FACEBOOK

Ötméteresekkel kapott ki a Rijeka

Ötméteresekkel kapott ki a Rijeka
hozzászólás, 2011.04.10.

Drámai mérkőzésen, ötméteresekkel elvesztette az elődöntő első, hazai mérkőzését a Primorje Rijeka a Mladost Zágráb ellen a horvát bajnokságban. Varga Dénes és Varga Dániel részletes beszámolója videónyilatkozatban.

Horvát bajnokság, elődöntő, első forduló

Jug Dubrovnik-Mornar 14:4 (3:1, 3:1, 3:1, 5:1)

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 11:11 (3:4, 1:2, 4:5, 3:0, 0:0, 1:1, 3:3, 0:1) - ötméteresekkel
Rijeka, v.: Peris, Csurics
Primorje Rijeka:
Car, Glavan 1, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 1, Frankovics 1, Tiskivski 1, Jelaca 1, Varga Dániel, Baracs 3, Beltrame, Garcia 2, Brala, Jurisics. Vezetőedző: Zoran Roje
Mladost Zágráb:
Pisk, Vukicsevics 1, Perics 1, Bukics 1, Petkovics 2, Pavicsics, Udovicsics 3, Brlecsics, Karacs 2, Hinics, Buljubasics 1, Pavics, Loncsar 1. Vezetőedző:  Emil Nikolics
Gól - embereélőnyben:
7/16, ill. 7/14
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

A két győzelemig tartó elődöntőt azért kezdhette hazai pályán a Rijeka, mert a Jadranska Ligában megelőzte a zágrábiakat.

Szoros első két negyed után a vendégek fokozatosan előnyt szereztek, s azt négygólosra tudták növelni a harmadik játékrész derekára. A Primorje az utolsó negyedben a sírból hozta vissza a meccset. Hosszabbítás következett, amelynek második félidejében a hazaiak szereztek vezetést, de a Zágráb emberelőnyből egyenlíteni tudott. Tizenöt másodperccel a lefújás előtt Varga Dénes ziccerbe került, s megnyerhette volna csapatának a meccset, de a zágrábi kapus belekaszált a labdába, így ötméteres-párharcra került sor.

Az első körben a hazai edző Varga Dánielt, Tiskivskit, Varga Dénest, Xavi Garciát és Frankovicsot jelölte lövésre, közülük Varga Dénes és Tiskivski labdáját védte a kapus. A zágrábiak közül Hinics, Karacs, Letica, Petkovics és Loncsar lőtt, utóbbi kettő hibázott. Egyenkénti párban folytatódott a küzdelem és sajnos már az első kör döntést hozott: Varga Dániel lövését védte a kapus, Hinics viszont másodszort is betalált.

A második elődöntő jövő szombaton lesz Zágrábban, de a két csapat szerdán is megmérkőzik, az Euroligában - gyakorlatilag a Final Fourba kerülést jelentő csoportmásodik hely a  tét a zágrábi meccsen.

Varga Dénes és Varga Dániel videónyilatkozata a drámai mérkőzésről:


VLV-VIDEÓ:


Varga Dénes nyilatkozata (Primorje Rijeka-Mladost Zágráb horvát elődöntő, 2011.4.9.)


Varga Dániel nyilatkozata (Primorje Rijeka-Mladost Zágráb horvát elődöntő, 2011.4.9.)