FACEBOOK

Ráúszás - Hárai Balázs

Ráúszás - Hárai Balázs
hozzászólás, 2011.04.14.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi az az egy szó vagy mondat, ami eszedbe jut Hárai Balázsról?

- Egy kérdés jut eszembe: Mire lehetne képes, ha sérülésmentesen végig tudna játszani egy szezont? Óriási tehetségről van szó, amit már a 2007-es junior világbajnokságon, és klubcsapataiban, az Egerben és a Honvédban is bizonyított. Jó lenne számára, ha már idén kiderülne a válasz a kérdésre, kívánom neki, hogy ne legyen sérült.

- Melyek az erősségei a 24 éves centernek?

- A klasszikus centerjáték: kiállításkiharcolásban, büntetőszerzésben, akciózásban is remek. Fórban magabiztos a fánál. A védőmunkája is kiemelkedő tud lenni, az átlagnál nehezebb lefordulni róla.

- Fiatal még, mi az, ami hiányzik a teljesítményéből, pályafutásából?

- A nemzetközi klub- és válogatott-sikerek. Baksa Lacinál említettük már, Balázsra is érvényes, hogy több olyan fontos meccs kell neki, amit ő dönt el a jó játékával, góljaival. A bajnoki rájátszás és a világbajnokság kitűnő lehetőség lesz e tekintetben.

Névjegy
Név:
Hárai Balázs
Születési hely: Budapest
Születési idő: 1987.04.05.
Egyesületei: BVSC, Eger, Honvéd
Posztja: center
Hazai eredményei: 2 x magyar bajnok, (2006, 2007) 3x Magyar Kupa-győztes (2008, 2009, 2010)
Nemzetközi sikerei: Junior világbajnok (2007)



HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Teljesen egyetértek vele, szerintem is nagy lökést ad egy játékosnak, hogyha ő tud eldönteni meccset vagy sok góllal hozzájárulni egy győztes mérkőzéshez.

Van még mit fejlődnöm, de szerintem ebben az évben a legjobb úton haladok
és remélem, így is marad!