FACEBOOK

Ráúszás - Gergely István

Ráúszás - Gergely István
hozzászólás, 2011.03.31.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi az az egy szó vagy mondat, ami eszedbe jut Gergely Istvánról?


- Őszinte ember, rábíznám a kulacsot a sivatagban.

- Melyek az erősségei a kétszeres olimpiai bajnok kapusnak?

- Személyiségével és teljesítményével nagy tartást ad csapatának, legyen az a Honvéd, vagy a válogatott. Klubjában hosszú évek óta ő az elsőszámú hálóőr, és a válogatottban is mindig lehetett rá számítani. Ritkán van betlimeccse, és ami nagyon fontos egy kapusnál, nála is lehet tudni, hogy mit fog kivédeni, magabiztos. Kidobásainak, indításainak pontossága, üteme egyedülálló, ebben a műfajban ő a legjobb a világon.

- Van valami negatívum esetleg vele kapcsolatban, amit megemlítenél?

- Régebben gyakran előfordult nála a meccsenkénti egy potyagól, ma már kevésbé.

Névjegy
Név:
Gergely István
Születési hely: Dunaszerdahely
Születési idő: 1976. 08.20.
Magasság: 201 cm
Poszt: kapus
Jelenlegi klubcsapata: Groupama Honvéd
Klubsikerei : 4x magyar bajnok, 1x ezüstérmes, 2x bronzérmes
Nemzetközi eredményei: 2x olimpiai bajnok (2004, 2008), világbajnok (2003), vb-ezüstérmes (2005), Világliga-győztes (2003, 2004), Világliga-ezüstérmes (2005), junior világbajnoki bronzérmes (1995)

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Mindenképpen elfogadtam volna az értékelést, akkor is, ha nem túlnyomóan jókat mondott volna rólam Zoli, mert játékosként és szakkommentátorként is bizonyította, hogy ért a vízilabdához. Egyébként vele kapcsolatban mindig eszembe jut egy emlék..., még Szlovákiában játszottam, ő az Újpestben, s kaptam tőle egy gólt megúszás után fej fölé, pörgetett lövéssel, tudod, amikor gyors mozdulattal lövik el a labdát, ami aztán lassú ívben megy be fej fölött. Ennek ő nagymestere volt, s emlékszem, a dologban éppen az volt az érdekes, hogy előtte szóltak, számítsak tőle ilyen lövésre - mégsem tudtam kivédeni. Ezután sokáig ez volt a "parám", féltem, hogy ilyen gólt kapok, s még most is nagyon vigyázok erre... A mérkőzésenkénti egy potyagóllal kapcsolatos megjegyzésről pedig az jut eszembe, amit Fecsó bácsi mondott: meccsenként egy potyagól belefér! :-)