FACEBOOK

Doppingvád két vízilabdázó ellen

Doppingvád két vízilabdázó ellen
hozzászólás, 2011.03.24.

A Magyar Antidopping Csoport doppingvizsgálatának eredménye miatt fegyelmi eljárást indított két OB-1-es vízilabdázó ellen a Magyar Vízilabda Szövetség. A pozitív mintákat a március 4-i OSC-UTE mérkőzést követően szolgáltatták a vizsgálatra kijelölt játékosok.

Két vízilabdázónál is pozitív eredményt hozott a Magyar Antidopping Csoport (MACS) által elvégzett ellenőrzés – tudatta Török László, a hazai sportági szövetség sajtófőnöke az MTI-vel csütörtök este. A MACS szakemberei az OB I–es férfibajnokság egyik alsóházi mérkőzése, a március 4-i OSC – Újpest összecsapás alkalmával hajtották végre a mintavételt. "A vizsgálat két sportolónál is pozitív eredményt hozott. A neveket ugyan – személyiségi okok miatt - egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a Magyar Vízilabda Szövetség azonban megindította a fegyelmi eljárást" – mondta a sajtófőnök.

A hír kapcsán érdeklődtünk Bíró Attilánál, az OSC vezetőedzőjénél.

BÍRÓ ATTILA a vlv-nek:

- Én sem tudok semmi konkrétumot, pletykákat hallottam, mint más, ezek szerint ez most már konkrétum. Nem nagyon értem az egészet, két teljesen amatőr csapatról van szó, nekünk gyakorlatilag még orvosunk sincs. Szándékos doppingnak itt semmi értelme. Azt hallottam, hogy az UTE egyik játékosa mondta: ő nem ad mintát, nem ír alá semmit, hagyják őt békén. Ez tudtommal vétség. A többit nyilván majd a hivatalos közleményekből tudjuk meg.

Címkék:
dopping