FACEBOOK

Szeged-Vasas - megint döntetlen

Szeged-Vasas - megint döntetlen
hozzászólás, 2011.04.17.

Akárcsak ősszel az alapszakaszban és az Euroligában, most is osztozott a pontokon a két csapat. A rájátszás első fordulójában a Szeged már 4:0-ra is vezetett, innen fordított 5:7-re a Vasas, a vége 7:7 lett.

Vodafone OB-1, rájátszás, első forduló

Pénteken játszották:

Eger-Honvéd 4:3 (1:1, 1:0, 1:1, 1:1)

Vasárnap játszották:

Szeged-Vasas 7:7 (4:0, 0:5, 2:2, 1:0)

Szeged, v.: Marjay, Juhász
Szeged: Baksa - Török 2, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. 2, Busila, Komlósi, Molnár T. 1, Juhász Zs., Younger 2, Somogyi, Kayes. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovics 3, Katonás, Powers 1, Vörös 1, Kiss G., Vámos, Kovács R., Hőna, Steinmetz B. 1, Takács. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 1/10, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kipontozódott: Juhász (21.p.), Katonás (30.p.)

ELŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A hat mérkőzésből álló playoff állása az első forduló után:

1. ZF Eger 71,
2-3. Szeged Beton, TEVA-Vasas-UNIQA 62-62,
4. Groupama Honvéd 58 pont

A RÁJÁTSZÁS LEBONYOLÍTÁSI RENDJE ÉS PROGRAMJA

VLV-KÉPEK SZEGEDRŐL:


TT-képek



vlv-képek 1.



vlv-képek 2.



vlv-képek 3. - Veres Iván köszöntése


vlv-képek 4.


VLV-VIDEÓK (TiszapArt Televízió és vlv):


1:0 - Molnár Tamás gólja

2:0 - Török első gólja

3:0 - Younger első gólja


4:0 - Török második gólja

4:1 - Boskovics első gólja

4:2 - Vörös gólja

4:3 - Boskovics ejtésgólja

4:4 - Powers gólja

4:5 - Steinmetz Barnabás ejtésgólja

5:5 - Kiss Csaba első gólja

5:6 - Decker Ádám gólja

5:7 - Boskovics harmadik gólja, ötméteres

6:7 - Kiss Csaba csavargólja

7:7 - Younger második gólja


Steinmetz Barnabás nyilatkozata


Vörös Viktor nyilatkozata



Vámos Márton nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata


Kiss Gergely nyilatkozata


Molnár Tamás nyilatkozata


Kiss Csaba nyilatkozata


Török Béla nyilatkozata


Baksa László nyilatkozata


Hétfő este - a TiszapArt Televízió jóvoltából - a meccs összes gólja.


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

Vizit Szabó Zolival 7 - a SportKlub online-on

Eger-Honvéd


Talányos volt mindkét mérkőzés a rájátszás első fordulójában. Az Eger-Honvéd meccsről elmondható, hogy igazi tudásukból keveset mutatattak meg a felek. Az egriek azt játszották, amit játszani kell ilyen helyzetben, ezt pedig viszonylag jól. a bajnokságot nyerni akaró Egerhez képest viszont ez nem volt 100%-os teljesítmény. A Honvédtól talán még nem láttunk a szezonban ilyen gyenge játékot, a lövésminőségük a nullával volt egyenlő. De a 4-3-as, gólszegény eredmény ellenére is izgalmas meccs volt.

Szeged-Vasas

A vízilabdához igazán méltó környezetben, hangulatban, nyitott medencében rendezték a partit. Két ellentétes negyedet láthattunk az első félidőben. Kiemelendő, hogy a második negyedtől a Szegedhez megérkező emberelőnyök hátrányt jelentettek Kásás Zoltán csapatának, a 10/0-s mutató mindent elmond erről. A Vasas megint a kapuba beállós védekezést választotta hátrányban, ezt eddig csak a Recco - Madaras Norbert révén - tudta átjátszani. Magyarországon egyetlen játékos lenne képes még hozzá hasonlóan a képességei alapján, de Kiss Gergő épp a Vasast erősíti. Kiváncsi vagyok, ki tudja majd feltörni ezt a formációt a későbbiekben. Miközben a recept adott: egyből rá kell lőni, első passzból, amikor még nem állnak bent öten a kapuban, csak a hálóőr.

Mondhatjuk, hogy mindkét hétvégi meccset az Eger nyerte, és amelyiken nem játszott a Honvéd, azon Vad Lajos együttese is nyert.

A 2-3. kör beharangozója:

Vasas-Eger + Honvéd-Szeged

Vasas-Honvéd + Eger-Szeged


Amíg matematikailag sem biztos az Eger döntős szereplése, nem tartalékolhatnak Birosék, győzelmi kényszerben vannak. A Honvédnál a menekülés a győzelembe lehet a taktika. A szerdai meccsek is rendkívül fontosak lesznek, de még nem döntenek semmiről. Viszont lehetőséget adnak arra, hogy szombaton kényszerhelyzetbe hozzák a csapatokat. A hétközben győzelmet aratók közelebb kerülhetnek céljaikhoz, egy lépcsőfok lesz afelé a két meccs, hogy tisztábban lássunk. A szombati derbik viszont már sorsdöntők lehetnek. Ha a Honvéd legyőzi a Vasast, mindössze egy pont lehet a különbség a két együttes között, a Szeged pedig előnybe kerül velük szemben.

A SportKlub a felsőházi rájátszást is nyomon követi, szombaton 17 órától a TEVA-Vasas-UNIQA-Groupama Honvéd rangadót közvetítjük élőben!