FACEBOOK

A Szolnok vette el a Partizan veretlenségét!

A Szolnok vette el a Partizan veretlenségét!
hozzászólás, 2011.04.06.

Első alkalommal veszített mérkőzést a Partizan Belgrád a saját kezdeményezésére létrehozott Interliga nemzetközi klubtorna csaknem kétéves történetében. Szolnokra tartalékos gárdával érkezett a legjobb szerb csapat, de a tény az tény: ami nem sikerült tavaly a Vasasnak, az Egernek, a Honvédnak, az kedden este megtörtént a Tisza partján.

Interliga

Szolnok-Partizan Belgrád 12:10 (3:1, 2:5, 6:2, 1:2)
Szolnok, v.: Dodog, Székely B.
Szolnok: Gárdonyi, Mezei, Kovács O. 2, Gerritse 3, Hangay R., Bálint G. 1, Szőke, Regős 1, Süveges 1, Pásztor 1, Császár, Marnitz 2, Georgescu 1, Tóth P. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Partizan Belgrád: Zivojihovics, Radovics, D. Obradovics, Nikolov, Babie, Sabahi, Mandics 4, Dedovics 4, Avramovics 2, Markovics, Saponics, Simics, Bobov. Vezetőedző: Uros Stefanovics
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 4/7
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

A mérkőzés részleteiről Marnitz Gergőt kérdeztük, akinek nehéz nap volt a keddi, hiszen délelőtt még Szentendrén, a válogatottal teljesítette az erre a napra rendelt edzéspenzumot.

- Eléggé el is fáradtam, de az a tény, hogy onnan jöttem a meccsre, önbizalmat adott és kellő lelkierőt ahhoz, hogy ne törődjek a fáradtsággal. Szerb csapatok ellen egyébként mindig jó játszani, mert ezek a meccsek küzdősek, hajtósak. És még ha tartalékosak is voltak, azért mégiscsak a Partizan volt a végül legyőzött ellenfél.

- Hogy alakult a meccs?

- A kezdéssel most sem volt gond, elmentünk két góllal, majd a második negyedben egy kis holtsáv következett, amikor inkább az előnyünk növelésével foglalkoztunk, nem a védekezéssel. A harmadik negyedtől kezdve összeszedettebben, koncentráltabban játszottunk.

- Hogy láttad, ők mennyire vették komolyan? Gondolom, sok bizonyítani vágyó fiatal játszott náluk.

- Igen, fiatal csapat jött el, néhány olyan játékossal, aki a felnőtt csapatban is oszlopos tag. A szerbek mindig nagyon küzdenek, ez volt a jellemző a mai meccsre is.

- Nektek hogy ment a megszokotthoz képest?

- Jól támadtunk, viszont a védekezésünk nem olyan volt, amilyet szerettünk volna, remélem szerdán, a Crvena Zvezda ellen ebben javulni fogunk.

- Milyen érzés legyőzni Európa egyik legjobb klubcsapatát? Mennyi néző volt?

- Nagyon jó. Sajnos nem volt tele az uszoda de azért sokan kíváncsiak voltak a meccsre. Egy szerb klubot mindig jó legyőzni, főleg ha a Belgrádról van szó, még akkor is, ha nem a teljes csapattal álltak ki. Nagyon örültünk a győzelemnek.


Pécs-Crvena Zvezda  8:9 (4:2, 3:1, 0:2, 1:4)
Pécs, v.: Juhász, Kun.
Pécs: Bisztritsányi, De Blasio D., Naganuma 2, Scholefield 1, Hegedűs I., Bóbis, Lukács G. Csere: Soós 2, Vári 1, Müller 2.
Edző: Petik Attila.
Crvena Zvezda: Pijetlovics, Antonijevics 1, Kocics, Szavics 1, Maljkovics 1, Rasovics 1, Krstics 1. Csere: Rusov, Aksentijevics 2, Djuretics, Filipovics 1, Popovics 1. Edző: Viktor Jelenics
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Szavics

A hazaiak félidőben még 7:3-ra álltak és a belgrádiak egyetlenegyszer vezettek a meccsen - a legvégén...


Pécs-Crvena Zvezda - Wilhelm Tamás-képek


Szerdai Interliga-meccsek:

16.00 Szolnok-Crvena Zvezda

19.00 Pécs-Partizan Belgrád