FACEBOOK

MU-Chelsea - kommentál: Kemény Dénes

MU-Chelsea - kommentál: Kemény Dénes
hozzászólás, 2011.04.12.

Kemény Dénes mától négy napon át előadásokat tart, bemutató edzéseket vezényel az angol női és férfi válogatottnak a ködös Albionban. Jó alkalom ez arra, hogy a ma esti Manchester United-Chelsea foci BL-negyeddöntőn sportkommentátorként is bemutatkozzon a TV2-n, Hajdú B. István mellett.

A névnapját ünneplő kapitány Hajdú Pistával együtt a TV2 Mokka című műsorának vendége volt hétfőn reggel. Az apropó a tévécsatorna kedd esti élő közvetítése volt, amelynek tétje a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutás. A visszavágó meccset a MU egygólos előnnyel kezdi hazai pályán.

Kemény Dénes éppen erre a hétre kapott meghívást az angol szövetségtől előadásokra, bemutató edzések levezetésére. Az előzményekre utalva a kapitány elmondta, hogy régóta kérnek ilyen feladatokra magyar edzőket, korábban Kásás Zoltán járt ki rendszeresen előadásokat tartani, aztán - az eredmények hatására - egyre többet hívták őt is. És mivel a brit vízilabdaélet központja Manchesterben van, természetesen minden meghívás jó alkalom arra, hogy Kemény Dénes ellátogasson az Old Traffordra, s ápolja barátságát Sir Alex Fergusonnal, a Vörös Ördögök vezető edzőjével. Érdekesség, hogy "a Sir" minden csütörtökön vízilabdaedzést vezényel fiainak, Carringtonban, kis pályán, mellig érő vízben zajlik a foglalkozás, amely a skót mester szerint egyszerre nyújt terhelést, s jelent regenerálódást fiai számára.

Kemény Dénes a stúdióbeszélgetés során udvariasan elutasította Vujity Tvrtko kérdésben rejlő feltételezését, miszerint esetleg labdarúgóedzőként is sikereket érhetne el a csapatát három olimpiai bajnoki címre vezető kapitány. Mint mondta, tiszteli a labdarúgásban dolgozó kollégáit, s ahogy ők sem adnak tanácsot neki vízilabda-ügyben, ő maga is tartózkodik az ilyesmitől.

Hajdú B. István a reggeli riportban elhangzottakból kikövetkeztethetően az esti meccs közben Kemény Dénest főleg olyan kérdésekről fogja faggatni, amelyek sportágtól függetlenül érdekesek lehetnek.

A Manchester United-Chelsea BL-negyeddöntő visszavágó 20.45, kor, a TV2 közvetítése 20.30-kor kezdődik.

VIDEÓ (TV2, Mokka):


Kemény Dénes a MU-Chelsea kommentátora (TV2, Mokka, 2011.4.11.)