FACEBOOK

Szeged-Vasas - előzetes

Szeged-Vasas - előzetes
hozzászólás, 2011.04.17.

A legjobb négy második "párja" is megkezdi a rájátszást vasárnap este: a Szeged a Vasast fogadja. Előzetesünk:

Vodafone OB-1, rájátszás, első forduló

18.00 Szeged-Vasas (vlv, vodapolo)

A Vasas ebben a bajnoki szezonban még nem nyert a Szeged ellen, hiszen előbb a Tisza partján játszott döntetlent a két csapat, a tavaszi visszavágón pedig meglepetésre a szegediek győztek a Komjádiban.

Mindkét gárda 61 ponttal kezdi a rájátszást, éppen tíz ponttal vannak lemaradva a féllábbal már a döntőben lévő Egertől (miután Birosék a playoff első meccsén, pénteken győztek a Honvéd ellen). Emiatt különösen nagy a tétje a meccsnek, amelyet immár a sátortetőtől megszabadított újszegedi uszodában rendeznek.

A Szeged a hét első felét Újvidéken töltötte, s egybehangzó vélemények szerint rendkívül hasznos közös felkészülésen vett részt a Vojvodinával. Az edzőmeccsek mérlege egy döntetlen (13:13) és egy győzelem (14:9).

A teljes csapat részt vett a szegedi Reök-kávézóban megrendezett sajtótájékoztatón, amelyen kiderült, hogy a Beton a klub történetének legnagyobb eredményét, a döntőbe jutást célozza meg. Mindent megtesznek azért, hogy a rájátszás hazai mérkőzésein sok néző drukkoljon a csapatnak - ezt szolgálja többek között az is, hogy a rájátszás első meccsét már szabad ég alatt játsszák Szegeden, a sátortetőt lebontották. A vasárnapi meccsre kilátogatók csapatposztert kapnak ajándékba - a fürdőnadrágban pózoló szegedi pólósok fotója vélhetően különösen a női nézők számára lesz kedves ajándék. Pólót és sapkát is készítettek a Szeged Beton színeivel, ezeket a bajnoki meccs ideje alatt a sportuszodában lehet megvásárolni. (Mint korábban megírtuk, a rájátszás szegedi mérkőzéseire 1000 Ft. a belépőjegy ára, de nyugdíjasok és diákok számára ingyenes a bejutás.)

Ami a Vasast illeti: a piros-kékek már túlléptek a Pro Recco elleni szerdai vereségen. Ez nem volt nehéz, mert a meccsnek voltak pozitívumai, s ezekre építve készültek a szombati mérkőzésre. Jól mutatja a Vasas "komoly szándékait", hogy szombaton nem a Komjádi fedett részében, hanem szabad téren, a "Csaszi" medencéjében edzettek Steinmetzék, akik ezzel is próbáltak a vasárnap estihez hasonló körülményeket teremteni. Ugyancsak figyelemre méltó, hogy bár nem utaztak le egy nappal korábban a Tisza partjára, az estét együtt, közös vacsorán töltötték.

TÖRÖK BÉLA (Szeged Beton) a vlv-nek:

- Nagyon fontos ez a mérkőzés nekünk, mindenféleképpen nyerni szeretnénk. Újszerű környezetben lesz a meccs, hiszen lekerült az uszodánkról a sátortető, ami remélem, hogy nekünk egy kis előnyt jelent, de természetesen csak erre nem lehet apellálni. Nagyon sokat játszottunk tétmeccseket egymás ellen ebben a szezonban, ismeri egymást a két csapat. Szorosak voltak ezek a mérkőzések vagy iksz vagy egy ide vagy egy oda. Két, eléggé hasonló erőt képviselő csapat meccse lesz, szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni és az, hogy ki mennyire akarja a győzelmet. Én azt tudom mondani, hogy mi minden idegszálunkkal akarjuk ezt a győzelmet, ennek jegyében fogunk mindent megtenni.

- Milyen volt Újvidéken?

- A város csodálatos, nagyon jókat kétkapuztunk, mindenféleképpen a javunkra vált.

- Erősebbek vagytok, mint a Vojvodina?

- Nem ez a kérdés, hanem az, hogy erősebbek vagyunk-e, mint a Vasas, az Eger és a Honvéd... Szerintem egyébként jobbak vagyunk, pedig nagyon jó csapat, pontosan ilyen erősségű ellenfélre volt most szükségünk, aki ellen nem lehetett lazsálni egy másodpercre sem és ha odafigyeltünk, megvertük őket. Tudtunk próbálgatni olyan játékelemeket, amiket jobb gyakorolni idegen ellenféllel, mint egymás között.

- A sátortető lebontása után a víz nem nagyon hideg?

- Első nap keresztbeúsztam két hosszt és utána kirohantam szaunázni..., pénteken már rendesen edzettünk, de amikor Zoli adott egy feladatot, s beértem, azonnal üvöltöttem, hogy adja a következőt, mert tudtam, hogy ha megállok, ha abbahagyom a mozgást, akkor végem van... Folyamatosan, gőzerővel dolgoznak azon, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen a víz. Egyébként a meccs szempontjából nem olyan rossz az alacsony hőmérséklet, az embernek teljes erőből hajtania kell, különben nem lehet megmaradni.


NAGY VIKTOR (TEVA-Vasas-UNIQA) a vlv-nek:

- Elszántan megyünk és győzni szeretnénk. Jól tudjuk, nem fér bele az, hogy nagyon sok hibát kövessünk el. A legtöbb meccs végkimenetele azon múlik, hogy melyik csapat hibázik többet. Nagyon remélem, hogy vasárnap mi fogunk kevesebbet, a Szeged hibáit pedig gólokkal büntetjük meg. A Recco elleni meccs tanulságait hasznosítani fogjuk, biztos, hogy tudunk azokból építkezni. Úgy éreztem, hogy már szerdán sok jó dolgot csináltunk, de emellett jó néhány hibát is elkövettünk. A Recco kiváló csapat és sajnos nagyon sokszor lefordult rólunk, ezt nem szabad megengedni a Szegednek, erre különösen oda kell figyelnünk. A "hátrányunk" jól működött, leginkább támadásban kell jobban koncentrálnunk, a fórjainkat jobb százalékban kihasználni és ha ez sikerül, akkor jó esélyünk van a győzelemre.

- Gólszegény meccsre számítasz?
 
- Ha azt nézzük, hogy ez a két csapat kapta a legkevesebb gólt az alapszakaszban,  akkor mondhatom, hogy igen, arra számítok, hogy kevés gól lesz. Az nem biztos, hogy annyira kevés, mint az Eger-Honvédon.

- Készültök arra, hogy hideg lesz a víz?

- Erre nem lehet készülni. Megtettük azt, hogy szombaton kint edzettünk a Csasziban, nyitottban, ennél jobban nem lehet hangolódni arra, hogy vasárnap szabad ég alatt játszunk. Ha hideg lesz a víz, akkor legalább nem fogunk elálmosodni, mind a két csapat pörögni fog azért, hogy senki ne fagyjon meg...
 

2 régi hozzászólás

kathleen hozzászólása
2011.04.17. 12:51

Rolling: nem értem a logikádat.

Rolling hozzászólása
Rolling32963
2011.04.17. 12:38

Ha minden jól alakulna, akkor végre összejöhetne a régi álmom, vagyis a Szeged-Vasas döntő. Ehhez \"csak\" annyi kell, hogy mindkét csapat oda-vissza verje az Egert és a Honvédot, egymással pedig egált játszanak. Máris eltűnne az Eger 7 pont előnye. A döntőben pedig győzzön a jobb. De szép lenne!