FACEBOOK

Jól sikerült Steinmetz Ádám műtétje

Jól sikerült Steinmetz Ádám műtétje
hozzászólás, 2011.03.20.

Steinmetz Ádám nyakából eltávolították a beszakadt porckorong-elemet, sőt, az egész elhasználódott "alkatrészt", helyébe a sportoló csípőlapátjából építettek be egy csontdarabot. Ádi már sétál, két hét múlva úszhat, négy hét múlva edzhet.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Jól vagyok, nincs se lázam, se fájdalmam, kellemetlen még, de már tudok sétálni. Kicsit még zsibbad a karom, de mondták is, hogy előbb a fájdalom fog elmúlni, aztán szép lassan az ideg-, izomműködés áll helyre. Ez hosszadalmas folyamat, eltarthat egy-két hónapig is, nem szabad türelmetlennek lenni. Szombaton már jött a gyógytornász, ha minden jól megy, hétfőn kiengednek a kórházból, úgyhogy a nehezén már túl vagyok.

- Mit tudni, mi volt a baj?

- Mint kiderült, nem gyulladás volt, ahogy gondoltuk, hanem a porckorongból kiszakadt egy darab és az eltorlaszolta azt a csatornát, ahol az idegek futnak. Ezért voltak eredménytelenek a gyulladás gyógyítására alkalmazott kezelések. El kellett távolítani ezt a darabot, s kivették a porckorongot is, amely eléggé elhasználódott. Kitágították a teret, ahol futnak az idegek és ezért vélhetően nem lesznek nyomás alatt a jövőben. Úgyhogy most várom a jobbulást.

- Mi a menete a rehabilitációnak?

- Gyógytorna kezdődik, körülbelül két hét múlva elkezdhetek úszni, négy hét múlva könnyű edzéseket végezhetek és várhatóan két hónap múlva kaphatok teljes terhelést. Óvatosnak kell lenni, hiszen centerposzton játszom és ott "tépegetik a nyakat". A műtétnél egyébként saját csontot használtak, s az úgynevezett csontosodás ideje hat hét, ezt mindenképpen célszerű megvárni a komolyabb terheléssel. Addig tehát biztos, hogy nem mehetek vissza pofozkodni - ahogy a doktor úr mondaná.

- A kivett porckorong helyére tettek saját csontot?

- Igen, így van. Könnyebben befogadja a szervezet, biztosabb a beépülés, mint ha mű-csontot alkalmaztak volna. Ez elvileg fájdalmasabb, de egész jól viselem.

- És honnan vették ki a csontot?

- A csipőlapátomból, ugyanazt a módszert alkalmazták tehát, mint két és fél évvel ezelőtt. Nagyon remélem, hogy megoldottuk ezt a problémát és újra teljes értékű harcos leszek!

- Meddig ápolnak itthon?

- Részleteket nem tudok, egy hónapig minden bizonnyal itthon leszek és amikor már tudok rendes edzéseket csinálni, visszamegyek Kotorba.

- Ott a bajnokság mikor fejeződik be?

- Május közepén. Esetleg az utolsó meccsen, ha minden jól megy, már szerepelhetek...

- Gyors gyógyulást kívánunk!



A műtétnél ugyanúgy asszisztált dr. Gábor Antal, a válogatott orvosa, mint két és fél évvel ezelőtt. Tóni bácsi az orosi  beavatkozás napján így nyilatkozott a SportKlub tévé kamerája előtt:

VIDEÓ (SportKlub):


Dr. Gábor Antal nyilatkozik Steinmetz Ádám műtétjéről

2 régi hozzászólás

buvar-kn hozzászólása
2011.03.20. 18:24

Mihamarabbi gyogyulast kivanok es sikeres visszaterest a valogatothoz!!nagy szukseglesz rad!!

balzs hozzászólása
balzs32851
2011.03.20. 11:00

Jobbulást!