FACEBOOK

Ráúszás - Hosnyánszky Norbert

Ráúszás - Hosnyánszky Norbert
hozzászólás, 2011.04.21.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi az az egy szó vagy mondat, ami eszedbe jut Hosnyánszky Norbertről?

- Egy kérdés jut eszembe megint: Lehet-e ő Kásás Tamás utódja a válogatottnál? Feltételezésemet meg is válaszolom. Lövéseivel, azok sokszínűségével mindenképpen hasonlít hozzá. A lényeg az, hogy a többi játékelemben is fel tud-e nőni hozzá?

- Szokás szerint előbb az erősségeit vegyük számba!

- A lövőkészsége, lövőtechnikája és lövéspontossága nagyon jó. A védekezése is nagyszerű tud lenni, nincs olyan eleme a műfajnak, amit ne tudna tökéletesen csinálni.

- Miben fejlődhet még, illetve milyen hiányosságai vannak, ha vannak?

- Támadásban az egy-egy elleni játék szinte teljesen hiányzik a repertoárjából, pedig a képességei megvannak hozzá, bár az tény, hogy rosszkéz oldalról nehéz az egy-egyet játszani. A kombinációs készsége még fejlődhet. Ha ezekben előrelép, látom benne a pontenciált, alkalmasnak találom arra, hogy idővel Kásás Tamás szerepét átvegye. Ez eddig még nem derült ki, de a játékában megvan rá a lehetőség. A centerposzt kivételével mindent tud játszani. Több pozícióban is színesebb pólós lehet.

Névjegy

Név: Hosnyánszky Norbert
Születési idő: 1984. március 4.
Születési hely: Budapest
Magasság: 190 cm
Súly: 95 kg
Poszt: átlövő
Jelenlegi klubcsapata: ZF-Eger (edző: Gerendás György)
Eddigi csapatai: BVSC, FTC, Szeged, Florentina, Vasas
Hazai eredményei: 2x magyar bajnok (2009, 2010)
Nemzetközi sikerei: olimpiai bajnok (2008), Európa-bajnoki ezüstérmes (2006), Eb-bronzérmes (2008), Világkupa-második (2005)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Egyáltalán nem értek egyet Zolival, szerintem kimondottan rossz lövésem van, viszont az úszástudásom kiváló!

Na jó..., a viccet félretéve: köszönöm a pozitívumokat, amiket mondott rólam, a negatívumokról pedig annyit, hogy valóban kevesebbet szoktam "emberről játszani". Igaza van, ez tény, de mondjuk én más típusú játékos vagyok, rosszkéz oldalon játszom és inkább a kezére adom olyanoknak, akik gyakran alkalmazzák az egy az egyes játékot, mint például Szivós Marci, Dumi, Dani, Kása. Én inkább megpróbálok egy jó passzt a kezükre adni onnan rosszkéz hátulról. Nyilván ha kapásoldalon játszanék, ott kötelező lenne többet mozogni, mert az egy ilyen poszt.

2 régi hozzászólás

oszlej hozzászólása
oszlej32979
2011.04.22. 18:38

Igen, van min fejleszteni, de a jó pap is holtáig tanul. Ha az Egernek nem kell, szóljon, a DVSE biztos fogadja.:-)

Rolling hozzászólása
Rolling32976
2011.04.21. 15:40

Szerintem háromszoros maygar bajnok (2007., 2009., 2010.) és legalább egy Magyar Kupát is nyert (2009.). Bár abszolút nincs jelentősége.