FACEBOOK

Kupaszerda - Budapesten a Pro Recco

Kupaszerda - Budapesten a Pro Recco
hozzászólás, 2011.04.13.

Teljes forduló az Euroliga-negyeddöntőben, s a Komjádiban "lép fel" a világ legjobb csapata. Kedden este a Vasas és a Pro Recco edzésén jártunk - videók és fotók.

A Vasas már javában edzett, amikor landolt az olaszok gépe Ferihegyen. Úgy láttuk, hogy a házigazdák egykapuzása során elsősorban a védekezés állt a középpontban, de Földi László többször megállította a játékot elrontott támadásvariáció miatt is. A piros-kékekkel edzett - de nem vett részt a Recco elleni közvetlen felkészülést szolgáló gyakorlásban - Fodor Rajmund és a Debrecen kapusa, Decker Attila is.

A piros-kékek már elhagyták a medenceteret, amikor megjöttek az olaszok. Nem csak a közvetlen csapatvezetés tagjai követték a játékosokat, hanem a recco eddigi pesti látogatásain sosem látott számú újságíró (fotós, operatőr) is elkísérte a csapatot. (Négyszer kellett válaszolnunk arra a kérdésre, hogy lesz-e holnap wifi a lelátón, tudnak-e majd rendesen rendesen dolgozni. A válaszunktól nem dobódtak fel a kollégák, hiszen - bár konkrétan nem tudjuk az információt - az eddigi tapasztalatok alapján az európai versenyhelyszínek közül talán egyedülálló módon itt nem tudnak internetezni a Komjádiba érkező tudósítók.)

Hiányoltuk a magyar kollégákat az edzésről, hiszen a külföldre dolgozó Csurka Gergőn és a Komlósi Oktatási Studió stábján kívül mással nem találkoztunk, pedig az esemény nagyjából azzal egyenértékű, mintha a Barcelona teljes csapata ruccanna át Budapestre egy meccs erejéig.

Videóinterjúinkból az derül ki, hogy a Vasas "egy jó meccsre", tisztes helytállásra készül, szoros mérkőzést szeretnének játszani. Győzelmi reményekről nem hallottunk, ami egyrészt realitásérzékről tanúskodik, másrészt hátha könnyebb ilyen helyzetből meglepetést okozni...

Az "olaszokat", Kásást, Madarast és Benedeket (a Recco csapatkapitányát) főleg arról faggattuk, hogy mi motiválja őket szerda este, fognak-e harapni, hiszen gyakorlatilag már csoportelsők, lazsálva, közepes játékkal is túljuthatnak ezen a szerdai meccsen. Persze mi is szégyelljük ezt a kérdést, de azért mégiscsak érdekes az ő szájukból hallani, hogy itt hét játékos várja kiéhezve, hogy bizonyíthasson, hiszen egyikük sem szerepelhet a bajnoki meccseken, azonkívül a Recco természetesen minden meccsen harap, "jól fogunk játszani, erre lehet számítani" - hallhattuk. Azért a legmulatságosabb az volt, amikor megkérdeztem Benedek Tibort, hogy legalább kitűznek-e maguk elé valami különleges célt, teszem azt hogy nagyon kevés gólt kapjanak, vagy hogy minden emberelőnyt értékesítsenek. Érdemes megnézni a videón, ahogy Tibi ezt hallva belenevet a kamerába... "Figyelj, ezek az alapdolgok, az, hogy kevés gólt akarsz kapni és lőj be minden előnyt, ezt nem is kell mondani..."

Hja..., ha csak úgy nem... :-)

VLV-FOTÓK:


Vasas-edzés - vlv-képek


Pro Recco-edzés - vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Miho Boskovics nyilatkozata


Vámos Márton nyilatkozata


Nagy Viktor nyilatkozata


Vörös Viktor nyilatkozata


Kásás Tamás nyilatkozata


Madaras Norbert nyilatkozata


Benedek Tibor nyilatkozata


Euroliga-negyeddöntők, negyedik forduló

A csoport

18.00 Budva-Partizan Belgrád
19.15 Herceg Novi-Jug Dubrobnik

A csoport állása három forduló után:

1. Partizan Belgrád 9,
2. Jug Dubrovnik 6,
3. Budva 3,
4. Herceg Novi 0 pont

B csoport

18.00 Mladost Zágráb-Primorje Rijeka

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Sorsdöntő meccs lesz, a "plusz bármennyitől, a mínusz egyig jók vagyunk". De persze nyerni megyünk Zágrábba, van is miért revansot venni.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Azt gondolom, akkor tudunk nyerni, ha az elejétől kezdve jól zár a védelmünk és a félidőben x körül állunk, mert az eddigi egymás elleni meccseink azt mutatják, hogy mi sokkal jobban bírjuk a mérkőzések második felét.

20.00 Vasas-Pro Recco (Sport 1 televízió, vlv, vodapolo)

A csoport állása három forduló után:

1. Pro Recco 9,
2. Primorje Rijeka 6,
3. Mladost Zágráb 3,
4. Vasas 0 pont

4 régi hozzászólás

bors hozzászólása
bors32946
2011.04.13. 21:18

Budva-Partizan 5-8

bors hozzászólása
bors32945
2011.04.13. 20:21

Jadran-Jug 7-7

bors hozzászólása
bors32944
2011.04.13. 19:24

Mladost-Primorje 10-9

balzs hozzászólása
balzs32943
2011.04.13. 10:04

\"Hiányoltuk a magyar kollégákat az edzésről, (...) pedig az esemény nagyjából azzal egyenértékű, mintha a Barcelona teljes csapata ruccanna át Budapestre egy meccs erejéig.\" - a cikk ezen mondatára reagálva mit várjunk a magyar kollégáktól, ha Tvrtko-éknak az a hír hogy Kemény Dénes Manchester United meccset kommentál, vízilabdáról még véletlenül se számolnak be... Egyébként hajrá magyarok!