volna...

FOTÓK:


vlv-fotók a meccsig



TT-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Younger első gólja

1:1 - Hosnyánszky első gólja

2:1 - Graham első gólja

3:1 - Hosnyánszky csavargólja

3:2 - Juhász Zsolt gólja pörgetett ejtésből

4:2 - Varga II. Zsolt gólja

Egy támadás, két Szécsi-védés

Kimaradt szegedi lehetőség

Molnár érvénytelen gólja

Baksa nagy védése

Baksa újabb ziccert hárít

5:2 - Biros első gólja, ötméteres

6:2 - Binder gólja

6:3 - Somogyi első gólja

6:4 - Younger második gólja

6:5 - Somogyi második gólja

6:6 - Komlósi gólja

7:6 - Biros második gólja

Szécsi véd

8:6 - Biros harmadik gólja

9:6 - Biros negyedik gólja

Szécsi védi Török ötméteresét

10:6 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:7 - Kayes gólja

11:7 - Graham második gólja


Biros Péter nyilatkozata


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Döntőben vagytok, ehhez gratulálok! Ami a mai meccset illeti 6:6-ig hagytad őket szórakozni, aztán eldöntötted a meccset. Így volt megbeszélve?

- Nem…  erre nem tudok mit mondani…

- Így alakult?

- Ahhoz tényleg nagyon gratulálok a csapatnak, hogy bejutottunk a döntőbe. Tudtuk, hogy nincsen nagyon centerünk. Van a Zsolt, ember feletti teljesítményt nyújt szegénykém egyedül, de valahogy így lehet egy csapattal kompenzálni azt, hogy ugye kiestek nagyon jó játékosaink. Úgy érzem, mióta megtudtuk, hogy Gábor nem nagyon lesz, tényleg megéreztük azt, hogy mit jelent a másikért küzdeni, mi az, hogy csapat. Reméljük, ha Gábor visszatér, akkor marad ugyanez a hozzáállás. Úgyhogy gratulálok a csapatnak, aztán most egy kicsit.. egy kicsi pihenő, aztán el lehetne kezdeni dolgozni, hogy a döntőt bírjuk, és utána még egy kis pihenés a döntő előtt, hogy teljesen feltöltődve kezdjük el.

- Hogy látod, az elmúlt meccseken fejlődtetek azokban a dolgokban, amikkel probléma volt?

Én úgy érzem, hogy fejlődtünk, igen. Meglátjuk, lesz-e Gábor. Én úgy számolok, hogy nem, ha mégis, az "jutalom". Mindenképpen ugyanígy kell csinálni, én úgy érzem, ha a csapat tényleg végig fegyelmezetten tud játszani az következő mérkőzéseken, akkor meglehet a bajnoki arany, de most még elég csak a következő mérkőzésünkre tervezni, a Honvéd ellenire. Ki kell élveznünk, hogy megnyertük ezt a meccset is, úgyhogy gratulálok még egyszer.

- Három meccsetek van még a döntőig, és ennek a három meccsnek különösebb tétje már nincs számotokra. Mire fogjátok felhasználni ezt a három mérkőzést?

- Hát ezt majd az edző úr megmondja. Én úgy érzem, hogy kell mindenféleképpen dolgoznunk egy kicsit fizikálisan, hogy bírjuk azt a két mérkőzést. Túl sokan nem vagyunk, úgyhogy kell amunka, előtte egy kis pihenés, és hát a társaságot éberen tartani, nehogy belekényelmesedjünk abba, hogy az első helyen állunk, és bejutottunk már a döntőbe, de azzal még nem nyertük meg azt, amit szeretnénk.


Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok, Hosi a döntőbe jutáshoz. Végül nagyon sima lett, de volt egy kritikus pillanat 6:6-nál...

- Igen, volt egy kritikus pillanat 6:6-nál, ezt jól látod. Az utolsó negyedet úgy kellett elkezdenünk, ahogy az elsőt. Így mentünk neki egy kőkemény szorosra, és hál’ istennek jól végződött, jól bírtuk szuflával.

Igazából a védekezésünkön múlik az egész. Tehát, amit ma is csináltunk, hogy egymásért tudtunk küzdeni, egymás hibáit javítva szépen védekeztünk. Így, ahogy már mondtam korábban is, nagyon-nagyon nehéz gólt lőni nekünk. Ezt ma is bebizonyítottuk.

- Mire használjátok fel a döntő előtti három rájátszás-meccseteket?

- Én úgy gondolom, hogy leállni nagyon nem lehet, mert az ilyesmi mindig megbosszulja magát.  Tehát ugyanolyan, szerintem még talán keményebb edzések lesznek, mint amilyenek eddig voltak. És a meccseken megpróbálunk ugyanúgy 100%-ot nyújtani, nyerni. A legfőképpen nyerni szeretnénk minden meccsen.


Varga II. Zsolt nyilatkozata


VARGA II. ZSOLT a vlv-nek:

- Gratulálok Zsolt a döntőbe jutáshoz, a mai győzelemhez, a teljesítményedhez, a centerjátékodhoz. Mesélj, értékelj egy kicsit!

- Köszönöm! Hát úgy látom, te már akkor itt számolgattad a dolgokat.

- Igen-igen, megvan a döntő, egyértelmű.

- … bent vagyunk a döntőben. Én mondjuk úgy állok ehhez, hogy szeretnék mindenképpen a Honvéd ellen is még egy jó meccset játszani, meg a Vasassal is itthon. Aztán az utolsó meccs meg már tényleg hab éenne a tortán, ha esetleg ott is jó eredmény születne.

A mérkőzés elég hullámzó volt, ha lehet így mondani. Az elején elég szoros, kemény meccs volt egy-egy góllal felváltva vezettek a csapatok, jól tartotta magát a Szeged, aztán szépen lassan elmentünk, felőröltük őket. Ekkor aztán kiengedett a csapat, egy kicsit lazára vette, elkezdtünk könnyelműsködni, és ezt csúnyán megbüntették. Nagyon szép gólokat lőttek és feljöttek, ki is egyenlítettek. Utána Peti megrázta magát, ha lehet így mondani, és lőtt három csodálatos gólt, amivel  megint elhúztunk. Úgyhogy külön köszönöm neki, mert nagyon jó teljesítményt nyújtott. Nagyon örülök a döntőbe jutásnak.

- A centerjáték?

- Úgy érzem, hogy fizikálisan egyre jobban érzem magam, de a végére még mindig elfáradok, a harmadik negyed közepétől. Akkor már  folyamatosan azt érzem, hogy már az életemért küzdök. De ez javul, annak ellenére, hogy sorozatos a terhelés, egyre jobb lesz. Azért reménykedem, hogy nem kell a végéig egyedül centereznem, Gabesz visszajön ás ketten tudunk játszani. Megnyugtatóbb lenne mindenképpen.

(Az egri játékosok nyilatkozatait Di Giovanni Szandra jegyezte le.)


Molnár Tamás nyilatkozata


MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Kikaptatok Papesz, de ha azt mondom, hogy nagyon tisztes volt, akkor keveset mondtam, a 6:2-ről 6:6-ra való feljöveteletek az nagyon szép volt.

- Én is így gondolom. Ennek ellenére az utolsó negyedben kaptunk öt gólt, ami teljességgel elfogadhatatlan. Nagyon egyszerű feladatot kellett volna megoldani, hogy a Biros Peti nem lőjön gólt. Nézzük meg, hogy ki az, aki lőtt. Hát Biros Peti lőtt három gólt az utolsó negyedben lőtt, tehát innentől nincs miről beszélni. Azt hiszem, hogy ha alapfeladatot nem tudunk megoldani, akkor az Egert nem tudjunk Egerben megverni.

- Ki voltak osztva nyilván a szerepek, hogy lehet, hogy Biros ennyit tudott lőni, eldöntötte gyakorlatilag egymaga az utolsó negyedben a meccset.

- Ezért csak magunkat okolhatjuk, hagytuk fórban, pedig amikor megkapja a labdát ugyanúgy ki kellene érni rá, mint ahogy rám is kiérnek. Ezt is megbeszéltük, ahogy azt is, hogy aki Biros Petivel van, az állandóan figyel a lefordulására. Erre itt a végén öt lefordulásból öt gól. Nyilván meg kell majd nézni, értékelni kell, de menni kell tovább, most ezzel nem szabad sokat foglalkozni.

- Nyert a Vasas, most ezzel lépéshátrányba kerültetek. Mik az esélyek még?

- Hát a Vasasnak azért még kemény meccsei vannak, megy a Honvédhoz, jön ide Egerbe, mi megyünk hozzájuk, ahol legutóbb nyertünk. Én optimista vagyok még mindig.

- Meglehet a döntő?

- Mindenféleképpen. Ezért dolgozunk.


Baksa László nyilatkozata


BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Lacika, gratulálok, visszahoztátok magatokat a meccsbe, aztán megint elvesztettétek, jókat védtél, jó kis meccs volt!
 
- Örülök, hogy neked tetszett, nekem marhára nem tetszett ez a mérkőzés... Nehéz ilyenkor bármit mondani, mert nagyon sok buta hibát követtünk el, s most az volt a baj, hogy nem is tudtuk őket kijavítani. Följöttünk 6:6-ra 6:2-ről, utána pedig ugyanolyan butaságokból kaptuk a gólokat, mint megelőzően. Nyert a Vasas, jelen pillanatban úgy néz ki, hogy jövő hét szombaton eldől, hogy ki játssza a bajnoki döntőt. Az egyik szereplő már megvan, és jövő héten eldő a másik kiléte is. Mi arra fogunk készülni, hogy megmaradjon az esélyünk. Nagyjából ennyit tudok most mondani a mérkőzésről, hosszabb értékelésbe nem akarok bonyolódni, mert akkor ránk sötétedne. Körülbelül ennyi.

- Egy ilyen meccsből lehet még tanulni, vagy már túl vagytok mindenen, most már csak figyelni kell arra, amit megbeszéltetek?

- Minden meccsből lehet tanulni, győztes meccsből is, meg vesztesből is. A vesztesből még többet. Főleg úgy, hogy mindenki látja, bizonyos szituációban mit kellett volna másképpen csinálnia. A videó is segítség lesz, jól láthatóak lesznek ezek a dolgok. De most mindenki most pihen két napot, és kedden reggel elkezdjük a masszív felkészülést a Vasasra. Remélem, hogy, kicsit jobb kedvvel fogok majd nyilatkozni jövő szombaton.


Somogyi Balázs nyilatkozata

SOMOGYI BALÁZS a vlv-nek:

- Balázs, gratulálok, mert remek teljesítményt nyújtottál. Gondolom, elég szomorú vagy ennek ellenére. Hogy értékeled ezt a mai meccset?

- Nem tudok örülni a jó teljesítményemnek úgy, hogy a csapat nem tudott nyerni. Sajnos itt valamiért nekünk Egerben sosem megy, pedig most fölálltunk, a harmadik negyed végén 6:6 volt az állás. A bajnokságban végre megfoghattuk volna az Egert, a legtöbb sanszunk most volt erre, valamiért sajnos megint nem sikerült.

- Lehet hogy a 6:6-tal egy kicsit megelégedtetek, hogy 6:2-ről dobtatok négyet, vagy mi történt?

- Én úgy gondolom, hogy nem elégedtünk meg, csak azokat a helyzeteket, amit 6:2 után 6:6- ig belőttünk, azokat 6:6 után egyszerűen képtelenek voltunk gólra váltani.

- És hát valakinek fogni kellett volna Biros Pétert...

- Hát igen, a Peti egy klasszis, hármat villant a legjobbkor. Le a kalappal a teljesítménye előtt.

- Mi lesz a jövő héten? Sorsdöntő meccsetek van. Egyrészt lelkileg ki tudtok-e lábalni ebből a két utóbbi mérkőzésből, másrészt meg:  minden eldől a következő meccsen.

- Így van, megyünk a Vasashoz. Én úgy gondolom, hogy előre kell néznünk. Tehát most sajnálkozhatnánk az elmúlt három meccsen, mert kettőn ugye döntetlen lett, és nyerhettünk volna simán, a mi kezünkben volt. De előre kell nézni, és igenis bízom a társaságban, hogy összeszedi magát.


A rájátszás állása három forduló után:



M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 3 2 1 0 5 75
2.  TEVA-Vasas-UNIQA 3 1 2 0 4 66
3.  Szeged Beton VE 3 0 2 1 -4 63
4.  Groupama HONVÉD 3 0 1 2
-5 59

Az 5-8. helyért

Pécs-Debrecen 7:6 (2:1, 2:1, 1:2, 2:2)
G.: Bóbis 3, Naganuma 2, Scholefield, De Blasio, ill. Dunca 3, Bugajcsuk 2, Simon A.

Május 4-én:

Szolnok- FTC 13:7 (2:0, 1:3, 5:4, 5:0)
G.: Pásztor 3, Georgescu, Kovács O., Mezei 2, Hangay R., Hangay Z., Szőke, Marnitz, ill. Varga I. Zs., Kunac 2, Weszelovszky, Misics, Varga T.


A 9-13. helyért

BVSC-Szentes 13:8 (5:2, 3:2, 3:3, 2:1)
G.: Szabó P., Ambrus F. 3, Nagy S., Hopkins 2, Szűcs L., Paján, Kriszt, ill. Turzai 4, Balogh Z. 3, Németh D. 

UTE-ASI 12:12 (4:2, 3:1, 3:6, 2:3)
G.: Rostás 3, Markó 2, Osváth, Vrezgó, Papp G., Bakó, Blank, Balczer, Rékási, ill. Létay 3, Lázár Zs. 2, Hartman, Kovács P., Kiss Á., Rusz, Dorogi, Ernyey, Takács Balázs


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

Vízit Szabó Zolival - 8. a SportKlub online-on


Rájátszás, 2. kör

A Honvéd-Szeged mérkőzés 0-5-ről lett döntetlen, a Vasas 6-4-es vezetésről játszott 7-7-es ikszet az Egerrel. A második forduló után így minden csapatnak megmaradt az esélye a döntőre, a harmadik körre nyílt maradt a verseny.

Rájátszás, 3. kör

A Vasastól elszenvedett veresége után a Honvéd elszállt, nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Az Eger pedig már biztosan döntős, így ellenük a továbbiakban az lehet a csapatok esélye, hogy Gerendás Gyuriéknak már nem kell győzelmi kényszerben játszaniuk. Sérültjeik és a fizikai fáradtság miatt nem várható el tőlük, hogy a továbbiakban a vérüket adják minden egyes győzelemért. A Honvéd esetleges sikere érdekessé tehette volna a szombati Honvéd-Eger tv-s meccset. Így viszont az a helyzet alakult ki, hogy a vasárnapi Vasas-Szegeden múlhat a másik döntős kiléte. Vasas-győzelem esetén a címvédő finalista lesz, egy döntetlennel maradna minden a régiben, vagyis állandósulna a Vasas hárompontos előnye, ha viszont a Szeged nyerne, a saját kezébe venné a sorsát Kásás Zoltán gárdája. Ki merem mondani, hogy csak akkor nem dől el, hogy megismétlődik a tavalyi döntő, ha a Szeged megveri vasárnap a Vasast.

A Vasasban és az Egerben is azok a játékosok, akik húzzák a szekeret, kezdik megrázni magukat. Kiss Gergő teljesítménye ebből a szempontból nem meglepetés, ő mindig a nagyok ellen, a fontos meccseken remekel, a héten két meccsen lőtt hét gólt. Az Eger-Szeged mérkőzésen Biros zsinórban szerzett három találata, és Hosnyánszky góljai döntöttek a hazaiak javára. Vagyis a kulcsemberek kezdenek magukra találni.

Az is egyre inkább fontos és meghatározó lesz, hogy az emberelőny meddig marad inkább hátrány a csapatoknak? Az a csapat bajnok lehet, amelyik jelentősen javul a fórok terén. A Szeged például a rájátszás eddigi három meccsén 27/1-es emberelőnyös mutatót jegyez... És így is csak egyszer kaptak ki a két döntetlen mellett. Mi lesz, ha egyszer elkezdik belőni a fórjaikat? Hiszen ennél az aránynál csak jobbat produkálhatnak.

A SportKlub a felsőházi rájátszást is nyomon követi, vasárnap 19.15-től a Vasas-Szeged rangadót közvetítik élőben.

 Gratulálok Viktor. Nyertetek, most már nagyon kellett, mint egy falat kenyér, úgy kellett egy döntőbe vágyó csapatnak.

 

- Pont ezt akartam mondani, úgyhogy most elloptad a mondandómat. Igen, nagyon örülök ennek a győzelemnek. Az utóbbi időben azt mondhatom, hogy ebben a szezonban több volt a vereség, mint az elmúlt 6 – 7 évben. Sok vereség volt, sok döntetlen, úgyhogy nekem ez a győzelem nagyon felértékelődött. Az életben maradást jelentette számunkra. Nagyon boldog vagyok, nagyon jól játszottunk, jó játékkal tudtunk nyerni.

Én úgy éreztem belülről, talán a Honvéd egy kicsit elfáradt. Mi jobban bírtuk a végén és gyors akció gólokkal megtörtük őket így a harmadik negyedben el tudtunk lépni.

 

- Gondolom, hogy gyorsan fáradtok, hiszen elég feszített a tempó itt a rájátszásban és annyi hátrányotok van a többi csapattal szemben, hogy jövő hét közepén egy Euroliga mérkőzést fogtok játszani külföldön.

 

- Sajnos hátrány, hogy nem tudunk tovább jutni az Euroligában. Plusz meccsek, utazás. Ez van, így kell bejutni a döntőbe és megnyerni.

 

 - Köszönöm szépen és gratulálok.