FACEBOOK

LEN Kupa - kiesett a Honvéd

LEN Kupa - kiesett a Honvéd
hozzászólás, 2011.03.09.

A Groupama-Honvéd drámai küzdelemben, hosszabbítás után elvesztette a Pananiosszal szembeni páros mérkőzést, így nem jutott be a LEN Kupa döntőjébe.

A görögök ijesztő első negyedet produkáltak, nem csak háromgólos hátrányukat dolgozták le, de még előnyt is szereztek. A 6:1-gyel végződött első játékrész után szerencsére felállt a Honvéd, Szivós és Salamon góljával 2:0-ra megnyerte a második negyedet és meccsnullra hozta az állást.

A harmadik játékrészben ismét a házigazdák szereztek előnyt, 8:4-es állással kezdődött az utolsó periódus. Szivóséknak sikerült behozni a hátrányt, így a rendes játékidőben a Panioniosz ugyanúgy három góllal nyert, mint az első mérkőzésen a Honvéd. Hosszabbítás következett, amely a hazaiak sikerét hozta.

Panioniosz-Honvéd 11:6 (6:1, 0:2, 2:1, 1:2, 1:0, 1:0) – hosszabbítás után
G.: Salamon 3, Szivós 2, Hárai

Továbbjutott: a Panioniosz 20-18-as összesítéssel.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Mérhetetlenül csalódott vagyok, úgy érzem ilyenkor, hogy elveszik a játékunkat. Büszke vagyok a csapatunkra, hogy eljutott idáig, hogy így teljesített a mai mérkőzésen. Sok játékostársamnak még nem volt módja ilyen hangulatban, ilyen körülmények között játszani - hát ezt most már ők is megtapasztalhatták.
 folytatólag: Sajnos nekem már volt részem ilyenben, és attól félek, még lesz is. Talán még annyit tudok hozzáfűzni: Kemény Fecsó bácsinak volt egyszer egy mondása, hogy egy magyar csapatnak három góllal kell jobbnak lennie egy külföldinél, hogy legyen esélye a győzelemre. Ez talán annyit változott, hogy most már 5-6 góllal kell jobbnak lenni...

 (Gergely István csapatkapitánnyal közvetlenül a Honvéd szerda éjszakai hazaérkezése után hosszabb anyagot készítettünk, amit még csütörtökön közzé teszünk.)



A másik elődöntőben:

Savona-Marseille:
10:5 (4:1, 0:1, 3:1, 3:2)
Savona, v.: Brguljan, Stavropulosz
Carisa Savona:  Volarevics, Astarita 1, L. Fulcheris, Giacoppo 1, Smith, Rizzo,  Janovicc 4, Angelini 1, Lapenna 1, D. Fiorentini, Aicardi 1, G. Fiorentini 1, Antona. Vezetőedző: Claudio Mistrangelo
Marseille: Garsau, Tomasevic, I. Kovacevic, Mennucci, Tromler 1, Simon, Crousillat 1, Marzouki, Vernoux, Bodegas 2, Basic, Camarasa 1, Van der Meulen. Vezetőedző: Petar Kovacsevics
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 3/9

A Savona 19:24-es összesítéssel jutott a kupa döntőjébe.

Címkék:
Panioniosz-Honvéd