FACEBOOK

Pólóláz Montpellier-ben

Pólóláz Montpellier-ben
hozzászólás, 2011.04.11.

A Montpellier legyőzte a Marseille-t a francia bajnokság hétvégi fordulójában és ezzel nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé. A rangadón Jászberényi Gábor jól védett, két ötméterest is hárított. A magyar válogatott egykori játékosát kérdeztük a meccsről.

Francia bajnokság, alapszakasz.

Montpellier-Marseille 10:9 (2:4, 4:2, 2:2, 2:1)
(A vendégeknél Tromler Miklós játszott, de nem lőtt gólt)

JÁSZBERÉNYI GÁBOR a vlv-nek:


- Telt ház, csaknem kétezer ember előtt játszottunk. Nem sokszor vezettünk a meccsen, de szerencsére a legvégén igen, és így meg is nyertük. Az elején elment 4:1-re a Marseille. Feljöttünk, 5:5 volt, 6:6, 7:7, vezettünk 8:7-re, majd 9:9-nél, a vége előtt 15 másodperccel sikerült belőnünk egy előnyt.

- Mit jelent ez a győzelem a bajnokság végkimenetele szempontjából?

- Fontos volt, mert így három ponttal a Marseille előtt vagyunk, még öt meccs van, elvileg mindegyiket nyernünk kell, és ha ez sikerül, akkor itthon tudjuk kezdeni a rájátszást.

- Hogy zajlik a playoff Franciaországban?

- Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik, két nyert meccs kell a továbbjutáshoz és ugyanígy a döntő megnyeréséhez, ezért is fontos, hogy az alapszakasz végén a Marseille előtt legyünk.

- A Montpellier jó eredményeinek hatására érezni pólólázat a városban?

- Egyre több a nézőnk és a Marseille legyőzése hatalmas eredmény, aminek hatására még népszerűbb a csapat. Egyrészt azért, mert a Marseille ellen még soha nem sikerült bajnoki mérkőzést nyerni a Montpellier történetében, másrészt pedig Marseille városa a legtöbb sportágban a topon van, ellenük mindenki szeretne bizonyítani, nekünk ez most sikerült. Nagy volt az öröm a meccs után, vezetőkkel, szponzorokkal, edzővel mentünk egyik helyről a másikra a városban – reggel kilencre értem haza…

- Nemrég fejezték be két hónapos sztrájkjukat a francia klubok, mit sikerült elérni?

- Igazából majd hosszabb távon derül ki. A szövetség vezetése megváltozott, profi lett a szervezet és a bírók is jobban odafigyelnek, bár szerintem még mindig összevissza fújnak, full verekedés volt a Marseille elleni meccsen is, de úgy vettem észre, hogy ez tetszik az embereknek. Egyébként nekünk kifejezetten jól jött a két hónapos szünet, kezdünk összeállni, már sérültjeink sincsenek, egyre jobb a csapat. Az újrakezéd után három meccset nyertünk zsinórban, elég simán.

- Mik a kilátások, sikerülhet megnyerni az alapszakaszt?

- Az utolsóhoz és az utolsóelőttihez megyünk idegenbe, három csapat pedig jön hozzánk. Ősszel letudtunk minden meccset idegenben a jó csapatok ellen. Így nem szabad, hogy probléma legyen.

- Gratulálunk a győzelemhez és sok szerencsét a folytatáshoz!
 

1 régi hozzászólás

CsokiVanilia hozzászólása
2011.04.12. 23:01

Na erről beszéltem! :) Azért tud valamit ez a srác! :) Csak kár hogy nem itthon bizonyíthat a válogatottban :(