FACEBOOK

VB-ellenfeleink: Montenegró, Spanyolország, Kazahsztán

VB-ellenfeleink: Montenegró, Spanyolország, Kazahsztán
hozzászólás, 2011.04.15.

Sanghajban, a nyári világbajnokság helyszínén pénteken elkészítették a vízilabdatorna csoportbeosztását. Az első körben Montenegróval, Spanyolországgal és Kazahsztánnal játszunk.

A Kínában szolgálatot teljesítő magyar diplomatáktól származó értesülés szerint a sorsolás eredményeként az alábbi a csoportösszetétel:

A csoport:

Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán

B csoport:

Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína

C csoport:

Horvátország, Kanada, Brazília, Japán

D csoport:

Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrika

A VB lebonyolítási rendje:

A világbajnokság Sanghajban lesz július 16. és 31. között. A torna első három helyezettje jogot szerez a londoni olimpián való részvételre.

A csoportkör (minden válogatott számára három mérkőzés) után a csoportok negyedik helyezettjei a 13-16 helyekért játszanak tovább.

A csoportmásodik a csoportharmadikok ellen vívnak ki-ki meccset, s a vesztesek a 9-12 helyért játszanak a tovább, a nyertesek az elődöntőbe jutásért küzdhetnek a csoportelsők ellen.

A csoportelsők és a csoportmásodik vs. csoportharmadik meccsek győztesei bejutnak az elődöntőbe, a vesztesek az 5-8 helyért játszanak tovább.

Ezután következik a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a döntő.


A menetrend részletei is ismertek már:

Az A csoport első helyezettje a negyeddöntőben a C csoport második helyezettje és a D csoport harmadik helyezettje által játszott nyolcaddöntő győztesével játszik.

Az B csoport első helyezettje a negyeddöntőben a D csoport második helyezettje és a C csoport harmadik helyezettje által játszott nyolcaddöntő győztesével játszik.

A C csoport első helyezettje a negyeddöntőben a A csoport második helyezettje és a B csoport harmadik helyezettje által játszott nyolcaddöntő győztesével játszik.

A D csoport első helyezettje a negyeddöntőben a B csoport második helyezettje és a A csoport harmadik helyezettje által játszott nyolcaddöntő győztesével játszik.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nem csak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe. Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie.

KEMÉNY DÉNES AZ MR1 KOSSUTH RÁDIÓ DÉLI KRÓNIKÁJÁBAN

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Hű, de szép! A cél ugyanaz, az út kicsit rögösebb. De úgy gondolom, hogy ha ezt a csoportot sikerül megnyerni, akkor nagyon nagyot lépünk  előre. Márpedig miért ne tudnánk megnyerni...?

KISS GERGELY a vlv-nek:

- A könnyű csoport Rómában nem jött be annyira, nehéz csoportból már jöttünk ki jól, elég csak arra gondolni, hogy Barcelonában együtt voltunk a horvátokkal és megnyertük a VB-t. Bizakodó vagyok. A csoportmeccseink nagyon nehezek lesznek, de ha jól jövünk ki belőle, akkor lelkileg is erősödni tudunk a folytatásra.

KIS GÁBOR a vlv-nek sms-ben:

- Ohyeahhhhh

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Ez van. Úgyis mindenkit el akarunk verni, ők legalább hamarabb sorra kerülnek.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Szerintem nyerhető a csoport, nehezebb is lehetett volna. Azért az nem baj, hogy került ide egy erős ellenfél is, Montenegró. A cél mindenképpen a csoportelsőség és úgy gondolom, 80 százalék az esélye annak, hogy ezt követően a négybe kerülünk. Rosszul nem szabad játszanunk, de 70-80 százalékos teljesítmény elég lehet az elődöntőbe kerüléshez. Ott pedig már ugye csak erős ellenfél jöhet...

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Nehéz a csoport, de semmi sem lehetetlen.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Inkább az előnyét látom annak, hogy nehéz csoportba kerültünk, hiszen az előző két világversenyen az volt a tapasztalatom, hogy a csoportban játszott könnyebb mérkőzések miatt mire a kieséses meccsekhez értünk, nem volt elég rövid távú tapasztalatunk, élményünk, ezért nehezebben vettük fel a ritmust. Most lesz lehetőség már a csoportban két olyan meccset  vívni, amelyek tapasztalatai alapján később bárki ellen játszunk, nagyobb eséllyel indulunk harcba, szerintem.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

Nem könnyű a csoport, de szerintem nyerhető.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Ezt a csoportot érdemes megnyerni, mert a második helyezettnek rettenetesen nehéz dolga lesz, nehezebb mint a harmadiknak... Az első pillanattól kezdve a legjobb formánkat kell mutatnunk.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Aki VB-t akar nyerni, annak mindenkit le kell győznie. Márpedig mi VB-t akarunk nyerni.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Eléggé kemény. Mindegy, ez van. Két elég erős ellenfél, de mi is erősek leszünk. Lehetett volna könnyebb is, de a céljaink nem változnak meg ettől a csoportbeosztástól.

További nyilatkozatok folyamatosan.

Címkék:
sorsolás Sanghaj

5 régi hozzászólás

bors hozzászólása
bors32961
2011.04.15. 15:53

A spanyolok és a kazahok verésével simán megvan a 2. hely, és montenegró is verhető! A többi pedig még messze van...

Norbi hozzászólása
Norbi32960
2011.04.15. 14:00

\"A forgatóköny\": megnyerjük a csoportot, ezután nyolcaddöntő helyett pihenőnap, majd negyeddöntőben jöhet papírforma szerint a C2-D3, vagyis Kanada-Németország. Nagyon nem rossz! \"B forgatókönyv\": 2. hely a csoportban, nyolcaddöntőben kőkemény meccs az ausztrál-román csapat valamelyikével, majd negyeddöntő a C csoport győztesével, tutira a horvátokkal. Kösz, de kösz ne! Nem kellene ilyen korán kezdeni a rangadókat az egyenes ágon. \"C forgytókönyv\": 3. hely a csoportban, nyolcaddöntőben ugyanúgy kőkemény meccs az ausztrál-román csapat valamelyikével, majd negyeddöntő a D csoport győztesével, az olaszokkal vagy az amcsikkal. Megoldható (persze mi nem az), de erősen izzadságszagú. Lényeg: meg kell nyerni a csoportot! Hajrá fiúk!

balzs hozzászólása
balzs32958
2011.04.15. 13:05

A tavalyi EB-n se Montenegró, se a spanyolok nem jutottak 4 közé, a Magyar Válogatott pedig gyengébb kerettel szerepelt mint amivel várhatóan idén fog, akkor milyen erőviszonyok alapján várható csoport harmadik hely? Szerintem verhetőek.

AlonSolya hozzászólása
2011.04.15. 11:31

Montenegró... jajj :) hát HAJRÁ!!!! :)

balzs hozzászólása
balzs32953
2011.04.15. 10:52

Nem könnyű csoport, de cél a csoportelsőség, ez a lényeg. Hajrá magyarok!