FACEBOOK

Hét + 1 gól Reccóból

Hét + 1 gól Reccóból
hozzászólás, 2011.03.11.

Bivalyerős a Pro Recco, ezt szerdán is bizonyította - elég elolvasni az ellenfélnél játszó két magyar nyilatkozatát. Megmutatjuk a szerdai meccs hét magyar találatát, s ráadásként Molina fantasztikus csavargólját.

Az Euroliga címvédője egyre erősebb, négyszer nyolc percet senki nem bír ki ellenük. A prímet felváltva viszik mindannyian, lehetetlen helyzet az éppen legveszélyesebb játékos lefogása, mert a bent lévő hat mindegyike "éppen legveszélyesebb". Ráadásul most már nem csak egyéni bravúrokról van szó, káprázatos támadások, fantasztikus passzok minden meccsükön. A Madaras-gólnál a két szélső (a Madaras-Kásás-tengely) oda-vissza passzánál, majd Norbi kapáslövésénél az egész rijekai csapat kereste a labdát. Mire meglátták, már a hálóban volt.

Egy nem magyar gólt is feltettünk, de előtte udvariasan jeleztük Varga Daninak, hiszen éppen róla lőtte Molina. "Ami szép az szép!" - reagált a magyar válogatott védője. Hogy mit gondolt közvetlenül a gól után, az látható az arcán a felvétel végén...

Euroliga-negyeddöntő:

Pro Recco-Primorje Rijeka 15:9 [6:2, 3:1, 1:3, 5:3)
Sori, v.: Kloppper (holland), Bock (német)
Pro Recco:Tempesti, Burics 1, Madaras 1, Perrone, Kásás 1, Felugo, Filipovics 2, Figlioli 2, Benedek 2, Zlokovics 2, Ivovics 1, Molina 2, Nikics 1. Vezetőedző: Pino Porzio
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin, Krapic 1, Varga Dénes 1, Frankovic 1, Tiskivski 1, Jelaca 1, Varga Dániel 2, Barac, Beltrame, Garcia 2, Brala. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 9/11, ill. 6/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

Ahogy várható volt, a Dream Team átgázolt rajtunk! Michael Jordan zsákolt, Magic Johnson varázsolt, Larry Bird pedig dobott néhányat messziről. Ennek vége, és mától készülünk a Mladost elleni nagyon fontos 26-i meccsre.

Sajnálom, hogy a Vasas nem tudott legalább döntetlent játszani a zágrábiakkal, úgy nekünk is könnyebb lett volna az út. Amit még jobban sajnálok, az pedig a Honvéd. Nagyon drukkoltam nekik, jól jött volna egy LEN Kupa-döntő a magyar vízilabdának újra.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon lerohantak minket már rögtön az elején, és amikor úgy éreztem fáradnak, jött egy ugyanolyan jó soruk. Ezzel nehéz lesz bármelyik csapatnak is mit kezdeni, ugyanakkor megjegyzem, nem gondolom, hogy a 6:1-es első negyed tendenciává tudna válni egy esetleges sorozat-meccselésen. Arra gondolok, hogy rosszul kezdtünk és ez ellenük abszolút végzetes. A második félidő 6:6-ja viszont adhat okot bizakodásra, addigra érzésem szerint kikerültünk abból a letargiából, amit az eredményjelző táblán látható névsor okozott.

BENEDEK TIBOR (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nehezebb meccsre számítottam, de csak saját erős kezdésünknek köszönhettük a gyorsan kialakult különbséget. 9:3-nál kisebb rövidzárlat következett, amit egy sorcserével meg tudtunk oldani. A lőtt gólok eloszlásából is látszik, milyen egységes ebben a pillanatban a csapatunk. Kiemelném Kása játékát, nem csak ahhoz képest játszott nagyon jól, hogy tegnap még nem tudta felemelni a karját egy sérülés miatt.

KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk, nem hagytuk levegőhöz jutni az első két negyedben őket, elöl és hátul is remek munkát végeztünk. A harmadik negyedben kicsit lankadt a koncentrációnk, de ez a normális. Örülök, mert mint idén mindig, csapatként játszottunk és ha ez így marad, nagyon nehéz lesz minket bárkinek is megverni.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nagyon hamar eldőlt, néhány perc után már 5:1 volt. Onnantól már egészen más meccs lett, mint amire számítani lehetett. Örülök, hogy jól játszottunk. Remélem így folytatjuk tovább!

- Milyen volt Dani-Dumi ellen, volt valami zrika, érdekesség?

- Én csak Dumival találkoztam, mert ő volt velem szemben, Dani leginkább a másik oldalon játszott. Semmi különös, érdekesebb lett volna egy szoros meccsen. Még egyszer mondom, 5:1 után már egész más volt az egész. Nem olyasmire gondolok hogy edzőmeccs-hangulata lett, de mégis mindenki érezte hogy eldőlt.


Fotóválogatás a prorecco.it galériájából

VLV-VIDEÓK (Sportitalia2):

Benedek első gólja, ötméteres


Varga Dániel első gólja



Benedek második gólja


Molina káprázatos csavargólja


Varga Dénes gólja



Varga Dániel második gólja



Kásás gólja



Madaras gólja

4 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.03.11. 16:59

2010/11-es Euroliga szezon a Recco-gála jegyében. Ennek vagyunk/leszünk most a tanúi. Amit Kásásék idén nyomnak, az egyszerűen űrvízilabda. Egyszerre tudatos és szellemes, könnyed és erőteljes. Ha sampon lenne, azt mondanám rá, hogy kettő az egyben. Nem is kérdés, hogy idén is a Recco a legerősebb csapat, de egy meccsen minden lehet, ahogy azt láttuk a 2009-es döntőben is. Ahogy akkor, úgy idén is igaz, hogy senki más nem nyerheti meg a kupát, legfeljebb a Recco veszítheti el. Sőt, idén még inkább igaz. Persze ez nem csoda, ha az Euroliga-csapatuk leggyengébb játékosai Felugo és Figlioli, és megengedheti magának azt a klub, hogy 6-8 világsztárt csak arra tartson, hogy az Euroliga-meccseken szerepeljenek. Adja magát a kérdés, hogy nem kellene-e korlátozni valahogy a klub(ok) költségvetését, de ez nyilván nem egyszerű történet, ezért nem vállakoznak rá a fociban sem.

szerk hozzászólása
szerk32835
2011.03.11. 10:29

Chicago, köszönjük a jelzést, nem szándékosan lett \"vastagítatlan\".

balzs hozzászólása
balzs32831
2011.03.11. 08:54

A forduló előtt úgy gondoltam, hogy a Mladost még majd megnehezítheti a Recco dolgát a döntőben, de látva a Komjádiban mutatott játékukat, nem biztos hogy bejutnak a Final Four-ba, inkább Partizan-Recco vagy Jug-Recco döntő lesz szerintem. Gratulálok a magyar csapattagok játékához, hajrá magyarok! (Madaras Norbi megfogadhatná Kemény Dénes tanácsát és hazaigazolhatna. :))

Chicago hozzászólása
Chicago32830
2011.03.11. 02:38

T.Szerki: Szegeny Benedek Tibi is megerdemli a vastabetut a csapatban.. o is valogatott(megha a parton segit akkor is..:)