FACEBOOK

Szeged-Vasas - megint döntetlen

Szeged-Vasas - megint döntetlen
hozzászólás, 2011.04.17.

Akárcsak ősszel az alapszakaszban és az Euroligában, most is osztozott a pontokon a két csapat. A rájátszás első fordulójában a Szeged már 4:0-ra is vezetett, innen fordított 5:7-re a Vasas, a vége 7:7 lett.

Vodafone OB-1, rájátszás, első forduló

Pénteken játszották:

Eger-Honvéd 4:3 (1:1, 1:0, 1:1, 1:1)

Vasárnap játszották:

Szeged-Vasas 7:7 (4:0, 0:5, 2:2, 1:0)

Szeged, v.: Marjay, Juhász
Szeged: Baksa - Török 2, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. 2, Busila, Komlósi, Molnár T. 1, Juhász Zs., Younger 2, Somogyi, Kayes. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovics 3, Katonás, Powers 1, Vörös 1, Kiss G., Vámos, Kovács R., Hőna, Steinmetz B. 1, Takács. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 1/10, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kipontozódott: Juhász (21.p.), Katonás (30.p.)

ELŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A hat mérkőzésből álló playoff állása az első forduló után:

1. ZF Eger 71,
2-3. Szeged Beton, TEVA-Vasas-UNIQA 62-62,
4. Groupama Honvéd 58 pont

A RÁJÁTSZÁS LEBONYOLÍTÁSI RENDJE ÉS PROGRAMJA

VLV-KÉPEK SZEGEDRŐL:


TT-képekvlv-képek 1.vlv-képek 2.vlv-képek 3. - Veres Iván köszöntése


vlv-képek 4.


VLV-VIDEÓK (TiszapArt Televízió és vlv):


1:0 - Molnár Tamás gólja

2:0 - Török első gólja

3:0 - Younger első gólja


4:0 - Török második gólja

4:1 - Boskovics első gólja

4:2 - Vörös gólja

4:3 - Boskovics ejtésgólja

4:4 - Powers gólja

4:5 - Steinmetz Barnabás ejtésgólja

5:5 - Kiss Csaba első gólja

5:6 - Decker Ádám gólja

5:7 - Boskovics harmadik gólja, ötméteres

6:7 - Kiss Csaba csavargólja

7:7 - Younger második gólja


Steinmetz Barnabás nyilatkozata


Vörös Viktor nyilatkozataVámos Márton nyilatkozataNagy Viktor nyilatkozata


Kiss Gergely nyilatkozata


Molnár Tamás nyilatkozata


Kiss Csaba nyilatkozata


Török Béla nyilatkozata


Baksa László nyilatkozata


Hétfő este - a TiszapArt Televízió jóvoltából - a meccs összes gólja.


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

Vizit Szabó Zolival 7 - a SportKlub online-on

Eger-Honvéd


Talányos volt mindkét mérkőzés a rájátszás első fordulójában. Az Eger-Honvéd meccsről elmondható, hogy igazi tudásukból keveset mutatattak meg a felek. Az egriek azt játszották, amit játszani kell ilyen helyzetben, ezt pedig viszonylag jól. a bajnokságot nyerni akaró Egerhez képest viszont ez nem volt 100%-os teljesítmény. A Honvédtól talán még nem láttunk a szezonban ilyen gyenge játékot, a lövésminőségük a nullával volt egyenlő. De a 4-3-as, gólszegény eredmény ellenére is izgalmas meccs volt.

Szeged-Vasas

A vízilabdához igazán méltó környezetben, hangulatban, nyitott medencében rendezték a partit. Két ellentétes negyedet láthattunk az első félidőben. Kiemelendő, hogy a második negyedtől a Szegedhez megérkező emberelőnyök hátrányt jelentettek Kásás Zoltán csapatának, a 10/0-s mutató mindent elmond erről. A Vasas megint a kapuba beállós védekezést választotta hátrányban, ezt eddig csak a Recco - Madaras Norbert révén - tudta átjátszani. Magyarországon egyetlen játékos lenne képes még hozzá hasonlóan a képességei alapján, de Kiss Gergő épp a Vasast erősíti. Kiváncsi vagyok, ki tudja majd feltörni ezt a formációt a későbbiekben. Miközben a recept adott: egyből rá kell lőni, első passzból, amikor még nem állnak bent öten a kapuban, csak a hálóőr.

Mondhatjuk, hogy mindkét hétvégi meccset az Eger nyerte, és amelyiken nem játszott a Honvéd, azon Vad Lajos együttese is nyert.

A 2-3. kör beharangozója:

Vasas-Eger + Honvéd-Szeged

Vasas-Honvéd + Eger-Szeged


Amíg matematikailag sem biztos az Eger döntős szereplése, nem tartalékolhatnak Birosék, győzelmi kényszerben vannak. A Honvédnál a menekülés a győzelembe lehet a taktika. A szerdai meccsek is rendkívül fontosak lesznek, de még nem döntenek semmiről. Viszont lehetőséget adnak arra, hogy szombaton kényszerhelyzetbe hozzák a csapatokat. A hétközben győzelmet aratók közelebb kerülhetnek céljaikhoz, egy lépcsőfok lesz afelé a két meccs, hogy tisztábban lássunk. A szombati derbik viszont már sorsdöntők lehetnek. Ha a Honvéd legyőzi a Vasast, mindössze egy pont lehet a különbség a két együttes között, a Szeged pedig előnybe kerül velük szemben.

A SportKlub a felsőházi rájátszást is nyomon követi, szombaton 17 órától a TEVA-Vasas-UNIQA-Groupama Honvéd rangadót közvetítjük élőben!