FACEBOOK

Ráúszás - Bundschuh Erik

Ráúszás - Bundschuh Erik
hozzászólás, 2011.03.24.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Ha egy szóval, mondattal kellene jellemezned Bundschuh Eriket, mit mondanál?


- A fiatalok közül - a mostani önmagához képest - szerintem benne van a legtöbb, ő az, aki a mostani teljesítményéhez képest a legtöbbet tud még fejlődni.

- Melyek az erényei a 21 éves játékosnak?

- Az adottsága feltétlenül, hihetetlen jó alkattal, szerkezettel rendelkezik. A klasszikus bekkelés az erőssége, jó védőmunkáját a hétvégi Eger-Vasas rangadón is láthattuk. Kiemelkedően jó a lövőereje is.

- Miben fejlődhet még, amivel hosszú évekre megragadhat a válogatottban?

- A támadójátékában még javíthat. A lövéspontossága is fejlesztésre szorul. Ha ebben javul, a megúszásoknál – hat az öt, illetve öt a négy ellen – is több szerep és siker juthat neki. Hasonló játékos lehet, mint Vári Attila vagy Vujaszinovics. Ezekben még előreléphet, és akkor veszélyesebb lesz elöl. Ezen kívül több érzelem, csibészség is látszódhatna a játékában. Mindent összevetve minden adott nála ahhoz, hogy kiemelkedő védő-és támadójátékos legyen belőle.

Névjegy

Név:
Bundschuh Erik
Születési hely: Kosice (Kassa)
Születési idő: 1989. 07. 14.
Magasság: 205 cm
Súly: 110 kg
Poszt: védő
Jelenlegi klubcsapata: ZF-Eger (edző: Gerendás György)

BUNDSCHUH ERIK a vlv-nek:

- Teljesen egyetértek Szabó Zolival, van még hová fejlődnöm, főleg támadásban, de védekezésben is javulni akarok. Sok edzőm és olyan kívülálló, aki ért a vízilabdához, már megfogalmazott hasonló dolgokat, amiben szerintük fejlődnöm kellene. Mindent megteszek azért, hogy sikerüljön és így elérjem a céljaimat.

A csibészség? Igen, ez fontos eleme a vízilabdázásnak, s még tényleg hiányzik a játékomból, de ez meg fog változni :-) Ahogy mondaná Gerendás Gyuri bá: gecülnöm kell, vagyis a vízben csibésznek kell lennem, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak és meg legyen a tiszteletem.

1 régi hozzászólás

v001 hozzászólása
v00132863
2011.03.24. 20:39

\"gecülnöm kell\" :-) Remélem lesz olyan játékos is, aki nem ért egyet Zoli véleményével :-)